Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Whiskyforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
Secret Highland HMWS Bottling

Dear Guest

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Επίσκεψη στο Achaia Clauss | ημερήσια εκδρομή 25.04.2025 | Συμμετοχές μέχρι 17 Απριλίου

Featured Replies

Καλημέρα σας,

Είχα (και έχω) την τιμή και χαρά να γνωριστώ με την ομάδα του Οίκου Achaia Clauss τον Ιούλιο του 2025 και να λάβω μέρος σε ένα μοναδικό tasting και ιστορική ξενάγηση στην καστροπολιτεία και το οινοποιείο με τα κελάρια τους.

Ενημερώνοντας για το whiskyforum και τις επισκέψεις που κάνουμε εκτός από το θέμα whisky, μας πρότειναν να επισκεφτούμε την καστροπολιτεία του Achaia Clauss.

Σε συνέχεια της πρότασης αυτής, το Σάββατο 25 Απριλίου, ο Οίκος Achaia Clauss θα μας φιλοξενήσει για μία μοναδική ιστορική ξενάγηση και ακολούθως tasting, όπου θα έχουμε πάρα πολλά να πούμε.

• Το tour έχει κλείσει για 20-25 άτομα και θα ακολουθήσουν εδώ λεπτομέρειες. 

• Το tour ξεκινάει ΑΥΣΤΗΡΑ στις 13:00, άρα 12:30 θα πρέπει να είμαστε εκεί

• Μετά την επίσκεψη θα κανονίσουμε να πάμε όλοι μαζί για φαγητό

• Για ευνόητους λόγους, είτε θα υπάρξουν οδηγοί οι οποίοι δεν θα πιουν, είτε θα υπάρξει κόστος με ενοικίαση ενός μικρού λεωφορείου για 25 άτομα.

Μέχρι τις 17 Απριλίου είναι η δήλωση συμμετοχών, με τον πιο πάνω περιορισμό στα άτομα (το μέγιστο δεν είναι υποχρεωτικά ανάγκη να είμαστε 20).

2 θέσεις παρακαλώ για εμένα και την σύζυγο!!!! Απλά θα ρθούμε απο Καστοριά, οπότε αν υπάρχει βανάκι απο Αθήνα μην μας υπολογίζεται.

3 minutes ago, tsapaspan said:

2 θέσεις παρακαλώ για εμένα και την σύζυγο!!!! Απλά θα ρθούμε απο Καστοριά, οπότε αν υπάρχει βανάκι απο Αθήνα μην μας υπολογίζεται.

Το drone να φέρεις 😃

2 hours ago, corpus said:

Το drone να φέρεις 😃

Το χω βάλει να φορτίζει ήδη...

• 2 weeks later...
  • Author

Παράλληλα με τα τυπικά της εκδρομής που "τρέχουν", προσπαθούμε να καταλήξουμε και στην ταβέρνα που θα έχει τον δύσκολο ρόλο να χορτάσει τον @thanasist

Οι επιλογές φυσικά πολλές, με γνώμονα (κυρίως) να είμαστε κοντά στο Achaia Clauss για να μην χάνουμε χρόνο με τις μεταφορές και να αποφύγουμε να μπούμε στην πόλη της Πάτρας.

https://www.tripadvisor.com.gr/Restaurant_Review-g189488-d16695873-Reviews-Mouries-Patras_Achaea_Region_West_Greece.html

https://www.facebook.com/KlimatariaPatra/

https://www.tripadvisor.com.gr/Restaurant_Review-g189488-d8556356-Reviews-Glafkos-Patras_Achaea_Region_West_Greece.html

Χάρτες Google
No image preview

Χάρτες Google

Στους Χάρτες Google βρείτε τοπικές επιχειρήσεις, δείτε χάρτες και λάβετε οδηγίες κατεύθυνσης.

Και εγώ μέσα, από Πάτρα.

Και εγώ μέσα. Βρίσκομαι στην Πάτρα.

• Author

Καλημέρα.

Από Αθήνα είμαστε τελικά 8.

Οι τιμές για van είναι:

• 550 eur

• 600 eur

• 800 eur

Νομίζω ότι είναι υψηλό το κόστος και το μόνο πραγματική πλέον όφελος ότι δεν έχουμε θέμα με αλκοτέστ κλπ.

Εναλλακτική 1. Με δικά μας αυτοκίνητα (θέλουμε 2 οδηγούς)

• Τα διόδια Αθήνα - Πάτρα είναι 13,8 + 2,55 η Αττική οδός = 16,35 * 2 = 32,70

• Οι βενζίνες πρέπει να είναι (ανάλογα το αυτοκίνητο) από 70 έως 100 eur.

• Σύνολο: 130 eur ανά αυτοκίνητο με 4 άτομα = 32,5 eur το άτομο

Εναλλακτική 2. Με ενοικίαση mini van (θέλουμε 1 ή 2 οδηγούς)

• Το κόστος ενοικίασης είναι περίπου στα 270 eur (με λογική εγγύηση)

• Τα διόδια Αθήνα - Πάτρα είναι 13,8 + 2,55 η Αττική οδός = 16,35 * 2 = 32,70

• Οι βενζίνες πρέπει να είναι (ανάλογα το αυτοκίνητο) από 70 έως 100 eur.

• Σύνολο: εκτίμηση περίπου 400 eur = 55 eur ανά άτομο

==========================================

Η φθηνότερη επιλογή είναι η πρώτη.

Αν επιλέξουμε την πρώτη επιλογή, εγώ βάζω αυτοκίνητο.

Ρώτησα φίλο που έχει βαν.12αρι βαν 12 άτομα δηλαδη χωρητικότητα για να πάει πιο άνετα μου είπε 450.Με τη λογική ότι θα μας πάρει από ένα σημείο όλους και το αυτό στην επιστροφή.

Δεν μπορώ να πω ότι είναι μικρό το κόστος και για την πρόταση του @tomy αλλά προτιμώ να δώσω κάτι παραπάνω παρά να έχουμε 2 άτομα να μην πιούν καθόλου.

Πάντως σε περίπτωση που καταλήξουμε να πάμε με αυτοκίνητα προσφέρω και το δικό μου και την οδήγηση στο πήγαινε. Απλά επειδή είναι αυτόματο θα πρέπει να ξέρει κάποιος να το φέρει πίσω.

Προσφέρομαι για οδηγός.

Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.

Παρακαλώ θα ήθελα κι εγώ να κλείσω μία θέση στο βαν. Ευχαριστώ.

• Author

Η τιμή που βρήκε ο @tomy είναι μεταξύ του κόστους ενοικίασης van και των 2 αυτοκινήτων, οπότε είναι ιδιαίτερα συμφέρουσα.

Είμαστε 9 άτομα από Αθήνα, και το κόστος 50 eur το άτομο.

Θα ανεβάσουμε εδώ το που θα βρεθούμε, λογικά κάπου κοντά στον @tomy και γενικά κάπου κοντά σε έξοδο προς Αττική οδό

@Islaynder @thanasist να βρεθούμε σπίτι μου και να πάμε με 1 αυτοκίνητο εφόσον είστε οκ.

Σάββατο πρωί θα βρεθούμε στις 9:15 για να έχουμε φύγει μέχρι 9:45. Με μινι βαν θέλουμε 2,5-3 ώρες για Πάτρα το Σάββατο. Δεν έχουμε θέμα να ξεκινήσουμε αυστηρά στις 13:00. Μπορούμε και νωρίτερα εφόσον μαζευτούμε.

Θα συναντηθούμε στο πάρκινγκ στο Άλσος Βεΐκου.

https://maps.app.goo.gl/SZz8tmXzVpj2jGWL7

=======================================================

@pavlos5 @prowler86 @tsapaspan αν είναι εύκολο, 12:30 να είστε στο Achaia Clauss.

Η πρόσβαση στην Achaia Clauss είναι ιδιαίτερα εύκολη και έχει πάρκινγκ ακριβώς έξω από την Καστροπολιτεία.

https://maps.app.goo.gl/MKyiP2EmxYe1L7tcA

=======================================================

• Author

To πρόγραμμα στο Achaia Clauss

12:30 με 12:45 ξεκινάμε

image.png

Το κόστος ανά άτομο είναι 15 ευρώ.

image.png

Μετά θα πάμε για φαγητό δίπλα στις Μουριές, λογικά κάπου στις 14:30 και 16:30 ξεκινάμε για επιστροφή.

https://www.tripadvisor.com.gr/Restaurant_Review-g189488-d16695873-Reviews-Mouries-Patras_Achaea_Region_West_Greece.html

https://www.facebook.com/p/%CE%A4%CE%B1%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%B1-%CE%9C%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%82-100063691987841/

Σας ζηλεύω καλά να περάσετε και να προσέχετε.

Οριστική ενημέρωση

Σάββατο 09:30 αναχώρηση από το χώρο στάθμευσης μετά την είσοδο του άλσους βεικου.(Θερινό σινεμά)

Καλό θα είναι 09:15 να είμαστε εκεί.

450€ για 9 άτομα. 50 €εκαστος.

Χώρος στάθμευσης υπάρχει και πριν την είσοδο του άλσους (μπροστά από το κλειστό γυμναστήριο του μπάσκετ.Εχει και ένα περίπτερο εκεί, θα το δείτε ερχόμενοι από Γαλάτσι προς ΟΑΚΑ.)

Αν τυχόν δεν βρείτε στο πρώτο πάτε στο δεύτερο,μετά την είσοδο του άλσους όπου θα περιμένει το βαν.οπου θέλετε ο καθένας

Μια υπέροχη εκδρομή-επισκεψη στην ΑΧΑΙΑ CLAUSS,σε ένα πανέμορφο Ελληνικό τοπίο της Πελοποννήσου ένας πανέμορφος χώρος περιτρυγυρισμενος με ελαιώνες και αμπελώνες.

Μια φοβερή Καστροπολιτεία που σε ταξιδεύει δεκαετίες πίσω στο χρόνο,με ιδιαίτερη παρουσία κόσμημα στολίζει την περιοχή και κοσμεί την ιστορία του τόπου.

Μια υπέροχη παρέα φίλων εξερευνά και χαζεύει εικόνες από άλλο αιώνα, πέτρινες κατασκευές, αποθήκες κελάρια που φυλάσσουν ιστορίες,κόπους, δημιουργία,όνειρα,κάποιων ανθρώπων που άφησαν πίσω στο χρόνο μηνύματα για εμάς και για άλλους πως.....εδώ προσπαθήσαμε εδώ αγωνίστηκαμε και αφήσαμε μια κληρονομια αξιοθαύμαστη και δόξα το Θεό υπάρχουν κάποιοι που συνεχίζουν το έργο τους ώστε εμείς να θαυμάζουμε όλο αυτό το μεγαλειώδες δημιούργημα.

Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που φρόντισαν να μας μεταδώσουν την ιστορία του οινοποιείου,να μας ξεναγήσουν στα κελάρια,να μας υποδεχτούν και να μας αποχαιρετήσουν με το χαμόγελο.

Δεύτερο κεφάλαιο η ταβέρνα μουριές.....

Φάε πιες κι αν δεν αντέχεις ούτε η σόδα δε σε σώζει.Εχω να δω τέτοιες μπριζολαρες από την εποχή του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου,ο Thanasist το επιβεβαίωσε αφού με το ζόρι κατάφερε να βγεί ασπροπροσωπος και να υπερασπιστεί τον τίτλο του .

Τέλος ένας υπέροχος οδηγός που μας ανέχτηκε πήγαινε έλα ,γλυκομιλητος, εξυπηρέτηση στο φουλ,και ένας Δημήτρης ο οποίος μας φρόντιζε καθόλη τη διαδρομή πήγαινε έλα με τις εξαιρετικές επιλογές στα μουσικά ακούσματα,εν αρχή δεκαετία 80 και μετά με όλα τα παλαιά και νεότερα ζειμπεκ καψούρ νοσταλτζικ άσματα εποχής Ανδρέα Παπανδρέου!!!!!!!!