Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum21.png

    Slainte!

Ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς


Abulafia

Recommended Posts

Ο αθεράπευτος πειραματιστής του Ardbeg και του Glenmorangie, o Dr Bill Lumsden, έφτασε στο σημείο να εξετάσει την επίδραση της βαρύτητας στην ωρίμανση του ουίσκυ, στέλνοντας new make spirit στο ....... διάστημα !

My link1

My link2

My link3

Link to comment
Share on other sites

Μπολιασμα μοριων λουκουμοσκονης σε μυωπικα καλαμαρια,Βρυξελλαιικα λαχανακια σε υποωκεανειες καλλιεργειες βουδιστων κηπουρων,κλινικες ψυχαναλυσεις ιπποκαμπων απο πεφωτισμενες ασωματες κεφαλες... :scratch_one-s_head:

Η επιστημοσυνη της γελοιοτητας /η γελοιοποιηση της συγχρονης επιστημης... 8):iiam:

Link to comment
Share on other sites

Ο αθεράπευτος πειραματιστής του Ardbeg και του Glenmorangie, o Dr Bill Lumsden, έφτασε στο σημείο να εξετάσει την επίδραση της βαρύτητας στην ωρίμανση του ουίσκυ, στέλνοντας new make spirit στο ....... διάστημα !

My link1

My link2

My link3

:scratch_one-s_head: οποτε έχουμε και λέμε :rolleyes: μιας που νομικά για να πιστοποιείται ως Scots

πρέπει να παλαιώνει στη Σκωτία τότε εννοείτε ότι η LVMH θα φτιάξει διαστημικό σταθμό/αποθήκη παλαίωσης

στον εθνικό διαστημικό χώρο της Σκωτίας :laugh4::tongue:

οποτε giorgos ετοιμάσου να ξηλωθείς με το επερχόμενο Ardbeg Space Supernova committee release :tongue:

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

οποτε giorgos ετοιμάσου να ξηλωθείς με το επερχόμενο Ardbeg Space Supernova committee release :tongue:

Έχω κάνει ήδη τα τηλέφωνα μου,όποιος ενδιαφέρεται μου λέει γιατί έχω δυνατό κονέ-Θυμίζω για όσους δε με ξέρουν κ τόσο καλά Ο Νηλ Αρμστογκίαδης ήταν 89 εξάδερφος μου :·)

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Έχω κάνει ήδη τα τηλέφωνα μου,όποιος ενδιαφέρεται μου λέει γιατί έχω δυνατό κονέ-Θυμίζω για όσους δε με ξέρουν κ τόσο καλά Ο Νηλ Αρμστογκίαδης ήταν 89 εξάδερφος μου :·)

:thumbsup::laugh4::lol::tongue:

Link to comment
Share on other sites

από την μια δεν ήμουν σίγουρος αν κολλάει εδώ αλλα από την άλλη όσο το ξανασκέφτομαι κολλάει πολύ

Malt Maniacs

Crazy about single malt whisky

Personal changes

On 12th April 2012 Johannes van den Heuvel, founder of the Malt Maniacs, published his decision to leave the group. His statement can be found at the bottom of the Malt Madness homepage. In the wake of this, also Paul Dejong decided to leave the group for personal reasons.

For the remaining maniacs I can say that we all are sad to see them go, especially the person who started it all. We wish them all the very best for their personal future and we will stay on friendly terms with them.

Cheers,

Oliver Klimek

http://www.maltmaniacs.net/2012/04/13/personal-changes/

*) - Malt Maniacs

One of the reasons the 'Deviant Drams' section isn't finished yet is the time and effort it took to maintain another whisky web site; Malt Maniacs. It started out as a section of this Malt Madness site in 1997 and eventually evolved into a separate site by itself: an international whisky community with an independent 'amateur' spirit. During the fifteen years after we launched Malt Maniacs, things kept evolving and in 2006 Serge Valentin added his Whiskyfun website to Malt Madness and Malt Maniacs to form an on-line whisky trinity.

Unfortunately (from my perspective), the evolution of Malt Maniacs didn't stop there.

Over the years, more and more (semi-)professionals joined our team and people who used to be pure amateurs became commercially involved in the whisky business - with the potential conflicts of interest that go with it. As a result, I personally felt that the group gradually started to lose a little bit of its independence. At the same time, a bunch of team members started to focus more on their own whisky projects, which left them with less time to participate in our collective efforts. We tried to attract 'fresh blood', but the trend away from the group effort still continued. For 15 years I've tried to maintain a respectful distance between our collective and the whisky industry. Nevertheless, it seemed to me that part of the maniacs kept moving closer and closer towards the alcohol lobby. I finally realised that my own sentiments about authenticity and independence were just a little different from those of some members of the malt maniacs, as well as part of our audience.

Mind you: I'm not saying that the feelings of others are 'wrong' - they are just different from my own.

And I'm not saying that the other maniacs are not independent either - just that I start to feel uncomfortable in grey areas where others are still comfortable. Independence comes in many shapes and sizes. Since I've grown way too old and stubborn to change my sentiments, I finally decided to step back and retire in early 2012. This would allow a new generation of maniacs to shape the future of the site, the MMMonitor whisky database and the MM&F group on Facebook.

So, that´s the story of Malt Madness and Malt Maniacs in a nutshell - I hope you enjoy some of the overload of whisky information that we've collected on these pages over the past fifteen years.

Sweet drams,

Johannes van den Heuvel

Founder Malt Madness / Malt Maniacs

http://www.maltmadness.com/

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Τιμια και τιμητικη παραδοχη ολων των ευλογων και αυτονοητων αποριων που εχουν γεννηθει χρονια τωρα στα μυαλα,στα στοματα και στην γραφη παμπολλων εραστων του αποσταγματος. :scaut_en: Επιτελους,βγαινει ενας κεραμιδογατος και αποκαλυπτει την απολυτη αληθεια.Τα νιαουρισματα και τα σκουξιματα στις στεγες δεν ειναι φαντασιακα κυηματα των αυτηκοοων ουτε αποτελουν προιοντα ξενομαθειας ετερων μελων του ζωικου βασιλειου.Ειναι ευτραφεις,καλοζωισμενοι γατοι,αναπαυομενοι σε lazy-boy σκεπες,μαθημενοι να κουνανε επιδεικτικα τις φουντωτες ουρες τους μοναχα οταν θελουν την προσοχη και την φροντιδα και απολαμβανουν λουκουλεια whiskas γευματα προσποιουμενοι οτι το παχος τους οφειλεται σε μεταβολισμους και οτι δεν μπουκωνουν τιποτε παραπανω απο ψαροκοκαλα και στεγνους απο την πεινα ποντικαραιους. :feminist_en:

Δικαιωνονται ολοι οι "ερασιτεχνες" της γευσης,οι αμυητοι στα βαθια μυστικα της βιομηχανιας που επιμενουν "απλοικα και χαζοχαζουλικα" να ξυνουν τα τριχωτα τους και να αναρωτιουνται για το ευρος,την ποιοτητα,τις ηλικιες,τις ποσοτητες που αμισθι και αγαθοεργικα γευονται οι αυτοαποκαλουμενοι πατρονες του whisky.

Χαιρομαι σε βαθμο ρευσης που βγηκε ο Johaness και ξεμπροστιαζει -εστω και με περισσια ευγενεια,εστω και με βαμβακισιο ραπισμα- ολους εκεινους τους παλαιους -πλεον- συντροφους του που επιμενουν να βαφτιζουν την π...σα για βουρτσα και να απολαμβανουν την ηδονη της παλινδρομησης και του βαρβατορυθμου σε ολες τις εκτεθειμενες οπες τους σε βαρος της κοινης λογικης και ενδεδυμενοι προβατοφορεσιες και καλοκαγαθες κοκκινορομπιτσες.

Αναποφευκτη η αλλοτριωση ακομα και στα πιο αμεμπτα πνευματα ημων.Πλεον,με τον πιο επισημο και εμφαντικο τροπο (λεκτικη ψ...λοβροντια του προεδρου) καταγγελθηκε η εκπτωση αξιων και οφειλει ο καθε κατεργαραιος να ανασκουμπωθει στο εδρανο του,να αναθεωρησει τις σκεψεις του και ειτε να εφευρει νεους τροπους εκλογικευσης του απιθανου και ακατανοητου ή ,απλουστατα και ειλικρινεστατα να επαναπροσδιορισει τον ρολο του και να επανακαμψει στις ριζες εξ ων γεννηθηκε. 8)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ο Βασιλιάς πέθανε....Ζήτω ο Βασιλιάς!..

Κρίνοντας από ένα άρθρο και μόνο, είναι νωρίς για να ξέρω και να εκφέρω γνώμη για το τι ακριβώς έχει γίνει, ιδιαίτερα όταν οι ΜΜ δεν έχουν κάποια απάντηση μέχρι τώρα στις έμμεσες (αλλά σαφείς) αναφορές.

Κρίνοντας αφ'υψηλού..... έχει δίκιο ο Sir..... αλλά νομίζω ότι κοιτώντας και το επάγγελμα κάθε malt maniac (τουλάχιστον αρκετών από αυτών) είναι δεδομένο ότι έχουν άμεση ή έμμεση "επαγγελματική" σχέση με το χώρο και σίγουρα κάποιο συμφέρον (ακόμα και αν το θέσουμε στην απλή μορφή των "χορηγιών" για να μπορούν να παρακολουθούν τόσα event).

Σίγουρα οι αγαπημένοι μου ΜΜ δεν είναι Jim Murray που (προσωπική άποψη) ότι παίρνει...γράφει.

Η συνέχεια θα δείξει αν οι λόγοι φυγής είναι ξεκάθαροι και όπως αναφέρονται ή αν ακόμα είναι μία από τις πολλές ηρωικές εξόδους (εδώ στην Ελλάδα έχουμε δει πάρα πολλές) που δίνουν μία χρειά ηθικής σε μία απόφαση, κρύβοντας τις πραγματικές αιτίες.

Προσωπικά πιστεύω ότι η κούραση του να συντονίζεις ένα τόσο μεγάλο έργο όσο οι ΜΜ αρκεί από μόνη της για να σε οδηγήσει κάποια στιγμή στην έξοδο.

Link to comment
Share on other sites

Δε θα συμφωνήσω μαζί σου Mallios. Γιατι πρέπει ντε και καλά να υπάρχουν "άλλοι λόγοι" και "πραγματικά αίτια" ; Ο Johannes δηλώνει σαφέστατα τους λόγους που αποχωρεί, και σίγουρα δεν είναι η κούραση όπως λες, το θεωρώ αδιανόητο για τον άνθρωπο που το ξεκίνησε. Κι αν υποθέσουμε οτι ήταν έτσι, τι πρόβλημα θα είχει να το δηλώσει; θα τον χαιρετούσαν όλοι με τις πρέπουσες τιμές και όλα τα σχετικά (αποχαιρετιστήρια tastings/parties κλπ).

Ο Johannes αποχωρεί με βαριά καρδιά από ένα σπίτι που έχτισε μόνος του τα θεμέλια και για μένα αυτό είναι είναι ξεκάθαρο. Το σπίτι μπορεί να μη γκρεμιστεί, αλλά δεν θα είναι πια το ίδιο.

Όταν πριν από καποια χρόνια είδα οτι έγιναν μέλη των ΜΜ οι Charlie McLean και Dave Broom, κάτι δεν μου "κόλλαγε" σε αυτό. Η ανεξαρτησία πλέον ήταν μια ουτοπία.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

...Ο Johannes αποχωρεί με βαριά καρδιά από ένα σπίτι που έχτισε μόνος του τα θεμέλια και για μένα αυτό είναι είναι ξεκάθαρο. Το σπίτι μπορεί να μη γκρεμιστεί, αλλά δεν θα είναι πια το ίδιο.

...Όταν πριν από καποια χρόνια είδα οτι έγιναν μέλη των ΜΜ οι Charlie McLean και Dave Broom, κάτι δεν μου "κόλλαγε" σε αυτό. Η ανεξαρτησία πλέον ήταν μια ουτοπία.

Ακριβώς :good:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Celtic δεν λέω κάπου ότι πρέπει ή ότι υπάρχουν άλλοι λόγοι.

Λέω ότι "Η συνέχεια θα δείξει αν οι λόγοι φυγής είναι ξεκάθαροι και όπως αναφέρονται ή αν ακόμα είναι μία από τις πολλές ηρωικές εξόδους ..." και φυσικά θα περιμένω να δω με το πέρασμα του χρόνου τι ακριβώς έχει γίνει ή αν απλά η ανακοίνωση είναι η ξεκάθαρη αιτία (η όποια δυσπιστία προέρχεται από την ελληνική εμπειρία και από το χαρακτηριστικό μου να μην κρίνω κάποιον με βάση ανακοινώσεις και αναφορές, ιδιαίτερα όταν προέρχονται μόνο από μία πλευρά).

Για τους Broom και McLean προσωπικά δεν βλέπω κάτι κακό ή κάτι πιο κακό από τον Olivier για παράδειγμα που είναι επάγγελματίας οινοπαραγωγός και φυσικά σε κάθε ευκαρία πουλάει τα βαρέλια του (Laddie 125 Anniversary) χωρίς και πάλι να βρίσκω κάτι κακό (προσωπική μου άποψη).

Για τον McLean (επίσημο δοκιμαστή για το Adelphi) πάλι δεν βρίσκω κάτι κακό, ούτε κάποια έυνοια των ΜΜ στο Adelphi για παράδειγμα.

Για την κούραση που αναφέρεις, απλά κάνω μία αναφορά ότι και από μόνη της μπορεί να είναι αρκετός λόγος.

Μιλάμε επίσης για ένα γεγονός το οποίο έλαβα χώρα (τυπικά) πριν από 5 μέρες και η όποια αντίδραση (επιβράβευση, πάρτυ, τιμές κλπ) δεν είναι εύκολο να συντονιστεί και να πραγματοποιηθεί έτσι όπως αρμόζει στον Johannes (μόνο και μόνο να συντονιστούν και να είναι παρόντες οι πιο πολλοί μπορεί να χρειαστεί 1-2 μήνες).

Εδώ πρέπει να πούμε ότι όσο και να έχουμε δει σε πολλές ταινίες στο σινεμά να παραιτούνται κάποια άτομοα άμεσα για λόγους ευθιξίας κλπ κλπ, δεν είναι σύνηθες φαινόμενο και πριν από την παραίτηση ενός ιδρυτή κάποιας οργάνωσης, εταιρίας, forum κλπ υπάρχει ακρετό διάστημα συζητήσεων για να τον μεταπείσουν αλλά και για τεχνικά θέματα (κυριότητα σελίδας, μετάβατικόι στάδιο κλπ κλπ).

Στην ουσία του πράγματος, απλά να αναφέρω κάτι που μάλλον ο UB πρέπει να το γνωρίζει καλύτερα, ότι πριν από την εμφιάλωση αρκετών malt whisky αποστέλλονται δείγματα στους ΜΜ για γευσιγνωσία (όχι μετά...ΠΡΙΝ) και αυτό μπορεί να γίνεται για marketing reasons ή για οτιδήποτε άλλο. Σε single barrel μπορεί αυτό να μην έχει καμία επιρροή αφού το αποτέλεσμα δεν αλλάζει (ή τουλάχιστον έτσι πρέπει να είναι) αλλά σε batch παραγωγές το να ξέρεις από πριν (σαν αποστακτήριο) ότι το αποτέλεσμα δεν θα τύχει καλής κριτικής μπορεί να σε βοηθήσει να επηρεάσεις το batch ή την κριτική.

Αν αναφέρεται σε αυτό ο Johannes και αν δεν έχει πάρει μέρος σε μία τέτοια διαδικασία (δεν το ξέρουμε αυτό, άρα πρέπει να έχουμε μία επιφύλαξη) τότε πολύ καλά τα λέει.

Αν επίσης αναφέρεται σε δοκιμές επί πληρωμή (για παράδειγμα) ή για whisky τα οποία θάβονται επειδή δεν υπάρχει κάποια ειδική μεταχείριση από τα αποστακτήρια (έτσι καταλαβαίνω την ανεξαρτησία) τότε έχει δίκο (αν και είναι ξεκάθαρος λέγοντας commercially involved - οπότε δεν μιλάει για δοκιμές επί πληρωμή αλλά για εμπορική σχέση).

Πάλι όμως αυτό είναι γνωστό στον ίδιο από καιρό και φυσικά μένει να αποσαφηνίσουμε (αν μας ενδιαφέρει) το γιατί έφυγε τώρα και όχι όταν το συνειδητοποίησε ή το εξακρίβωσε.

Κλείνοντας να πω ότι το κλείσιμο της επιστολής του "sweet dreams" δείχνε ένταση και επιθετικότητα (σε όλους τους τόπους και τις γλώσσες) και μάλλον δείχνει να υποβόσκει κάποια αντιπαλότητα.

Κλείνοντας να πω ότι είναι δύσκολο να ασχολείσαι με το whisky σε τέτοιο επίπεδο (μη ξεχνάμε ότι αν οι ΜΜ βγουν και πουν ότι το τάδε και το δείναι malt είναι νεροζούμια, κάποιοι επαγγελματίες με μεράκι και καλή δουλειά μπορεί να έχουν ζημία) και να παραμένεις ανεξάρτητος 100% (χωρίς να σημαίνει ότι τα παίρνεις).

Ακόμα και η συνειδητοποίηση ότι τα λόγια σου έχουν μεγάλη επίδραση σε άλλους, σε κάνει πολλές φορές διαλακτικό και μετριοπαθή προσπαθώντας να αποφύγεις τα άκρα και τις γωνίες.

Link to comment
Share on other sites

Για τους Broom και McLean προσωπικά δεν βλέπω κάτι κακό ......

Κλείνοντας να πω ότι το κλείσιμο της επιστολής του "sweet dreams" δείχνε ένταση και επιθετικότητα (σε όλους τους τόπους και τις γλώσσες) και μάλλον δείχνει να υποβόσκει κάποια αντιπαλότητα.

Μεγάλες και καθόλα σεβαστές οι προσωπικότητες McLean & Broom, αλλά τη στιγμή που είναι συνεργάτες/σύμβουλοι κλπ σε διάφορες εταιρίες που έχουν εμπορική σχέση με το αντικείμενο, ακόμα και αν οι ίδιοι είναι 100% ακριβοδίκαιοι και αμερόληπτοι, η ανεξαρτησία πάνω στην οποία βασίστηκε η δημιουργία της ομάδας Malt Μaniacs, πάει περίπατο. Δεν είναι κάτι που λέω εγώ, είναι κάτι που ισχύει εκ των πραγμάτων. Το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και με άλλα μέλη ίσως που εγώ αγνοώ.

Πέραν αυτού, πιστεύω οτι ο johannes δεν μπορεί να "χωνέψει" το οτι τα μισά και πλέον μέλη των ΜΜ έχουν (και είχαν) τα προσωπικά τους blogs/sites στα οποία και δίνουν το μεγαλύτερο βάρος, αφήνοντας σε δεύτερο μέρος ή ίσως και αγνοώντας εντελώς τα "καθήκοντα" τους ως ΜΜ

ΥΓ

Το "sweet dreams" που το είδες; "Sweet drams" είναι το σωστό και είναι η έξυπνη φραση που χρησιμοποιεί ανέκαθεν ο johannes χαιρετώντας όταν τελειώνει ένα άρθρο του.

Link to comment
Share on other sites

Πέραν αυτού, πιστεύω οτι ο johannes δεν μπορεί να "χωνέψει" το οτι τα μισά και πλέον μέλη των ΜΜ έχουν (και είχαν) τα προσωπικά τους blogs/sites στα οποία και δίνουν το μεγαλύτερο βάρος, αφήνοντας σε δεύτερο μέρος ή ίσως και αγνοώντας εντελώς τα "καθήκοντα" τους ως ΜΜ

ΥΓ

Το "sweet dreams" που το είδες; "Sweet drams" είναι το σωστό και είναι η έξυπνη φραση που χρησιμοποιεί ανέκαθεν ο johannes χαιρετώντας όταν τελειώνει ένα άρθρο του.

Yep και στα δύο!

Για το δεύτερο ειδικά....πρέπει να αλλάξω φακούς επαφής (που δεν φοράω!):girl_prepare_fish:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Εχουν αρχισει εδω και καιρο να πεφτουν οι μασκες κυριοι,μιας και δεν εχουν μυτες ν"ακουμπησουν ουτε αυτια για να πιαστουν.Και αν,εως τα τωρα,μπορουσαν να κρυβονται πισω απο τις ευρωφαγες παλαμες τους πλεον τα δακτυλα σιγα σιγα σκεβρωνουν μεχρι να μεινει το μεσαιο οποτε και με βλεμμα λαγνο και αλλοιθωρο θα μας εκπορθησουν αδιαντροπα τ"ακραντερα.

Σαφεστατα :sarcastic_hand: και αναφερομαι στους εμπορους αλκοολουχων απολαυσεων οι οποιοι εχουν βαλθει να βγαλουν ολα τα (κοινα) ανομολογητα απλυτα μας στη φορα και να μας παροτρυνουν με αφοπλιστικη ειλικρινεια να αντικρυσουμε καταμουτρα την χρηματεμπορικη πραγματικοτητα που αλλοτριωνει τον ουσιαστικο λογο υπαρξης του αγαπημενου αποσταγματος και το μετασχηματιζει σε "επενδυτικο κεφαλαιο" στοιχηματικογενους αποδοσης.Μετα τον Πεφωτισμενο Sukhinder λοιπον που,σε αλλο θεμα μας ανελυε τις τρεχουσες εξελιξεις και μας εζμπρωχνε σε "εγκαιρες και συνετες " τοποθετησεις λαμβανουν σειρα διαφωτισης και οι Μαικηνες του Single Malts Direct οι οποιοι ,με την ευκαιρια της κυκλοφοριας του Bell's Diamond Jubilee Decanter 2012,απροκαλυπτα και ανερυθριαστα το διαφημιζουν με την εξης νουθεσια ...

Commemorative memorabilia or souvenirs have been a popular way of celebrating Royal events such as the 2012 Diamond Jubilee, expect a wealth of former royal commemoratives to flood the market. The whisky market is still strong, so buy now for a healthy profit in the future - don't drink it or your investment will drain away.

Συμπερασμα...δεν πινουμε,δεν απολαμβανουμε,δεν γευομαστε,δεν γευσιμορφωνομαστε.Αποταμιευουμε,επενδυουμε,ρισκαρουμε λελογισμενα ,στοιχηματιζουμε και προσδοκουμε σε ανασταση κερδων.Και αν ποτε μας πιασει απονεννοημενη βουλιμια λαρυγγοβρεχτικης μορφης,τοτε και μονο τοτε,ωσαν το κρυφο σχολειο και παντα με ενοχικα συναισθηματα ας ποτιζουμε σταγονα σταγονα το ποτηρι... :crazy:

Link to comment
Share on other sites

Εχουν αρχισει εδω και καιρο να πεφτουν οι μασκες κυριοι,μιας και δεν εχουν μυτες ν"ακουμπησουν ουτε αυτια για να πιαστουν.Και αν,εως τα τωρα,μπορουσαν να κρυβονται πισω απο τις ευρωφαγες παλαμες τους πλεον τα δακτυλα σιγα σιγα σκεβρωνουν μεχρι να μεινει το μεσαιο οποτε και με βλεμμα λαγνο και αλλοιθωρο θα μας εκπορθησουν αδιαντροπα τ"ακραντερα.

Σαφεστατα :sarcastic_hand: και αναφερομαι στους εμπορους αλκοολουχων απολαυσεων οι οποιοι εχουν βαλθει να βγαλουν ολα τα (κοινα) ανομολογητα απλυτα μας στη φορα και να μας παροτρυνουν με αφοπλιστικη ειλικρινεια να αντικρυσουμε καταμουτρα την χρηματεμπορικη πραγματικοτητα που αλλοτριωνει τον ουσιαστικο λογο υπαρξης του αγαπημενου αποσταγματος και το μετασχηματιζει σε "επενδυτικο κεφαλαιο" στοιχηματικογενους αποδοσης.Μετα τον Πεφωτισμενο Sukhinder λοιπον που,σε αλλο θεμα μας ανελυε τις τρεχουσες εξελιξεις και μας εζμπρωχνε σε "εγκαιρες και συνετες " τοποθετησεις λαμβανουν σειρα διαφωτισης και οι Μαικηνες του Single Malts Direct οι οποιοι ,με την ευκαιρια της κυκλοφοριας του Bell's Diamond Jubilee Decanter 2012,απροκαλυπτα και ανερυθριαστα το διαφημιζουν με την εξης νουθεσια ...

Commemorative memorabilia or souvenirs have been a popular way of celebrating Royal events such as the 2012 Diamond Jubilee, expect a wealth of former royal commemoratives to flood the market. The whisky market is still strong, so buy now for a healthy profit in the future - don't drink it or your investment will drain away.

Συμπερασμα...δεν πινουμε,δεν απολαμβανουμε,δεν γευομαστε,δεν γευσιμορφωνομαστε.Αποταμιευουμε,επενδυουμε,ρισκαρουμε λελογισμενα ,στοιχηματιζουμε και προσδοκουμε σε ανασταση κερδων.Και αν ποτε μας πιασει απονεννοημενη βουλιμια λαρυγγοβρεχτικης μορφης,τοτε και μονο τοτε,ωσαν το κρυφο σχολειο και παντα με ενοχικα συναισθηματα ας ποτιζουμε σταγονα σταγονα το ποτηρι... :crazy:

και που είσαι ακόμη έχουμε δρόμο ακόμα μέχρι να σκάσει η φούσκα :spell: ρόδα είναι και γυρίζει :whistle3::butcher:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Στα σχόλια Sir και UB μπορεί να ψιλοσυμφωνώ πάνω-κάτω, αλλά το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι άστοχο καθότι αυτά τα Bell's βγαίνουν στην αγορά εδώ και δεκαετίες αποκλειστικά για συλλεκτικό σκοπό, ως αναμνηστικά και όχι ως "πόσιμα" (άλλωστε το περιεχόμενο είναι ένα απλό Bell's blended που υπάρχει και στα απλά μπουκάλια των supermarkets).

Link to comment
Share on other sites

Στα σχόλια Sir και UB μπορεί να ψιλοσυμφωνώ πάνω-κάτω, αλλά το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι άστοχο καθότι αυτά τα Bell's βγαίνουν στην αγορά εδώ και δεκαετίες αποκλειστικά για συλλεκτικό σκοπό, ως αναμνηστικά και όχι ως "πόσιμα" (άλλωστε το περιεχόμενο είναι ένα απλό Bell's blended που υπάρχει και στα απλά μπουκάλια των supermarkets).

Ναι δεν έχεις άδικο αλλα 75 λίρες μη μου πεις ότι η τιμή δεν είναι υπερδιογκωμένη σε σύγκριση με προηγούμενες εκδόσεις;

(χαρακτηριστικά αναφέρω ότι οι εκδόσεις για το Golden Jubilee 2002 και το 50th Wedding Anniversary 2011 πουλιότανε για 40 και 50 λίρες αντιστοίχως

και μέσα σε ένα χρόνο έχουμε αύξηση 50% :wtf2::wacko2::dash2: )

  • Wow 1
Link to comment
Share on other sites

Mα φίλε UB, εν προκειμένω το θέμα δεν ήταν η τιμή, αλλά η πολιτική κάποιων εμπόρων με βάση αυτά που έγραψε ο Sir

Συμπερασμα...δεν πινουμε,δεν απολαμβανουμε.........

και επαναλαμβάνω οτι η συγκεκριμένη σειρά των Bell's είναι άστοχο παράδειγμα, δεν είναι whisky προς κατανάλωση, είναι αυτό ακριβώς όπως περιγράφεται "Commemorative memorabilia or souvenirs"

Link to comment
Share on other sites

Ομολογω οτι η ιστορια με τα Bell's καπου με μπερδευει.Που εγκειται η συλλεκτικη τους αξια? Αν αφορα την πορσελανινη απεικονιση ιστορικων ή αλλων γεγονοτων/επετειων/προσωπων να το καταλαβω.Αν εχει να κανει με την ποιοτητα του αποσταγματος που περιεχεται,παλι να το καταλαβω.Αν ομως η συλλεκτικη αξια διατηρειται και επαυξανεται με την παροδο των ετων και με την προυποθεση οτι το "σκευος" παραμενει επτασφραγιστο,εδω καπου το χανω.Για ποιο λογο αραγε να πρεπει να υπαρχει αποσταγμα εντος του?Γιατι να μεγενθυνεται η αξιακη του αποτιμηση απο το γεγονος οτι περιεχει whisky ακομα και αν ειναι οποιοσδηποτε ποιοτητας/χρονολογιας?

Μια φιαλη που την χρυσοπληρωνεις και ελπιζεις οτι στο μελλον θα σου αποδωσει καλυτερα και απο ναρκοεμποριο δικαιολογει ανερυθριαστα τα πανωτοκια της με το επιχειρημα οτι ειναι μοναδικη,ανεπαναληπτη και οτι,εφοσον την ανοιξεις για να την γευτεις ,το μονο που μπορει πλεον να σου προσφερει ειναι παγωμενο νερακι απο το ψυγειο,λαδοδοχειακη χρηση,ποτιστηρι σε γατοποτιστρες.Τα Bell's τουναντιον σε παροτρυνουν να μην τα διακορευσεις διοτι,απαξ και ξεβρασουν τα ενδογαστρια,παπαλα ο θησαυρος.Αρα,το περιεχομενο αξιζει.Ή και τα δυο μαζι? Ή μονο η καμπανα?

Μπερδευτηκα... :heat::scratch_one-s_head:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μεταφερω απο το ημερολογιο καταστρωματος του λοστρομου των whiskoθαλασσων Σεργιου την ειδηση αυτολεξει...

"NEWS: Yesterday morning the water flow at Lagavulin was dry and they had to stop mashing. This is the first time in 38 years this has happened in May according to the stillman." :hang2:

Εγκυρες πηγες επισης αναφερουν οτι εθεαθη η γνωστη Nessie με καπελακι/σκιαδιο και αντηλιακο καθως και οτι σε μυστικη τοποθεσια των Highlands αναπαραγεται και εκτρεφεται υβριδικη γενια καμηλων με καμπουρες σχηματος Hogshead για την απροσκοπτη μεταφορα whisky υπο συνθηκες καυσωνος. :mamba:

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Ουίσκι σπιτικό «made in Larissa»!

"Τα... γυαλιά κυριολεκτικά σε πολλούς Σκοτσέζους παραδοσιακούς παραγωγούς του είδους φαίνεται να έχει βάλει για τα καλά ένας Λαρισαίος συνταξιούχος που στον ελεύθερο του χρόνο φτιάχνει ουίσκι και μάλιστα –κατά πως λένε και οι γνώστες αυτού του ποτού- είναι μοναδικής ποιότητας και γεύσης.

Πρόκειται για τον σμήναρχο εν αποστρατεία πλέον, Αργύρη Ταραμονλή που σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της κρίσης το τόλμησε και κατάφερε να εξασφαλίσει το ακριβό αυτό ποτό για τον εαυτό του, αλλά και για τους φίλους του που τους χαρίζει τα μπουκάλια από τη λιγοστή παραγωγή του.

Στο βασικό...εργαστήρι του Αργύρη που είναι το διαμέρισμά του και μια μικρή αποθήκη στο υπόγειο της πολυκατοικίας όπου διαμένει, μας υποδέχεται ο ίδιος ο ερασιτέχνης ποτοποιός και με φόντο τα ενθυμήματα από τη θητεία του στην αεροπορία που βρίσκονται σε περίοπτη θέση μας διηγείται πώς ξεκίνησε με όλα αυτά, κάνοντας χόμπι του την παραγωγή του κλασικού Σκοτσέζικου αυτού ποτού.

ΑΠΟ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ

Ξεκίνησα, θα μας πει ο κ. Αργύρης Ταραμονλής, ερασιτεχνικά από το 1994 όταν άρχισα να φτιάχνω κρασί από σταφύλια μοσχάτα και ξινόμαυρα και έτσι εξασφάλιζα το κρασί της χρονιάς. Όμως πάντα μου περίσσευε κρασί και σκεπτόμουν εάν μπορούσα με κάποιο τρόπο να το εκμεταλλευτώ, ώστε να μην πάει χαμένο.

Άρχισα λοιπόν να διαβάζω για το πώς γίνεται το ουίσκι και να μαθαίνω... Οι παρασκευαστές του παίρνουν το οινόπνευμα από το κριθάρι που το μουλιάζουν στο νερό και προχωρούν σε αποστάξεις. Προχώρησα λοιπόν με αυτό το σκεπτικό σε αποστάξεις του κρασιού (τρεις αποστάξεις), από όπου και έβγαλα οινόπνευμα 70 vol.

Ενώ οι άλλοι λοιπόν είχαν οινόπνευμα από το κριθάρι, εγώ είχα από το κρασί που έχει το πλεονέκτημα να είναι πιο εύγεστο με πρωτογενείς γεύσεις από σταφύλι που είναι πολύ καλύτερο από το κριθάρι.

Το νερό όμως προσφέρει και γεύσεις στο ουίσκι και χρησιμοποίησα νερό Ζαγόρι και Σαμαρίνα ανακατεμένο που το έριξα στο οινόπνευμα για κατεβάσω τους βαθμούς σε 55 vol.

Όμως το βαρέλι είναι το παν γιατί εκεί μέσα το ουίσκι αποκτά τη χαρακτηριστική του γεύση και αποκτά αυτό το «καραμελέ» χρώμα.

Με τη βοήθεια ενός φίλου βρήκα το ανάλογο βαρέλι 50 κιλών στην πόλη Bode Grand στη Βουλγαρία, χειροποίητο και φτιαγμένο από γαλλική δρυ που έχει ξεχωριστά αρώματα. Στο βαρέλι λοιπόν, κάπου στο 2010, έβαλα το οινόπνευμα και μετά από περίπου δύο χρόνια που χρειάζονταν για την ωρίμανση το ουίσκι ήταν έτοιμο... Το εμφιάλωσα και όλοι μου οι γνωστοί και φίλοι ξετρελάθηκαν από την ποιότητα και τη γεύση του. Επικράτησε ενθουσιασμός και χάρισα παντού τα πρώτα μπουκάλια που έγιναν ανάρπαστα!»

Εγένετο λοιπόν ουίσκι «made in Lárissa» και στο σπίτι του Αργύρη η...γευσιγνωσία που επακολούθησε δικαίωσε πλήρως τους κόπους του"

Εφ. Ελευθερία

Απλο.Παιρνουμε βυτιο με sprite.Αποσταζουμε 3 φορες και ανακατευουμε με μειγμα κουμανταριας-κουμ κουατ.Ξεθαβουμε απο καπηλειο βαρελι ρετσινας.Βαζουμε εντος του το αποσταγμα,λιγα κομματια φραγκοσυκου,μερικες σκουληκαντερες και σταγονες βερνικι ανοιχτου χρωματος.Παλαιωνουμε τρεις μηνες και εχουμε ωραιοτατη σπιτικη τεκιλα.Απλο. :suicide2:

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Κάτι ανάλογο δοκιμάσαμε από τον UB στο σπίτι του Celtic. Φυσικά δεν πρόκειται για whisky και έχω και την εντύπωση ότι η συγκεκριμένη διαδικασία είναι παράνομη σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...