Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Whiskyforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dear Guest

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Distillery Newsletter

Featured Replies

Theo για κάποιο λόγο αγνοείς αυτό που είπαμε περί του "ένα να ανοίξουμε να πιούμε" κι ύστερα τα υπόλοιπα.Βέβαια για κάτι τόσο μεγάλης αξίας όσο ένα double barrel ψηφίζω Celtic δαγκωτό.

Εξάλλου εσύ που ξαφνικά αγνοείς κάθε χρηματική αξία των αποστακτηρίων δεν πάει καιρός που μιλούσες για το Stockmarket τους και την αξία που πιθανόν θα αποκτήσουν στο μέλλον οι εμφιαλώσεις κάποιων από αυτά.

• Replies 931
  • Views 97.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• SPRINGBANK DISTILLERS With the return of our Barley to Bottle tours, we are excited to introduce a brand new addition to the distillery: Springbank’s Blending Lab. Filled with a range

• Διανύουμε μια χρονική περίοδο καμπή, για το Springbank.  Αλλάζει η συσκευασία, από το κλασσικό τετράγωνο - ανοιχτό ή κλειστό - carton box, πλέον τα Springbank-Hazelburn-Longrow αλλά και τα Kilker

• Αν και το bourbon whiskey δεν ταιριαζει ιδιαιτερα με τις γευστικες μου προτιμησεις και -σε γενικες γραμμες- στεκομαι επιφυλακτικος απεναντι του καθως και στις δεκαδες εμφιαλωσεις που κυκλοφορουν, υπαρ

Posted Images

Maltakia, θα σε συμβούλευα να διαβάσεις πιο προσεκτικά αυτό που έγραψε ο Theo. Δεν απαντούσε σε εσένα, που δεν σε έχει γνωρίσει, αλλά στον Celtic. Και επίσης θα συμφωνήσεις ότι αν κάποιος λέει ότι πέρα από την χρηματική αξία υπάρχουν και άλλοι παράγοντες (όπως άλλωστε έχεις δηλώσει και εσύ), δεν σημαίνει ότι ξαφνικά ενστερνίζεται το everything goes. Το μη άσπρο δεν είναι μαύρο, δηλαδή. Ομοίως και οι αναφορές του στα stockmarket τα οποία ως αναγνώστης τους δεν είδα πουθενά να τις αναφέρει με χαρά ή επιδοκιμασία.

Theo, ούτε ο Celtic ούτε ο Maltakias νομίζω είπαν ότι το μόνο που μετράει είναι η μεταπρατική αξία. Ίσα ίσα μίλησαν για δύο, ένα για την παρέα και ένα για πώληση. Δεν κατάλαβα από την ανάρτηση σου αν θεωρείς ότι κάτι τέτοιο ειπώθηκε, οπότε είπα να το ξαναθέσω. Και θα ήθελα και την άποψη σου, να πω την αλήθεια, για το 'δεοντολογικό' του πράγματος.

Theo για κάποιο λόγο αγνοείς αυτό που είπαμε περί του "ένα να ανοίξουμε να πιούμε" κι ύστερα τα υπόλοιπα.Βέβαια για κάτι τόσο μεγάλης αξίας όσο ένα double barrel ψηφίζω Celtic δαγκωτό.

Εξάλλου εσύ που ξαφνικά αγνοείς κάθε χρηματική αξία των αποστακτηρίων δεν πάει καιρός που μιλούσες για το Stockmarket τους και την αξία που πιθανόν θα αποκτήσουν στο μέλλον οι εμφιαλώσεις κάποιων από αυτά.

1. Η φράση "για κάποιο λόγο αγνοείς" maltakia είναι στα όρια του flaming, και από την στιγμή που δεν σηκώνεις μύγα στο σπαθί σου καλό θα ήταν να γράφεις λίγο πιο προσεκτικά.

2. Απάντησα σε κάτι πολύ συγκεκριμένο, ξαναδιάβασε πιο προσεκτικά. Το "ένα να ανοίξουμε να πιούμε" δεν υπάρχει στην πρόταση του Celtic στην οποία αναφέρθηκα.

3. Το θέμα "stockmarket" στο οποίο αναφέρεσαι, αφορά περισσότερο κάποιους φίλους συλλέκτες της παρέας και όχι τόσο εμένα, παρόλο που εγώ το ξεκίνησα. Άλλο πράγμα είναι συλλέγω για να πιω, και άλλο συλλέγω για να δρέψω υπεραξία σε μερικά χρόνια. Εγώ ανήκω στην πρώτη κατηγορία, όπως έχω δηλώσει αρκετές φορές και φαίνεται από τα μηνύματα μου.

Μaltakia sorry αλλά ο Theo απευθύνθηκε σε μένα, δεν χρειάζομαι συνήγορο. Με τον Theo νοιώθω σαν να έχουμε παίξει και σφαλιάρες από μικροί, αλλά επειδή δεν το έχουμε κάνει, λέω να το κάνουμε τώρα :rofl: :rofl: :rofl:

Τheo, έχεις δίκιο, θα μου σηκωνόταν η τρίχα στη θέα του Kildalton Cross, θα πήγαινα έστω και με θύελλα στα peat bogs να λεκιαστώ, θα βλαστήμαγα την τύχη μου άν δεν προλάβω το σκουριασμένο σκαρί στα νερά του Sound of Islay, ΑΛΛΑ επίσης θα σου έλεγα "μην είσαι μ...κας" άν μου παρουσίαζες ένα μπουκάλι των 3000 ευρώ + για να το πιούμε ένα βράδυ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΓΙΟΡΤΑΖΑΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. Μη συγκρίνεις αυτό με τα κεράσματα που κάνουμε μεταξύ μας με Rare Malts, Vreckan, Cairdeas και τέτοια, με παλιά μπουκάλια αξιόλογα που πράγματι περιμένουμε πως και πως να τα χαρούμε παρέα.

Ambu αυτό που ανέφερες για την εκτίμηση ενός ακριβού malt σε σχέση με το μισθό κάποιου σαφώς και ισχύει, δεν αναιρεί αυτό που λέω όμως.

Επειδή έχει αρχίσει και με ανησυχεί ο προσωπικός χαρακτήρας που άρχισε να αποκτά η κουβέντα θα πιαστώ από μια λέξη του ambu να ανοίξω λιγάκι το ζήτημα πέραν των στενών ορίων του forum.

Επειδή έπαιξε πολύ το θέμα περι δεοντολογίας και ηθικής του ζητήματος να πω κάτι απλό.

Ο συλλέκτης ενός οποιουδήποτε αντικειμένου δεν παύει να αγαπάει το αντικείμενο.Αντιθέτως σε ορισμένες περιπτώσεις είναι και πιο φανατικός από τους υπόλοιπους.Επίσης συνηθίζεται ο συλλέκτης να ασχολέιται και ενεργά με το αντικείμενο της συλλογής του (π.χ. συλλέγει whisky αλλά πίνει κιόλας ταυτόχρονα ή συλλέγει αυτοκίνητα αλλά τα οδηγεί κιόλας).

Κατά καιρούς και κρίνοντας κατά περίπτωση κάποια συλλεκτικά αντικείμενά του υπάρχει περίπτωση να τα δημοπρατήσει.Αυτό ούτε ανήθικο τον καθιστά ούτε προδότη της μεγάλης του αγάπης(της συλλογής του δηλαδή).

Στον δικό μας μικρόκοσμο και στην προσπάθεια να πιω και κανένα αξιόλογο dram επιπλέον(ναι είμαι κι εγώ κυνηγός dram) επειδή δεν μου περισσεύουν,θα εκμεταλλευτώ στο έπακρο τους κανόνες της αγοράς για μπορέσω να πιω το κάτι ακόμα χωρίς να ξοδέψω.

Επειδή είμαι ακόμα στην αρχή του μονοπατιού που θα τραβήξω στην ιστορία που λέγεται malt whisky δεν ξέρω αν θα καταλλήξω να συλλέξω(σίγουρα τρώγομαι να κρατήσω κάποια πράγματα που θα αποκτήσω κλειστά,αλλά δεν ξέρω πόσο φανατικά θα το υποστηρίξω αυτό,ο καιρός θα δείξει).

Όταν όμως χτες μου τηλεφώνησε από amsterdam η αδερφή μου και μου είπε "HP 25- 119 ευρώ",δεν σκέφτηκα καν πριν πώ "πάρ'το" γιατί απλά αυτά τα 50-60 που γλυτώνω θα τα κάνω ένα τιμιότατο 15άκι.

Συγχωρέστε με που μακρολόγισα τόσο αλλά προσπάθησα να αναπτύξω τη λογική μου και να μην φαίνομαι(όπως ίσως κάποιοι νομίζετε) ο Ιούδας του whisky και δεν ξέρω εγώ τι άλλο.

Εξάλλου αν ήμουν τέτοιος δεν θα ζήλευα τόσο τον McChariz που ψάχνει παρέα για το σχολείο Springbank το καλοκαίρι.Θέλω κι εγώ να ανακατέψω κριθάρια στα πατώματά του. :drinks:

Θα προσπαθήσω να το απλουστεύσω όσο μπορώ!Όπως όλοι ξέρετε έχω αρκετές κούτες από Lagavulin 21yo και η τελευταία ενημέρωση που είχα από mallio και giorgo είναι ότι έφτασε τα 239,50 euro :o !Εγώ σαν έμπορος και επιχειρηματίας λοιπόν θα έπρεπε να το πουλάω minimoum 190.00 euro.

Όπως όλοι ξέρετε όμως ,το αγοράσατε μέχρι και πριν λίγες μέρες από εδώ με 125,00 euro.Ο τελευταίος που το αγόρασε ήταν ο maltakias.Ρωτάω λοιπόν το απλό και θέλω απάντηση από όλους και όταν λέω από όλους το εννοώ.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΥΡΙΟΙ!!!!!![/color

Υ.Γ Είμαι φοβερά εκνευρισμένος και χωρίς πλάκα όποιος θέλει ας παρεξηγηθεί.

Η φράση "για κάποιο λόγο αγνοείς" maltakia είναι στα όρια του flaming, και από την στιγμή που δεν σηκώνεις μύγα στο σπαθί σου καλό θα ήταν να γράφεις λίγο πιο προσεκτικά.

Δεν είχα τέτοια πρόθεση και δεν έχω γενικώς προθέσεις για τσακωμό με κανέναν από εσάς.Επίσης δεν κάνω τον συνήγορο κανενός.Απάντησα στα γραφώμενα του Theo κι όχι στην απ'ευθείας απάντησή του στον Celtic.

Εντάξει,έχετε όλοι μια σχέση που κρατάει από παλιά.Αυτό σημαίνει πως ότι λέω λίγο πιο χοντρά πρέπει να παρεξηγείται επειδή και μόνο δεν γνωριζόμαστε καλύτερα;

McChariz δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να εκνευριστείς.Είχα την αίσθηση ότι απλώς αντιπαραθέτουμε όλοι μας απόψεις.Επίσης,και το λέω επειδή με ανέφερες,νομίζω ότι σου είπα και προσωπικά πόσο το εκτιμώ σαν κίνηση.Μου είπες κι εσύ όμως ότι αφού δώσεις ότι δώσεις σε φίλους και γνωστούς θα βγάλεις τα υπόλοιπα ένα ebay να βγάλεις κι εσύ τα νόμιμα και πολύ καλά θα κάνεις.Λέω κάπου ψέματα;

Μάλλον δεν γράφω στα Ελληνικά!!!Επαναλαμβάνω ότι εγώ είμαι ΕΜΠΟΡΟΣ!!!και όμως όλη η παρέα το πήρε στα 125!!Και έρχεσαι να μου πεις ότι παρόλο

που είσαι ευνοούμενος ,θα μεταπουλήσεις ίσως και το ίδιο ίσως κάποιο άλλο ίσως ότι μπορέσεις για να βγάλεις κέρδος.ΟΚ no problem.Απλά σκέψου ότι

τα 40 ευρώ που κέρδισες από ολλανδία και τα 60 με το Lagavulin 21yo έβγαλες άλλα 2 Laphroaig!!!Μπράβο και καλόπιοτα ρε φίλε.......

Και κάτι σημαντικό το Laga δεν είναι προοιόν από society βγήκε κανονικά στο εμπόριο για όλους.....

Ρε McChariz ηρέμησε.Που δίαβασες κάτι τέτοιο;Είπα πουθενά αυτό;

Είπα ότι θα εκμεταλλευτώ την αγορά κι όχι την παρέα.Και το δήλωσα ξεκάθαρα αυτό.

Αλλά επειδή ξαφνικά έπαψες να μιλάς σαν φίλος που εγώ σε νοιώθω και μου δηλώνεις την ιδιότητα του εμπόρου να σου θυμίσω ότι κι εγώ είμαι καταναλωτής.

Μα καλά γιατί "άρπαξες" έτσι ρε συ;

Κάτσε για να καταλάβω μην κάνω τίποτα και χαλάσω μια σχέση που πάω να δημιουργήσω με όλους σας.Αν βρώ δηλαδή ένα μπουκάλι ξεχασμένο σε μια άγνωστη κάβα,όπως μου συνέβη,και το φάω φτηνά για να το σπρώξω έξω θα παρεξηγηθείς προσωπικά εσύ;

Ρωτάω λοιπόν το απλό και θέλω απάντηση από όλους και όταν λέω από όλους το εννοώ.

Ας ξεκινήσω εγώ. Πρώτον, δεν είναι απλό το ζήτημα και δεν τίθεται κάπου θέμα μαλακίας, νομίζω. Υπάρχουν μια σειρά από θέματα που έχουν τεθεί και δεν είναι όλα πανομοιότυπα. Έτσι τουλάχιστον κατάλαβα.

Πρώτον: Άλλο μεταξύ μας, που είμαστε φίλοι και γνωστοί και άλλο γενικά σε 'αγνώστους'. Σε αυτό νομίζω συμφωνήσαν όλοι ή αν κάποιος διαφώνησε δεν το κατάλαβα. Εξού και ο διαχωρισμός ανάμεσα σε 'νόμους της αγοράς' και στην μεταξύ μας παρέα.

Δεύτερον: Είναι σωστό να παίρνεις μια Limited edition του αποστακτηρίου και να παίζεις με αυτήν στο ebay (παντα άσχετα με το τί κάνεις με κολλητούς και φίλους);. Εγώ νομίζω όχι, γιατί έτσι συνεισφέρεις, έστω και λίγο, έστω και ανώδυνα, στο premiumization του whisky, που κάνει το πρώτο BB να κάνει 100 λίρες και το τελευταίο 3000. Από την άλλη, ο επαγγελματίας δεν μπορεί από μόνος του να αναστρέψει το ρεύμα, από τη στιγμή που το δημιουργούν τα ίδια τα αποστακτήρια. Όταν είσαι μέσα στο χορό, χορεύεις.

Δεν βλέπω όμως, να πώ την αλήθεια μου, και κάτι το τόσο ρομαντικό στους Φίλους του Τάδε. Πάμπολες φορές οι εμφιαλώσεις που ξεκίνησαν από Φίλους κατέληξαν παντού. Τα αποστακτήρια είναι καταρχάς επιχειρήσεις, με ελαχιστες εξαιρέσεις. Ελεύθερη αγορά και όλα αυτά, εν τέλει.

Τρίτον: Στο θέμα του Lagavullin 21. Εδώ McChariz είναι δικό σου το καρπούζι και δικό σου και το μαχαίρι. Είναι νομίζω δική σου απόφαση ποια είναι η σχέση σου με το καθέναν από μας, και τί σημαίνει αυτή η σχέση για σένα (και) ως επαγγελματία. Κανένας από εμάς που σε ξέρει δεν θα σε κακίσει νομίζω γία ότι αποφασίσεις να κάνεις.

Λοιπόν επειδή εγώ δεν κατάλαβα γιατί αρπάχτηκε τόσο ο McChariz θα του γράψω κι εγώ δημόσια τι μου συνέβη για να μου απαντήσει κι εμένα αν είμαι μαλάκας.

Βρήκα σε κάβα από τα μέρη μου 2 ξεχασμένα Laga 21 στα 110 ευρώ αφού είχαμε συζητήσει(πριν αγοράσω) πόσο μου το δίνεις εσύ.Επειδή όμως εκτίμησα την ντομπροσίνη σου πήρα το μπουκάλι από εσένα για να το πιω αλλά έφαγα και του αλλουνού(που δεν τον ξέρω καν και που προφανώς δεν ήξερε τι θησαυρό φύλαγε) τα Laga για να τα σπρώξω.

Είμαι ανηθικός ή μήπως σε έριξα πουθενά.

Αλλά επειδή ξαφνικά έπαψες να μιλάς σαν φίλος που εγώ σε νοιώθω και μου δηλώνεις την ιδιότητα του εμπόρου να σου θυμίσω ότι κι εγώ είμαι καταναλωτής.
Είναι νομίζω δική σου απόφαση ποια είναι η σχέση σου με το καθέναν από μας, και τί σημαίνει αυτή η σχέση για σένα (και) ως επαγγελματία. Κανένας από εμάς που σε ξέρει δεν θα σε κακίσει νομίζω γία ότι αποφασίσεις να κάνεις.

Χωρίς πλάκα ambu έχω ''φάει'' μεγάλη σύγχυση και δεν θέλω να γράψω κάτι άλλο γιατί ξέρω ότι θα ξεφύγω ακόμα πιο πολύ....

Λοιπόν επειδή εγώ δεν κατάλαβα γιατί αρπάχτηκε τόσο ο McChariz θα του γράψω κι εγώ δημόσια τι μου συνέβη για να μου απαντήσει κι εμένα αν είμαι μαλάκας.

Βρήκα σε κάβα από τα μέρη μου 2 ξεχασμένα Laga 21 στα 110 ευρώ αφού είχαμε συζητήσει(πριν αγοράσω) πόσο μου το δίνεις εσύ.Επειδή όμως εκτίμησα την ντομπροσίνη σου πήρα το μπουκάλι από εσένα για να το πιω αλλά έφαγα και του αλλουνού(που δεν τον ξέρω καν και που προφανώς δεν ήξερε τι θησαυρό φύλαγε) τα Laga για να τα σπρώξω.

Είμαι ανηθικός ή μήπως σε έριξα πουθενά.

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΩΔΙΚΟ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ!!!ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ L.E ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟΥ!!! ΚΑ-ΤΑ-ΝΟ-Η-ΤΟ;;

Απόλυτα κατανοητό,το ξέρω.

Εσύ γιατί έχεις αρπάξει έτσι δεν καταλαβαίνω.

Στην έφερε κανείς μας,σου φέρθηκε κανείς σκάρτα;Τι ήταν αυτό που γράφτηκε και σε έκανε να ανατιναχτείς έτσι;

Γράψε ότι είναι να γράψεις ρε συ Πέτρο γιατί δεν καταλαβαίνω τι έπαθες.

Όποιος κατάλαβε,κατάλαβε.Δεν θα πω τίποτα άλλο.

Δεν είχα τέτοια πρόθεση και δεν έχω γενικώς προθέσεις για τσακωμό με κανέναν από εσάς.

Ρε φίλε maltakia χωρίς παρεξήγηση αλλά καμιά φορά ειλικρινά νομίζω πως ψάχνεσαι

να πιαστείς από το παραμικρό και να δημιουργήσεις θέμα,παίζεις με τις λέξεις.

ΣΥΝΙΣΤΩ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ,Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ.(και για αποφυγή περαιτέρω παρεξηγήσεων,απευθύνεται προς ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ)

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΩΔΙΚΟ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ!!!ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ L.E ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟΥ!!! ΚΑ-ΤΑ-ΝΟ-Η-ΤΟ;;

Σημαντικό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

Αυτό παίζει μεγάλο ρόλo,πόσο μάλλον για κάποιον ρομαντικό και εραστή του malt σαν τον Mchariz.

Πρώτον: Άλλο μεταξύ μας, που είμαστε φίλοι και γνωστοί και άλλο γενικά σε 'αγνώστους'. Σε αυτό νομίζω συμφωνήσαν όλοι ή αν κάποιος διαφώνησε δεν το κατάλαβα. Εξού και ο διαχωρισμός ανάμεσα σε 'νόμους της αγοράς' και στην μεταξύ μας παρέα.

Δεύτερον: Είναι σωστό να παίρνεις μια Limited edition του αποστακτηρίου και να παίζεις με αυτήν στο ebay (παντα άσχετα με το τί κάνεις με κολλητούς και φίλους);. Εγώ νομίζω όχι, γιατί έτσι συνεισφέρεις, έστω και λίγο, έστω και ανώδυνα, στο premiumization του whisky, που κάνει το πρώτο BB να κάνει 100 λίρες και το τελευταίο 3000. Από την άλλη, ο επαγγελματίας δεν μπορεί από μόνος του να αναστρέψει το ρεύμα, από τη στιγμή που το δημιουργούν τα ίδια τα αποστακτήρια. Όταν είσαι μέσα στο χορό, χορεύεις.

Δεν βλέπω όμως, να πώ την αλήθεια μου, και κάτι το τόσο ρομαντικό στους Φίλους του Τάδε. Πάμπολες φορές οι εμφιαλώσεις που ξεκίνησαν από Φίλους κατέληξαν παντού. Τα αποστακτήρια είναι καταρχάς επιχειρήσεις, με ελαχιστες εξαιρέσεις. Ελεύθερη αγορά και όλα αυτά, εν τέλει.

Τρίτον: Στο θέμα του Lagavullin 21. Εδώ McChariz είναι δικό σου το καρπούζι και δικό σου και το μαχαίρι. Είναι νομίζω δική σου απόφαση ποια είναι η σχέση σου με το καθέναν από μας, και τί σημαίνει αυτή η σχέση για σένα (και) ως επαγγελματία. Κανένας από εμάς που σε ξέρει δεν θα σε κακίσει νομίζω γία ότι αποφασίσεις να κάνεις.

Συμφωνώ και με τα τρία σημεία σου ambu. Λίγο ακόμα και θ'αρχίσω υπογραφές τύπου wisdom :D .

@McChariz για να μην νομίζεις ότι υπεκφέυγω, αν πουλήσει ο maltakias τότε πιάστηκες μλκς, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο maltakias δεν ανέφερε κάτι τέτοιο.

@maltakias O McChariz ξεπερνάει τον έμπορο και πουλάει σαν φίλος. Ρίξε μια ματιά τι συμβαίνει δεξιά και αριστερά στην αγορά (ξέρω 4-5 πραγματάκια και για την αγορά της Αθήνας), πόσα καταστήματα μπορεί να σου πουλήσουν μια τέτοια εμφιάλωση με ελάχιστο κέρδος; Το οτι το βρήκες και σε χαμηλότερη τιμή, ήταν εντελώς τυχαίο γεγονός και δεν πολυσημαίνει τίποτα. Στο κάτω κάτω αν ένιωθες ριγμένος καλύτερα να μην αγόραζες από το AAW (δεν λέω ότι ένιωσες έτσι, αλλά επισημαίνω τι θα έπρεπε να κάνεις σε εκείνη την περίπτωση).

@ambu Εμένα μου'κατσε αρκετές φορές περίπτωση να βρω πολύ φτηνές και καλές εμφιαλώσεις στην Θεσσαλονίκη, αλλά ποτέ δεν αγόρασα παραπάνω από μια φιάλη, επειδή δεν το θεωρώ σωστό να εκμεταλευτώ την ευκαιρία. Απάντηση στο θέμα περί δεοντολογίας.

Theo ειλικρινά είπα όλη την αλήθεια και δεν την έγραψα pm για να καταλάβετε όλοι τι εννοώ και να μη μείνει μεταξύ εμού και του McChariz.

Έξάλλου θα γίνω ρόμπα σε αριθμημένη φιάλη αν κάνω κάτι άλλο.

Τον καβούχο(χαχαχα) όμως που ούτε που τον ξέρω και δεν με ενδιαφέρει και στην τελική γιατί να μην του τα φάω τα μπουκάλια(και ούτε αναφέρομαι στην τιμή,δέχομαι απόλυτα ότι πούλησε σαν φίλος σε εμένα ο Πέτρος,απλώς ο κάβας της γειτονιάς μου δεν ήξερε πόσο παίζει το συγκεκριμένο αλλιώς σίγουρα θα με χαράτσωνε ).

Από την άλλη δεν νομίζω ότι έδειξα κάπου ασέβεια προς το πρόσωπο του McChariz.

πόσα καταστήματα μπορεί να σου πουλήσουν μια τέτοια εμφιάλωση με ελάχιστο κέρδος;

Kαι πάνω απ'όλα να γνωρίζουν και την πραγματική αξία της φιάλης τόσο για την ώρα που μιλάμε όσο και για αργότερα.

Γιατί όπως κατάλαβα από τα λεγόμενα σου φίλε maltakia από εκεί που πήρες τα άλλα 2 LAGAVULIN 21

ο καβίστας δεν είχε επίγνωση του τι κατείχε.

Ο Πέτρος λοιπόν που ξέρει πολλά κιλά μπάλλα τόσο από Whisky αλλά και από το εμπόριο γύρω από αυτό

εν γνώση του το προσέφερε για ΕΜΑΣ σε πολύ χαμηλή τιμή.

Αλήθεια,σε ποια τιμή πιστεύεις ότι θα το αγόραζες αν ο καταστηματάρχης γνώριζε την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΞΙΑ?????.

Ζητώ παρέμβαση ambu ή Mchariz προκειμένου να μεταφερθεί η συζήτηση κάπου αλλού γιατί πιστεύω πως μόνο για

Distillery Newsletter δε μιλήσαμε.

Για να μπορούμε στο μέλλον να ανατρέχουμε και να βρίσκουμε αυτά που θέλουμε πιο εύκολα.

Ξαναλέω ότι σεβάστηκα ακριβώς αυτό.Ότι γνωρίζοντας ο Πέτρος τι παίζει το πούλησε σαν φίλος.

Ο κάβας ο άσχετος ,τώρα που ρωτάς giorgos,αν ήξερε θα το έδινε minimum 200 πιστεύω.

Ρε σεις, για χαλαρώστε λιγάκι. Έτοιμοι είσαστε να αρπαχτείτε χωρίς να υπάρχει κανένας μα κανένας λόγος.

Δεν υπάρχει κανείς μας που μπορεί να κρίνει τον άλλον. Σίγουρα εγώ δεν μπορώ να κρίνω κανέναν σας μια και είμαι ο χειρότερος όλων. Μπορούμε όμως να κατακρίνουμε ενέργειες αν κρίνουμε ότι είναι ανήθικες χωρίς όμως να τις συνδέουμε με πρόσωπα. Εδώ όμως δεν βλέπω κάτι ανήθικο σε κανέναν. Απλά βλέπω πράγματα που άλλοι μπορούν να κάνουν και άλλοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν. Για παράδειγμα maltakias και Celtic δήλωσαν καθαρά και ξάστερα ότι ευχαρίστως θα πουλούσαν κάτι για το κέρδος, με κάποιες προϋποθέσεις ασφαλώς. Εγώ πάλι, και από ό,τι κατάλαβα και ο ambu και πιθανότατα και ο Theo, είπαμε ότι δεν θα το κάναμε. Κατανοητές και οι δύο στάσεις και καμία από τις δύο δεν είναι κατακριτέες. Πρέπει σώνει και καλά να συμφωνούμε σε όλα; Μπα σε καλό σας!

Κάτι για την ουσία τώρα γιατί ο maltakias είναι σχετικά καινούργιος στην παρέα και ίσως δεν τα έχουμε πει. Φίλε maltakia, ως γνωστόν τα AAW έχουν πολύ καλές τιμές σε ουίσκυ. Σε πάρα πολλά ουίσκυ έχουν την καλύτερη τιμή στην Ελλάδα. Υπάρχουν όμως και κάποιοι "κωδικοί" (τη σιχαίνομαι αυτή την εμπορική λέξη-μπλιαχ) που μπορούμε να βρούμε φθηνότερα σε άλλες κάβες ή σε super market και σίγουρα μέσω internet. Εγώ λοιπόν, και από όσο ξέρω και αρκετοί σε αυτό το forum, έχω επιλέξει να αγοράζω όλα μου τα ουίσκυ (μη φανταστείς ότι κάνω και καμιά τρελή κατανάλωση, όσα πίνω και όσα δωρίζω παίρνω, δεν είμαι συλλέκτης) από το ΑΑW ακόμα και αν κάποιες φορές είναι λίγο ακριβότερα από ό,τι αλλού. Αιτία δεν είναι μόνο η φιλική μου σχέση με τον McChariz αλλά κάτι πολύ πιο σημαντικό. Στα AAW (όπως και στα VWS για να μην τα αδικώ) έχω τη δυνατότητα (όχι μόνο εγώ που είμαι φίλος, οποιοσδήποτε άγνωστος πελάτης) να μπω μέσα, να δοκιμάσω 3-4 διαφορετικά ουίσκυ και μετά αν θέλω να ψωνίσω ό,τι θέλω. Στις κάβες, στα σούπερ μάρκετ και στο internet δεν έχω τέτοια δυνατότητα. Και εδώ δεν μιλάμε για δοκιμή ενός γλυκού σε ζαχαροπλαστείο (που και αυτά σπανίως τα προσφέρουν) αλλά για ουίσκυ που είναι κάτι σχετικά ακριβό και που έτσι και ανοίξει ένα μπουκάλι δεν πουλιέται πλέον. Τι θα μου πει λοιπόν να κερδίσω μερικά ευρώ όταν κάθε φορά που περνάω από το AAW πίνω και 2-3 ποτηράκια χωρίς να πληρώσω δραχμή; Αλλά υπάρχει και άλλη μία αιτία εξίσου σημαντική. Μιλάμε για whisky shop. Που χαιρόμαστε που υπάρχουν και που έχουν τέτοια ποικιλία από malt whisky που δεν βρίσκουμε σε καμία ελληνική κάβα, όσο μεγάλη και να είναι. Αν λοιπόν πηγαίνουμε στα AAW μόνο για να δοκιμάζουμε και να περνάμε καλά, αλλά ψωνίζουμε μόνο από internet ή δεν ξέρω κι εγώ από πού, και αυτό γενικευτεί και το κάνουν όλο και περισσότεροι, τότε οδηγούμε τα AAW στην απαξίωση, πιθανώς στο κλείσιμο και αποθαρρύνουμε παρόμοιες αξιόλογες προσπάθειες. Προς Θεού, δεν λέω ότι αν βρεθεί μια ευκαιρία θα την αγνοήσουμε. Ούτε αναφέρομαι σε συλλέκτες που κυνηγούν παντού μια σπάνια εμφιάλωση. Απλά μιλάμε για το μέσο όρο των αγορών μας, το day-to-day. Αυτά που είπα για τα AAW μπορεί κάποιος που αγαπάει ένα αποστακτήριο να τα αναγάγει και σε αυτό (για να δέσει και με την αρχική κουβέντα). Παρόλα αυτά επιμένω ότι δεν είμαι εγώ αυτός που θα κατακρίνω κάποιον που κάνει το αντίθετο, είναι επιλογή του και απολύτως σεβαστή. Απλά εξηγώ τη δική μου επιλογή χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης με κανέναν.

Αλλά εδώ έχουν γίνει κοσμοϊστορικά πράγματα και δεν το έχετε πάρει χαμπάρι! :tongue: Σε όλη αυτή την κουβέντα που γίνεται είμαι σε πλήρη ταύτιση απόψεων (αλλά πλήρη και απόλυτη μιλάμε) με τον ambu, τον οποίον επίσης συγχαίρω για το ότι κρατάει το επίπεδο της συζήτησης στο χιουμοριστικό αλλά χωρίς να λείπουν τα δομημένα επιχειρήματα. Επίσης συμφωνώ με Theo (άλλο νέο :tongue: ) και McChariz, σε ό,τι αφορά την ουσία των όσων λένε, απλά θα τους πρότεινα να είναι λίγο πιο συγκαταβατικοί στον τρόπο γραφής τους και λιγότερο παρεξηγιάρηδες ώστε να μειωθούν οι αναίτιες εντάσεις. Την ίδια σύσταση θα έκανα και στο φίλο maltakia. Επίσης διαφωνώ με Celtic (κι άλλη είδηση :tongue: ) αλλά τον συγχαίρω επίσης που κρατάει το χιούμορ του και στηρίζει το φιλικό μας κλίμα. Τέλος, θα ήθελα να μου θυμίσετε πότε είναι η επόμενή μας προγραμματισμένη μάζωξη για να δω πότε θα λυθούν όλες οι παρεξηγήσεις, καθότι ως γνωστόν το ουίσκυ μας φέρνει πιο κοντά :drinks: