Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

Dear Guest,

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Recommended Posts

Posted

Υπάρχουν κάποια malts που θα θέλατε να έχετε και πιστεύετε ότι κάποτε θα αποκτήσετε; Ακριβά, αλλά εντός των αρκετά τραβηγμένων δυνατοτήτων σας. Για παράδειγμα το Ardbeg του 1974 ακόμα και αν το βρω κάποτε η τιμή του θα κινείται στις 600-1000 λίρες με συνέπεια να μην κατορθώσω ποτέ να το αποκτήσω... :( Το ίδιο ισχύει για την σειρά Local Barley του Springbank

Από την άλλη κάποιο της σειράς Bruichladdich Legacy είναι μεν ακριβό, αλλά όταν θα ξαναπώ "το αφεντικό τρελλάθηκε" θα το αποκτήσω (άλλωστε καλύτερα να μετανιώσω για κάτι που έκανα, παρά για κάτι που δεν έκανα). Στην ίδια σειρά βάζω το Linlithgow 1973/2003 (OB, 59.6%), το Mortlach που κάποιοι κατέχουν 1971/2003 (ΟΒ, 50.1%), το Glen Ord 30yo και το Glendronach 33yo (OB, 40%). Σε δεύτερη μοίρα βάζω το Glen Elgin 1971/2003 (ΟΒ, 42.3%) και το Bruichladdich Blacker Still.

Εσείς;

Posted

Είναι τόσα πολλά φίλε Theo, και κάθε χρόνο θα γίνονται περισσότερα, που απλά αρκούμαι να "κατεβάζω" φωτό και να γράφω σχόλια.

Εστω και ένα dram να πιω από αυτά, μου αρκεί. Δεν έχω σκοπό να κυνηγάω μανιωδώς φιάλες. Γι'αυτό δε θα αναφέρω αποστακτήρια... κάποια θα αδικήσω και κάποια θα ξεχάσω άλλωστε... :D

Posted

Πολύ καλό θέμα Theo :clapping: .

Αχχχ καλό μεν αλλά λίγο πολύ πονεμένη κατάσταση για τους περισσότερους από εμάς.

το Ardbeg του 1974 ακόμα και αν το βρω κάποτε η τιμή του θα κινείται στις 600-1000 λίρες με συνέπεια να μην κατορθώσω ποτέ να το αποκτήσω...

Αν μου το έλεγες κανά χρόνο νωρίτερα ρε φίλε θα στο αγόραζα στην ίδια τιμή ποτο πήρα και εγώ...366 ευρώπουλα δηλαδή.

Προς αποφυγή παρερμηνείας αναφέρομαι σε ένα O.B. S.C. ARDBEG 1974 και όχι στο PROVENANCE.

Από εκεί και πέρα το Mortlach 32 το προλαβαίνεις στην ίδια τιμή.

Kαι η λίστα έχει ως εξής:

1. Port Ellen 1st Release.

2. Lagavulin 30

3. Ardbeg Kildalton

4. Ardbeg Provenance

5. Glendronach 25

6. Glendronach 33 (να κάνουμε κοινή παραγγελία :D:D )

7. Βrora 30

Το πρώτο πρέπει να το πάρω για να κλείσει η σειρά.Το έχω βάλει μέσα στον άμεσο προγραμματισμό μου και μάλιστα μπορεί να μην αργήσει και πολύ ;) .

Tα υπόλοιπα καλώς εχόντων των πραγμάτων θα αποκτηθούν στην ώρα τους...

Posted

Προτιμάω να πάρω 5 πάρα πολύ καλά malts των 60€, παρά ένα μπουκάλι πάρα πολύ καλό των 300€

Το "αφεντικό" θα τρελαθεί μόνο άν κερδίσει κάνα λαχείο, και τότε ίσως κυνηγήσει ένα Springbank 21y.o. dumpy bottle ή κανα Αrdbeg 1977

Posted
Προτιμάω να πάρω 5 πάρα πολύ καλά malts των 60€, παρά ένα μπουκάλι πάρα πολύ καλό των 300€

Μα ακριβώς, εννοούσα να επιλέξεις χωρίς να μπεις σε αυτήν την λογική... βρε κέλτη!!! Τελικά είσαι Κέλτης σε όλα σου... :tongue:

Posted
Ardbeg του 1974,το Linlithgow 1973/2003 (OB, 59.6%), το Glen Ord 30yo και το Glendronach 33yo (OB, 40%

Thee,να γινω το προσωπικο σου τζινι και να σου στειλω πακετο τις φιαλες που ονειρευεσαι? :tongue:

Οι δικες μου προσδοκιες ειναι οι εξης....1)Mackmyra 1+2, 2)Taketsuru 35 y.o., 3)Macallan 1874+ 1861(replica), 4)Oban Bicentenary ,5) Glenury Royal 36 y.o. και το μεγαλο απωθημενο Killyloch :(

Oταν τα μαζεψω και αυτα ,τοτε πραγματικα θα γαληνεψει η ταλαιπωρη ψυχη μου :D

Posted

Η δικία μου προτίμηση είναι ένα OB Saint Magdalene (όχι UDRM αλλά με την ετικέττα που εμφιάλωναν τότε).

Κατά τα άλλα,

Laddie 40 y.o.

Lagavulin 30 y.o.

Imperial-Glenlivet 29yo 1977/2007 (54.7%, Cadenhead’s Chairman Stock, 228 Bts.)

Millburn 36yo 1969/2005 (50%, DL OMC, DL REF 2152, 299 Bts.)

Strathisla 1955/2003 (59.2%, G&M Private Collection, C#407, 148 Bts., D. 02/'55 Btl. 06/'03)

Talisker 12yo (45.8, OB, Johnnie Walker Label)

Balvenie 50yo 1952/2002 (45.1%, OB, C#191, 83 Bts.)

Ben Wyvis 31yo 1968/2000 (50.6%, Signatory, C#687, 151 Bts.)

Dalwhinnie 36yo 1966/2002 (47.2%, OB, 1500 Bts.)

Edradour 30yo 1973/2003 (53.4%, OB, C#97)

Glenfarclas 50yo 1956/2006 (50%, OB for Friends II, C#1779, 96 Bts.)

Glenfiddich 64yo 1937/2002 (40.4%, OB, C#843, 61 Bts.)

Glenlivet 1959/2002 (42.28%, OB, Cellar Collection, 400 Bts.)

Highland Park 40yo 1958/1998 (44%, OB, 665 Bts.)

Ladyburn 31yo 1975/2007 'Rare Ayrshire' (47.7%, Signatory Oval Decanters, C#555, 182 Bts.)

Lagavulin (75°proof, OB, White Horse Distillers, spring cap, rotation 1958)

Laphroaig 40yo (42.4%, OB, +/-2001)

Ελπίζω να ...σας κούρασα!!

Αν παρεπιπτόντως κάποιος θέλει να μου δωρίσει κάποιο από τα πιο πάνω, δεν θα παρεξηγηθώ!!

Posted

Για να τα αγορασω ολα αυτα θα επρεπε να φοραω την καουκα,μακιγιαζ,φορεμα και γοβες για κανα τριμηνο συνεχεια,οι αιμοροιδες δε,θα πιαναν πατωμα :lol:

Με αναστολη ειπες θα ηταν η ποινη σου η οχι? :D

Posted
Thee,να γινω το προσωπικο σου τζινι και να σου στειλω πακετο τις φιαλες που ονειρευεσαι?

Ναι, σε ευχαριστώ. Θα στείλω με pm την διεύθυνση μου. (αυτοί είναι φίλοι... ρε γμτ)

Posted
Ελπίζω να ...σας κούρασα!!

Αν παρεπιπτόντως κάποιος θέλει να μου δωρίσει κάποιο από τα πιο πάνω, δεν θα παρεξηγηθώ!!

:fool:80 :diablo: :help::search::friends:

Posted
Υπάρχουν κάποια malts που θα θέλατε να έχετε και πιστεύετε ότι κάποτε θα αποκτήσετε; Ακριβά, αλλά εντός των αρκετά τραβηγμένων δυνατοτήτων σας.
Μα ακριβώς, εννοούσα να επιλέξεις χωρίς να μπεις σε αυτήν την λογική... βρε κέλτη!!! Τελικά είσαι Κέλτης σε όλα σου... :tongue:

:unknw::unsure::wacko:

Tελικά, φάσκεις και αντιφάσκεις ή μου φαίνεται??? Ε, είσαι Theos με τα όλα σου!! :drinks:

Posted

Αφού όλοι θα μαζέψετε κάτι, κι εγώ λοιπόν θα μαζέψω ότι Tobermory :wub: κινείται (όχι Ledaig). Εχω το 10 y.o., 15 y.o., 1972, χτυπάω το 32 y.o., και το Bicentenary λίαν συντόμως. Για να μάθετε! :tongue:

Είναι γύρω στα 13 - 15 πλάκα πλάκα. Σε φωτογραφίες πάντως, τα έχω ΟΛΑ! :lol::lol:

Υ.Γ. Τα συλλεκτικά του Miha μόλις ολοκληρώσει τη διαδικασία παραγωγής, τα έχω καβατζώσει. :yahoo:

Posted
Ε άν είναι έτσι λοιπόν.......ιδού

Speingbank_1919.jpg

Χμμμ... μου φαίνεται μου'χουν μείνει 4-5 φιάλες. Αντε, θα ανοίξω μια να γουστάρουμε... :drinks::lol:

• 1 year later...
Posted

Kαι η λίστα έχει ως εξής:

1. Port Ellen 1st Release.

2. Lagavulin 30

3. Ardbeg Kildalton

4. Ardbeg Provenance

5. Glendronach 25

6. Glendronach 33 (να κάνουμε κοινή παραγγελία :D:D )

7. Βrora 30

Μετά από 1 1/2 χρόνο και έχοντας αλλάξει τρόπο σκέψης και προσανατολισμό στη συλλογή μου , κάνω τις προσθαφαιρέσεις :girl_prepare_fish: μου.

1. Port Ellen 1st Release.- ήταν αυτό που έχασα χθες στο νήμα

2. Lagavulin 30.(Sir πούλα τοοοοοοοοοοοο)

3. Port Charlotte 5.

4. Laphroaig 30.

Posted

Υπάρχουν κάποια malts που θα θέλατε να έχετε και πιστεύετε ότι κάποτε θα αποκτήσετε; Ακριβά, αλλά εντός των αρκετά τραβηγμένων δυνατοτήτων σας. Για παράδειγμα το Ardbeg του 1974 ακόμα και αν το βρω κάποτε η τιμή του θα κινείται στις 600-1000 λίρες με συνέπεια να μην κατορθώσω ποτέ να το αποκτήσω... :( Το ίδιο ισχύει για την σειρά Local Barley του Springbank

Από την άλλη κάποιο της σειράς Bruichladdich Legacy είναι μεν ακριβό, αλλά όταν θα ξαναπώ "το αφεντικό τρελλάθηκε" θα το αποκτήσω (άλλωστε καλύτερα να μετανιώσω για κάτι που έκανα, παρά για κάτι που δεν έκανα). Στην ίδια σειρά βάζω το Linlithgow 1973/2003 (OB, 59.6%), το Mortlach που κάποιοι κατέχουν 1971/2003 (ΟΒ, 50.1%), το Glen Ord 30yo και το Glendronach 33yo (OB, 40%). Σε δεύτερη μοίρα βάζω το Glen Elgin 1971/2003 (ΟΒ, 42.3%) και το Bruichladdich Blacker Still.

Εσείς;

Μετά από 1μιση χρόνο...

To Linlithgow ήρθε και τελείωσε (νομίζω ότι αρκετοί το δοκιμάσατε και στην Αθήνα - από τα τελειότερα lowlanders),

Το Mortlach ήρθε,

Το Glen Ord επίσης.

Δεν θέλω πλέον το Blacker still και το Glendronach (βγήκαν καλύτερα).

Αλλά τα υπόλοιπα τα θέλω...

Μαζί με όσα περισσότερα παλιά Glen Grant (πριν το 1980) βρω και κανένα Clynelish του 1972 (έχω μόνο ένα).

Posted

Eγω θέλω μονάχα μπόλικο καλό ουίσκυ, τσιγάρα, καφέ και σοκολάτα και την υγειά μου να τα χαίρομαι :sun_bespectacled:

• 1 year later...
Posted

Μη θέλοντας να ανοίξω καινούργιο τόπικ, είπα να κάνω εδώ την ερώτηση μου καθώς πρόκειται για πολύτιμα αποκτήματα τα οποία προορίζονται για συλλογή. Διαθέτω λοιπόν ένα ευκαταφρόνητο ποσό και θα ήθελα τη δική σας γνώμη, ή αλλιώς πιο θα προτιμούσατε εσείς, ή πιο αξίζει πραγματικά σαν πρώτο απο τα 4 παρακάτω μπουκάλια να ενταχθεί σε συλλογή. Τα μπουκάλια είναι τα εξής :

1)Bowmore "Sea Dragon"

2)Balvenie "Rose" 16yo

3)Ardbeg "Lord of Isles"

4)Johnnie Walker "King George V"

Βοηθάτε αλλήλους!

Υ.Γ. Το τελευταίο ίσως θεωρηθεί ιεροσυλία να μπεί δίπλα στα υπόλοιπα, αλλά αποτελεί και αυτό διακαεί πόθο.

Posted

Και πως να σου απαντησει κανεις τωρα? Χρηζει ουσιαστικης αποσαφηνισης η ερωτηση σου...Ψαχνεις μια φιαλη...

α) που μπορει να αποτελει καλη επενδυση για ενα σημαντικο μελλοντικο κερδος?

β) αρκετα σπανια που θα "ντοπαρει" το εγω σου και θα ειναι το καυχημα σε φιλους και γνωστους?

γ) που θελεις καποτε και για καποιον δικο σου σημαντικο λογο να ανοιξεις και ευελπιστεις οτι θα αξιζει απολυτα τον χρονο αναμονης και την χρηματικη δαπανη?

δ) να γινει ο ακρογωνιαιος λιθος,το "καροτο" που θα σε κανει να δοκιμασεις να δημιουργησεις την προσωπικη σου καβα?

Με ολα αυτα στο μυαλο και προκειμενου να σου δωσω την δικη μου εκτιμηση,ισως (απο τις 4 που προτεινεις) να σε καλυπτει συνολικοτερα το Bowmore Sea Dragon.Ομορφη φιαλη,κοσμει το ραφι,ειναι περιορισμενης εκδοσης,μεγαλης ηλικιας και απο ενα αποστακτηριο με πολλους ορκισμενους φιλους και συλλεκτες.Γιατι οχι? :sun_bespectacled:

Posted

Συμφωνώ και επαυξάνω σε ότι προέγραψε ο Sir επίσης η πρώτη φιάλη μιας συλλογή είναι πολύ προσωπική υπόθεση

(όχι μονο από άποψη ουίσκι αλλα και κοσμοθεωρίας για παράδειγμα ενώ η πρώτη μου συλλεκτική αγορά ήταν ένα SPRINGBANK ANIVERSARY 175 12yo θεωρώ ως ακρογωνιαίο λίθο της συλλογής μου το ARDBEG CASK 866 1972 που αγόρασα από το μαγαζί που διεύθυνα στο Εδιμβούργο πριν μετακομίσω Λονδίνο)

Απλά θα συμπληρώσω δυο παρατηρήσεις

1)Το JW King George δεν αποτελεί συλλεκτικό κομμάτι μια και δεν είναι σπάνιο η limited

2)Το Bowmore 30 αποτελεί προσωπικό μου απωθημένο που δεν μπόρεσα να το αγοράσω σαν φοιτητής

(λόγο κόστους και αγνοιας)αλλα τώρα θεωρώ πως η τιμή του είναι υπερβολική :drinks:

Posted

Να συμφωνήσω με Sir και παρότι το Bowmore δεν είναι αυτό που λέμε "το αγαπημένο μου" (το αντίθετο θα έλεγα), νομίζω ότι από τα 4 που περιγράφεις, το Sea Dragon είναι ότι πρέπει.

Posted

Ας παρουσιαστώ λοιπόν πρώτα ενώπιο όλων και συνεχίζω. Όπως είπα είμαι καινούργιος και στον χώρο του μάλτ και γενικότερα σαν συλλέκτης. Συλλέγω φιάλες εδώ και 5 μήνες και σήμερα έχω φτάσει στον διόλου άσχημο αριθμό των 50 κομματιών. Αν πούμε λοιπόν οτι σε ένα τόσο μικρό διάστημα έχω τα δέκα πρώτα μπουκάλια Ardbeg (αναλογικά απο το δεκάρι και πάνω) απο Bowmore το Claret, απο Balvenie ενα TUN 1401 το δεύτερο, κάτι Macallan ρέπλικες, να κάτι Highland Park ολόκληρες σειρές, όπως και το "Capella" απο την ίδια εταιρία που είναι και σπάνιο, τότε καταλαβαίνετε και που περίπου παίζω.

Οπότε φίλε Sir αυτόματα το δ) βγαίνει απο τη λίστα. Όπως και το α) πιστεύω το οποίο για τέτοια μπουκάλια δεν είναι αυτοσκοπός. Β) και Γ) όμως τρελαίνομαι και μόνο στην ιδέα! :man_in_love:

Δλδ βαλθήκατε όλοι να μαυρίσει το έπιπλο, έτσι; Θα προσπαθήσω να σας βγάλω ασπροπρόσωπους και να σας το παρουσιάσω εδώ μέσα! Κάτι ακόμα όμως που θα ήθελα να μάθω επειγόντως. Η πορσελανη ενδυκνείεται για συλλεκτικά μπουκάλια που πιθανώς παραμείνουν όντως για πολλά χρόνια στο ράφι; Γιατί κάπου διάβασα πως το γυαλί είναι πάντα καλύτερο.

Υ.Γ. Καψούρα έχω και το Ardbeg το 1977 λόγο ημερομηνίας, αλλά αυτό είναι πιο προσιτό.

Posted

Φίλε Gebdra, αφού είσαι πορωμένος με το Ardbeg, έχω την εντύπωση οτι το Lords of the Isles είναι μονόδρομος.....

Γενικά η γνώμη μου είναι (προς όλους τους συλλέκτες ουίσκυ μεγάλων μπουκαλιών), "παίξτε" με 1-2 το πολύ 3 γνωστά αποστακτήρια που σας αρέσουν πολύ και τα malts που βγάζουν, κάντε στοχευμένη συλλογή ειδάλλως κάποια μέρα μπορεί να το μετανοιώσετε.

Στην περίπτωση του Ardbeg το κακό είναι τα τελευταία 7-8 χρόνια πήρε πολύ τα πάνω του το αποστακτήριο και κατα συνέπεια και οι τιμές των συλλεκτικών του εμφιαλώσεων και απέκτησε και πολλους φανατικούς συλλέκτες. Όμως οι τιμές που παίζουν αυτη τη στιγμή στα συλλεκτικά Ardbeg, σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, στην πραγματική τους αξία, και υπάρχει πάντα η περίπτωση κάποια στιγμή όλη αυτη η Ardbegomania να σκάσει σαν φούσκα και να κλαίτε τα ευρουδάκια σας, ειδικά όταν τα 3-4 τελευταία χρόνια πουλάει περισσότερο image και λιγότερη ουσία απ'ότι παλιότερα (είναι η πολιτική της μαμάς LVMH).

Απλά για ενημέρωση, αυτά σας τα λέει κάποιος αφελής-ηλίθιος-μη προνοητικός με αύξοντα αριθμό κάτω από το 300 στην αρχική λίστα μελών της Ardbeg Committee, άν αυτό λέει κάτι....

Σχετικά με την πορσελάνη, gebdra, δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα, αλλά βέβαια έχει το μειονέκτημα οτι δεν...βλέπεις το περιεχόμενο....

Posted

Celtic, θα σου απαντήσω με την ίδια σειρά. Αν και σχετικά νέος, αυτό για τη συλλογή πρόλαβα να το μάθω. Έτσι, έχω καταλήξει σχετικά νωρίς σε τρία αγαπημένα αποστακτήρια. Αυτά των Ardbeg, Balvenie και Highland Park κατα πρώτο λόγο. Απο δίπλα έχω σε στενή παρακολούθηση και τα Bowmore, Glenfarclas και Lagavulin. Ξέρω πως αφήνω πολλά και μεγάλα ονόματα στην απέξω, αλλά γούστα είναι αυτά.

Πραγματικά, αυτό που γίνεται με το Ardbeg καταντάει παράλογο. Το μόνο καλό είναι πως ότι έχω πάρει μέχρι τώρα, είναι σε τιμή εκκίνησης πιστεύω. Δλδ π.χ. το Airigh Nam Beist στα 76 ευρώπουλα, υπήρχε περίπτωση να το βρω πιο χαμήλα; Αλήθεια, πόσο το έχετε χτυπήσει αυτοί που το έχουν, για να έχουμε μια εικόνα πάνω-κάτω;

Committee έγινα κι εγώ, αλλά μόλις διάβασα τον αριθμό σου, στη αρχή πίστεψα ότι ξέχασες κάποια μηδενικά.. :blush1: