Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

Dear Guest,

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Δημιουργία κάβας / γωνιάς συλλεκτη

Guest imallios

Recommended Posts

On 1/5/2020 at 3:19 PM, Celtic said:

@Glen Philip το διάφανο μπουκάλι μπροστά από το Arran τι είναι;

Είναι ενα δοκιμαστικο solera που είπα να τολμίσω με glenfarclas 15,aultmore12,bruichladdich bere barley,glenfiddich 15 και 12,balvenie 12 και αλλα τα περισσοτερα απο μπουκαλια που τελειωναν ή ηταν ήδη ανοιχτα και απο δειγματακια απο @giorgos

Μου αρεσε πάρα πολύ και το μπουκαλάκι του kilchoman και είπα να το τολμίσω και να πειραματιστω.Προς το παρον του δίνω λίγο χρόνο ακομα αλλά γενικά ειμαι αισιόδοξος,θα δούμε πως θα πάει..

51 minutes ago, Glen Philip said:

Είναι ενα δοκιμαστικο solera που είπα να τολμίσω με glenfarclas 15,aultmore12,bruichladdich bere barley,glenfiddich 15 και 12,balvenie 12 και αλλα τα περισσοτερα απο μπουκαλια που τελειωναν ή ηταν ήδη ανοιχτα και απο δειγματακια απο @giorgos

Μου αρεσε πάρα πολύ και το μπουκαλάκι του kilchoman και είπα να το τολμίσω και να πειραματιστω.Προς το παρον του δίνω λίγο χρόνο ακομα αλλά γενικά ειμαι αισιόδοξος,θα δούμε πως θα πάει..

Solera ή Blending? Πιο πολύ για blending μου ακούγεται αν τα έχεις αναμίξει όλα μαζί.

1 hour ago, mallios said:

Solera ή Blending? Πιο πολύ για blending μου ακούγεται αν τα έχεις αναμίξει όλα μαζί.

Blend που θα ανανεωνεται οσο κατεβαινει η στάθμη.Συνδιασμός και των δύο.

• Like 1

2 hours ago, Glen Philip said:

Blend που θα ανανεωνεται οσο κατεβαινει η στάθμη.Συνδιασμός και των δύο.

Ενδιαφέρον πείραμα (αν και σε μπουκάλι) και φυσικά πιο ενδιαφέρον το πως θα διατηρήσεις το γευστικό προφίλ. 

35 minutes ago, mallios said:

Ενδιαφέρον πείραμα (αν και σε μπουκάλι) και φυσικά πιο ενδιαφέρον το πως θα διατηρήσεις το γευστικό προφίλ. 

Γευστικό προφίλ δεν νομίζω να είναι δυνατόν να διατηρηθεί,δεν υπάρχει συνταγη,και αυτή πανω κατω ειναι και η ιδέα..κάθε τόσο που θα κατεβαινει η στάθμη του θα προστίθεται κάποιο απο τα ουίσκι που θα πείνω εκείνη την εποχή και μου αρεσει, και ξανά πάλι απο την αρχή.Θα δούμε πως θα πάει,προς το παρον θέλω να του δώσω κανα μήνα πριν το δοκιμάσω για πρώτη φορα.Αν του λείπει κάτι θα προσπαθησω αν το εχω διαθεσιμο κάποια στιγμή να το προσθέσω στο μέλλον.

Για να καταλάβω κι εγώ, έχεις βάλει σε ένα μπουκάλι τα περισσεύματα που σου έχουν μείνει; Γιατί είδα ένα μπουκάλι γεμάτο. Και αφού το αφήσεις ένα μήνα, θα το δοκιμάσεις και μετά θα συνεχίζεις να ρίχνεις μέσα ότι σου περισσεύει; Μήπως να το δοκιμάσεις τώρα κι αν δεις οτι δεν σε ικανοποιεί να μην περιμένεις, γιατί δε κερδίζεις και τίποτα με τον ένα μήνα αναμονής μέσα σε μπουκάλι. Στο λέω γιατί φοβάμαι ότι θα χαραμίσεις και κάποια αξιόλογα περισσεύματα...

• Like 1

7 minutes ago, DMTK said:

Για να καταλάβω κι εγώ, έχεις βάλει σε ένα μπουκάλι τα περισσεύματα που σου έχουν μείνει; Γιατί είδα ένα μπουκάλι γεμάτο. Και αφού το αφήσεις ένα μήνα, θα το δοκιμάσεις και μετά θα συνεχίζεις να ρίχνεις μέσα ότι σου περισσεύει; Μήπως να το δοκιμάσεις τώρα κι αν δεις οτι δεν σε ικανοποιεί να μην περιμένεις, γιατί δε κερδίζεις και τίποτα με τον ένα μήνα αναμονής μέσα σε μπουκάλι. Στο λέω γιατί φοβάμαι ότι θα χαραμίσεις και κάποια αξιόλογα περισσεύματα...

Δεν νομιζω να χαραμίζω κατι @DMTK και δεν βάζω μόνο ότι μου περισσεύει.Γενικά χαμένο δεν πάει τίποτα,δοκιμή είναι και ο ένας μήνας αφορά το χρόνο που φαντάζομαι θα χρειαστεί για να "δεσουν" ,αν μπορουμε να πουμε κατι τετοιο,ολα τα αυτα μεταξυ τους.

1 minute ago, Glen Philip said:

Δεν νομιζω να χαραμίζω κατι @DMTK και δεν βάζω μόνο ότι μου περισσεύει.Γενικά χαμένο δεν πάει τίποτα,δοκιμή είναι και ο ένας μήνας αφορά το χρόνο που φαντάζομαι θα χρειαστεί για να "δεσουν" ,αν μπορουμε να πουμε κατι τετοιο,ολα τα αυτα μεταξυ τους.

αναμένουμε τα αποτελέσματα τότε

• Like 1

1 hour ago, Eilean a' Cheo said:

Φοβάμαι ότι σε μίνι βαρελάκι αν μείνει πάνω από λίγους μήνες ίσως γίνει overwoody

Σωστός ! Εγώ για χαβαλέ το έγραψα πιο πολύ, αλλά όντως μπορεί να γίνει πράξη για κάποιους μήνες και να έχει καλό αποτέλεσμα.

• Like 1

Παρόμοια ιστορία είχα κάνει κι εγώ αλλά σε 100ml μπουκαλάκι στο παρελθόν και μόνο με περισσεύματα. Πότε ήταν καλό, πότε μέτριο- είχε την πλάκα του και σκέφτομαι να το ξανακάνω. Ωστόσο, δεν είδα καμία διαφορά στη γεύση μετά από λίγες βδομάδες και θα μου έκανε εντύπωση αν έβλεπα γιατί ουσιαστικά πέρα από την ανάμιξη δεν υπήρχε κάποιος παράγοντας να ωριμάσει ή να δέσει το blend. Ο μόνος παράγοντας που ίσως να αλλάξει ελάχιστα τη γεύση θα είναι η παρουσία αέρα στο μπουκάλι αν δεν το έχεις γεμάτο αλλά και πάλι μετά από 1 μόνο μήνα δεν νομίζω ότι μπορεί να αλλάξει πολύ. Ωστόσο @Glen Philip περιμένουμε με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα.