Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum21.png

    Slainte!

Recommended Posts

Jacobsen Vintage No. 1

Ξοδεύοντας γύρω στα 250 δολάρια για μία μπύρα 375ml κάνει το κέρασμα κάτι αρκετά ακριβό, όμως τόσο ακριβώς κοστίζει η Jacobsen Vintage No. 1.

Διαθέσιμη μόνο σε τρία εστιατόρια στην Κοπεγχάγη, αυτή η μπύρα έχει ωριμάσει στο αυθεντικό κελάρι της Carlsberg, και έχει γεύση από βανίλια, καπνό, καραμέλα, δαμάσκηνα και πόρτο, και ABV 10.5%.

VintageNo1Beer.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Πολύ ανορθωτική αυτή η Μπυρίτσα...

http://www.kamarinia.gr/article/item/178482-viagra-tora-kai-se-bura

Το Viagra τώρα και σε μπύρα

Ο πριγκιπικός γάμος του Ουίλιαμ με την αγαπημένη του Κέιτ, έδωσε την... έμπνευση σε μια βρετανική εταιρία, να παράγει μια μπύρα η οποία σύντομα αναμένεται να... χαλάσει κόσμο.

Η νέα μπύρα λέγεται "Royal Virility Performance" (Βασιλική Ανδρική Απόδοση), δημιουργήθηκε με αφορμή τον πριγκιπικό γάμο και η παγκόσμια πατέντα της είναι ότι περιέχει Viagra.Το πασίγνωστο χάπι που βοηθά τους άνδρες που έχουν προβλήματα στύσης, μπορεί πλέον να... απολαμβάνεται μέσω μιας παγωμένης μπύρας, συνδυάζοντας έτσι την χρηστικότητα του χαπιού, με την απόλαυση της μπύρας. Συγκεκριμένα, πίνοντας μόνο τρία μπουκάλια, ισοδυναμεί με τη δόση ενός χαπιού Viagra. Η "ξανθιά" μπύρα, είναι 7.5% περιεκτικότητας σε αλκοόλ και περιέχει επίσης κάποια επιπρόσθετα αφροδισιακά, μερικά εκ των οποίων είναι συστατικά από χορτάρι horny goat γνωστό για την αύξηση της λίμπιντο, και σοκολάτα.Η νέα μπύρα, τέθηκα αρχικά σε περιορισμένη κυκλοφορία (μόνο λίγα εκατοντάδες μπουκάλια) και τα πρώτα έσοδα αποδόθηκαν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, όμως σύντομα αναμένεται να βγει στην αγορά, με εκατομμύρια άνδρες ανά τον κόσμο να περιμένουν με αγωνία να δοκιμάσουν τον... αφρό της!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Θέλω να δοκιμάσω 2 νέες σχετικά δημιουργίες από τις Κυκλάδες. Τη μπύρα "ΝΗΣΟΣ" από την Τήνο και τη μπύρα "VOLKAN" από τη Σαντορίνι. Τις ξέρει κανείς;

Link to comment
Share on other sites

VOLCAN εχω δοκιμάσει.

Μου την είχε προσφέρει φίλος στη Νάουσα μετά την δοκιμή μιας μπύρας δικής του παραγωγής.

Αν θυμάμαι καλά ήταν η μαύρη.

Ελαφριά,με νότες αλμύρας κ σοκολάτα είναι αυτά που μου έχουν μείνει.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Η μπυρίτσα έχει την τιμιτική της στις παραλίες τις Χαλκιδικής.

Από Άμστελ μεχρι Volcan που εχω αρχισει να την συμπαθώ μέχρι Bud και άλλες πολλές που υπάρχουν στο ψυγείο.

Link to comment
Share on other sites

καλές είναι, και η Volkan και η Νήσος, αλλά λίγο ακριβούτσικες ρε γαμωτο...

για "everyday home beer with food" (δικός μου όρος) τελευταία την έχω καταβρεί με την Pils Hellas πάντως.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

SEPTEM SUNDAY'S

Honey Golden Ale

Πολύ αρωματική μπυρίτσα,γλυκιά και με νότες από φρούτα.

Όποιος δεν την έχει δοκιμάσει να το κάνει αμέσως.

Δυστυχώς έχεις δίκαιο Κέλτη είναι σχετικά ανεβασμένες οι άτιμες.

Να θυμίσω ότι μέρος των εσόδων της Volcan πηγαίνουν στην αποληρωμή του ελληνικού χρέους.

Τι ωραία πάσα για ένα κουίζ...

Πόσες κάσες μπύρας Volcan πρέπει να καταναλωθούν για να εξαφανιστεί το ελληνικό χρέος οεο ?.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

ξερω θα σας ξενερωσω αλλα amstel γιατι ετσι μου αρεσει .

τις προαλες σε ενα ταβερνακι πετυχα πολλες τσεχικες μπυρες αλλες με μελι αλλες με φρουτα αλλες καπνιστες

βεβαια δεν δοκιμασα τιποτα γιατι διψουσα πολυ και money γιοκ.οποτε αμστελια!

αλλα και την guinness την αγαπω πολυ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το καθιερωμένο ετήσιο φεστιβάλ μπύρας στο ΣΕΦ σε λίγες μέρες ξεκινάει. 29/08-11/09

Έβγαλα ένα ιντερνετικό κουπόνι και η είσοδος μόλις στα 5 ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hacker Pschorr 5,5% μόλις έφτασε ως δωράκι από έναν φίλο που βρισκόταν Γερμανία και έκανε ένα τουρ από Octoberfest.

Μαζί με τη μπύρα δώρο μπισκότο καρδιά Octoberfes?

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 5 months later...

1η έκθεση για μικροζυθοποιίεςκαι μπίρες υψηλής ποιότητας. Γευστικές δοκιμές, σεμινάρια, συζητήσεις, όλα για την μπίρα.

Κυριακή 2 Νοεμβρίου, Αίγλη Ζαππείου.

http://www.zythognosia.gr/

Link to comment
Share on other sites

και νόμιζα οτι το είχα ποσταρει και εγώ το σχετικό νέο, ακούγεται ενδιαφέρουσα πρόταση [για τα 10 ευρω είσοδο που θα έχει]

αν και τωρα πια έχει κρυώσει ο καιρός για τα δικά μου δεδομένα οσον αφορά την κατανάλωση μπύρας, ελπίζω όσοι πάτε να είναι αντάξια των προσδοκιών σας και γιατί όχι και μια κριτική εδώ όταν με το καλό γυρίσετε!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Κάνω come back στον έρωτά σου και ξανανοίγω το θέμα.

Έχοντας βουτήξει με τα μούτρα στο ουίσκι τους τελευταίους μήνες έχω αρχίσει να μυρίζω τα πάντα πριν τα καταναλώσω. Κρασιά, ξύδια (κυριολεκτικά), ξύδια (μεταφορικά), το νερό της βρύσης (το χουν τιγκάρει στο χλώριο οι αληταράδες) λικέρ, πορτοκαλάδες, τα πάντα... Μόνο τη βενζινόκολλα δεν αναφέρω γιατί αυτό το κάνω από 3 χρονών! (Τί, μόνο εγώ;;)

αααα ναι και μπύρες! Μπράβο ρε φίλε κι είχα μια ελαφριά υποψία ότι είμαι off topic. Και μα το Δία ανακάλυψα ότι αυτό που έπινα φανατικά κοντά 15 χρόνια τώρα μυρίζει όντως κριθάρι! Ένα πράμα σαν να ανακάλυψα την Αμερική...

Τι γίνεται ρε γαμώτο κάτι με τρώει ακόμα μέσα μου ότι είμαι :offtopic:

Λοιπόν έχω ξεχάσει τι ακριβώς ήθελα να γράψω αλλά μου ρθε μια ξαφνική παρόρμηση τώρα να προτείνω μια κατηγορία μπύρας που κατέληξε η αγαπημένη μου έπειτα από 4,5 χρόνια στη Γερμανία. Αναφέρομαι στις Βαυαρικές ξανθιές (μπύρες) που οι αγαπημένοι μου Γερμανοί αναφέρουν ως helles Bier ή και σκέτο hell. Δεν είναι ούτε pils ούτε lager ούτε τίποτα από τις γνωστές κατηγορίες. Πολύ ευκολόπιοτες και δροσιστικές και κατά τη γνώμη μου γευστικές χωρίς ιδιαίτερη πικράδα. Χαρακτηριστικά αναφέρω κάποιες ελπίζοντας ότι μπορείς να τις βρεις και στην Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό αρχικά παραβλέπω μικρές και αξιόλογες ζυθοποιίες.

Augustiner Hell (όποια πέτρα κι αν σηκώσεις στο Μόναχο θα την βρεις από κάτω)

Paulaner Hell (κατά τη γνώμη μου θα πρέπε να χε επικρατήσει εμπορικά έναντι της γνωστής στην Ελλάδα Paulaner Weißbier)

Τegernseer Hell (η πρώτη μου αγάπη και παντοτινή)

Chiemseer Hell (το μπουκάλι της θυμίζει την από πάνω, το περιεχόμενο όχι αλλά εξίσου δυνατό)

Weihenstephaner Hell (η παλαιότερη ζυθοποιία στον κόσμο και μάλιστα αποτελεί σήμερα και τμήμα του Technical University of Munich)

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

28 minutes ago, McRookie said:

Κάνω come back στον έρωτά σου και ξανανοίγω το θέμα.

Έχοντας βουτήξει με τα μούτρα στο ουίσκι τους τελευταίους μήνες έχω αρχίσει να μυρίζω τα πάντα πριν τα καταναλώσω. Κρασιά, ξύδια (κυριολεκτικά), ξύδια (μεταφορικά), το νερό της βρύσης (το χουν τιγκάρει στο χλώριο οι αληταράδες) λικέρ, πορτοκαλάδες, τα πάντα... Μόνο τη βενζινόκολλα δεν αναφέρω γιατί αυτό το κάνω από 3 χρονών! (Τί, μόνο εγώ;;)

αααα ναι και μπύρες! Μπράβο ρε φίλε κι είχα μια ελαφριά υποψία ότι είμαι off topic. Και μα το Δία ανακάλυψα ότι αυτό που έπινα φανατικά κοντά 15 χρόνια τώρα μυρίζει όντως κριθάρι! Ένα πράμα σαν να ανακάλυψα την Αμερική...

Τι γίνεται ρε γαμώτο κάτι με τρώει ακόμα μέσα μου ότι είμαι :offtopic:

Λοιπόν έχω ξεχάσει τι ακριβώς ήθελα να γράψω αλλά μου ρθε μια ξαφνική παρόρμηση τώρα να προτείνω μια κατηγορία μπύρας που κατέληξε η αγαπημένη μου έπειτα από 4,5 χρόνια στη Γερμανία. Αναφέρομαι στις Βαυαρικές ξανθιές (μπύρες) που οι αγαπημένοι μου Γερμανοί αναφέρουν ως helles Bier ή και σκέτο hell. Δεν είναι ούτε pils ούτε lager ούτε τίποτα από τις γνωστές κατηγορίες. Πολύ ευκολόπιοτες και δροσιστικές και κατά τη γνώμη μου γευστικές χωρίς ιδιαίτερη πικράδα. Χαρακτηριστικά αναφέρω κάποιες ελπίζοντας ότι μπορείς να τις βρεις και στην Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό αρχικά παραβλέπω μικρές και αξιόλογες ζυθοποιίες.

Επειδή οφείλω να σε προστατέψω και να μην παρεκτραπείς από τον ίσιο δρόμο, δες κι αυτά τέκνο μου…:innocent:

https://www.smws.com/blog/2016/08/04/half-half-pairing-beer-whisky/

https://beerandbrewing.com/VJHa_CsAAN4L4h9w/article/5-whiskey-and-beer-pairings

Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, DMTK said:

Επειδή οφείλω να σε προστατέψω και να μην παρεκτραπείς από τον ίσιο δρόμο, δες κι αυτά τέκνο μου…:innocent:

 

https://www.smws.com/blog/2016/08/04/half-half-pairing-beer-whisky/

 

https://beerandbrewing.com/VJHa_CsAAN4L4h9w/article/5-whiskey-and-beer-pairings

 

κάτι εσύ, κάτι ο δάσκαλος ο Δαυίδ “I was a beer drinker before graduating to whiskey—and I suspect most folks are the same,” says Dave Smith προβλέπω ευτυχισμένα γεράματα βουτηγμένος στο βαρέλι :drinks:

Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, McRookie said:

κάτι εσύ, κάτι ο δάσκαλος ο Δαυίδ “I was a beer drinker before graduating to whiskey—and I suspect most folks are the same,” says Dave Smith προβλέπω ευτυχισμένα γεράματα βουτηγμένος στο βαρέλι :drinks:

Όχι μόνο ο Dave Smith αλλά και ο τρισμεγιστος και αξεχαστος Michael Jackson (οποίος δεν έχει διαβάσει MJ τον Σεπτέμβριο με τον κηδεμονα του) άρχισε πρώτα με τις μπύρες και μετά με ουίσκι 

Link to comment
Share on other sites

Θα σας απογοητεύσω αλλά η δική μου σχέση με τη μπύρα, είναι μόνο όταν τη χρησιμοποιώ για να μαρινάρω χοιρινό πριν το ρίξω στη σχάρα :tongue:

Μπορεί ο μακαρίτης να άρχισε με μπύρα, εγώ άρχισα με Johnnie & greek souvlaki8P

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...