Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

Dear Guest,

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Aπορίες νέων μελών

Recommended Posts

ZerOcooL φίλε μας ξέχνα τα Macallan / Aberlour για αυτά που ζητάς.

Επειδή ψάχνεις ένα rounder και όχι ένα πιο μονοδιάστατο malt θα έλεγα να πας απευθείας στο HP18.

Επίσης σε ξύλο, βανίλια και μέλι, sherry (όχι φρούτα) θα μπορούσες να πας σε ένα Dahlwinnie distiller'e edition.

Για εμένα όμως, θα έλεγα να ξεχάσεις λίγο τη βανίλια και να κοιτάξεις τα απίστευτα φρούτα και το πολύ όμορφο και βαθύ ξύλο στο Glenfiddich 15 / 18.

Zerocool, καταρχήν μην κανεις το λάθος και πάρεις A'bunadh στην εξωφρενική τιμή που παίζει στην Ελλάδα.

2ον. Καλό είναι να αναζητήσεις τα Glenmorangie wood finish και άν βρεις το παλιό 15yo, επίσης εχε το νου σου και προς Springbank μεριά και Balvenie, Glendronach, Glenfarclas 15 ανω

Επίσης Bushmills Black Bush, Bushmills 16, Jameson 12, Jameson Gold, Redbreast 12 & 15

Πολυ ξυλο νομιζω βγάζει το Auchentoshan three wood αλλά εγω δεν το εχω δοκιμάσει.

Το HP νομίζω δε θα σου βγάλει αυτό που θες, που είναι ο κατεξοχήν speyside χαρακτήρας. Εγώ θα πρότεινα ίσως Glenrothes (ξύλο πολύ) και Cragganmore. Επίσης ένα της σειράς Singleton μπορεί να σου αρέσει.

mallios : To HP 18 βρισκεται στην αμεση λιστα μου, με το που θα τελειωνω τα ηδη υπαρχοντα στην φρεσκια καβα μου. Για το Dalwhinnie 15y που εχω ηδη τι λες? Θα με ικανοποιησει ως προς την "ξυλινη-γλυκια" γευση του?

Το Distiller's Edition εχει γυρω στα 60? Αν εχει αυτα που ζηταω το παιρνω..:). Οσον αφορα το Glenfiddich 15,εγκρινω, το πινω ηδη και θα το ξαναπαρω....Και με περιμενει και το 18y...!!!

Celtic : Το A'bunadh το βρισκω Ελλαδα σε γνωστη καβα Αθηνων 67 ευρω (σε αλλο 120!! και σε αλλο περι τα 160!!!!) αλλα αν εχω καταλαβει καλα υπαρχουν διαφορες στα batch...Δεν ξερω αν υπαρχουν και διαφορες τιμης...

Για το Aberlour Double Cask 12 Y.O. Sherry Finish τι λες???Στα 50 ευρω περιπου (βεβαια δεν εχω παρει τηλ. να δω διαθεσιμοτητες...).Οσον αφορα Glenmorangie,Balvenie και Glenfarclas , σε ποιες εκδοσεις

τους αναφερεσαι? Αραγε το Balvenie Single Barel 15y που δεν εχω ανοιξει ακομα να με ικανοποιει ως προς αυτα τα χαρακτηριστικα περισοτερο απο το Glenfiddich 15?? (εχω μια μεγαλη ελπιδα εδω πως θα ειναι

απ τα αγαπημενα μου!!!).

ambu : Συγκεκριμένες εκδόσεις??

Celtic : Το A'bunadh το βρισκω Ελλαδα σε γνωστη καβα Αθηνων 67 ευρω (σε αλλο 120!! και σε αλλο περι τα 160!!!!) αλλα αν εχω καταλαβει καλα υπαρχουν διαφορες στα batch...Δεν ξερω αν υπαρχουν και διαφορες τιμης...

Σε καλό δρόμο είσαι και το παίρνεις στα 67,αν το δεις στο ίντερνετ παίζει ακόμα πιο χαμηλά.

Τα batch δεν παίζουν σχεδόν κανένα ρόλο,είναι θέμα του Εισαγωγέα με αποτέλεσμα να καταλήγει στο ράφι σε 3,4 και πολλές φορές και πενταπλάσια τιμή σε σχέση με το εξωτερικό.

Celtic : Για το Aberlour Double Cask 12 Y.O. Sherry Finish τι λες???Στα 50 ευρω περιπου (βεβαια δεν εχω παρει τηλ. να δω διαθεσιμοτητες...).Οσον αφορα Glenmorangie,Balvenie και Glenfarclas , σε ποιες εκδοσεις τους αναφερεσαι? Αραγε το Balvenie Single Barel 15y που δεν εχω ανοιξει ακομα να με ικανοποιει ως προς αυτα τα χαρακτηριστικα περισοτερο απο το Glenfiddich 15?? (εχω μια μεγαλη ελπιδα εδω πως θα ειναι απ τα αγαπημενα μου!!!).

Φίλε μου, πρώτα πρώτα να σου ξεκαθαρίσω κάτι, δεν είμαι ούτε ο Charles McLean, ούτε ο Jim Murray, ούτε καν o UB που εργάζεται επι χρόνια πάνω στο αντικείμενο σε εξειδικευμένα μαγαζιά στην Αγγλία (BBR, Oddbins, World of Whiskies-Heathrow T5).

Το Aberlour 12yo DC που αναφέρεις δεν το εχω βαλει ποτέ στο στόμα, και από Glenfiddich έχω μεγάλη εμπειρία από το παλιό απλό (Pure Malt χωρίς ηλικία δηλ. NAS) και μετέπειτα 12yo. Tα Solera 15 και Ancient 18 τα γνωρίζω μόνο από μινιατούρες που εχω ανοίξει.

Το Balvenie 15 SB είναι το αγαπημένο μου Speyside, δεν μπορω ομως να πω με σιγουριά αν θα ικανοποιήσει τα δικά σου γούστα. Πρέπει να σου ομολογήσω οτι πρώτη φορά συναντάω φίλο του ουίσκυ που να επιζητά τόσο συγκεκριμένα πράγματα και τόσο απόλυτα. Κι εγώ είμαι κατεξοχήν λάτρης της αρμύρας και της τύρφης αλλά μου αρέσουν πάρα πολύ ένα σωρό ουίσκυ που δεν ανήκουν σε αυτη την κατηγορία. Τα ουίσκυ αυτού του επιπέδου είναι τόσο πολύπλοκα που είναι κρίμα να μην προσπαθήσεις να γνωρίσεις όλες τις πτυχές, είμαι σίγουρος οτι κάπου στην πορεία θα αναθεωρήσεις.

Για Glenmorangie ημουν σαφής, ψάξε να βρεις το παλιό 15άρι και κοίτα και αυτα με τα διάφορα finishing (Nectar d'or, lasanta κλπ και παλιότερα sherry wood κλπ). Βέβαια βανίλια και μέλι, καθώς και πικάντικα τσιμπήματα θα σου προσφέρει και το απλό 10yo, το αγαπημένο μου.

Απο Glenfarclas σου είπα, 15 ετών και πάνω, το 15άρι είναι η τέλεια αρχή, το 12άρι του βγάζει πολύ εντονο sherry για μενα.

Εγώ πάντως άν ήμουν στη θέση σου θα έπαιρνα και κανα 2 σχετικά βιβλία θυσιάζοντας την αγορά ενός μπουκαλιού. Σου προτείνω το 'Malt Whisky Companion' του Michael Jackson.

Εγω δεν ξερω ουτε τον Charles McLean, ούτε τον Jim Murray, ούτε τoν UB...Εγω ξερω ενα τυπο,Celtic τον λενε, με 3500 μηνυματα σε ενα Ελληνικο φορουμ για ουισκυ που εχει δοκιμασει αρκετα ουισκυ για να μπορει να εκφερει μια εμπεριστατωμενη γνωμη! :) Αστειευομαι βεβαια...

Κοιτα βασικα χαμενος και μπλεγμενος στον νεο κοσμο των αρωματων και των γευσεων του ουσικυ ειμαι, παρα κατασταλαγμενος στο τι ακριβως αποζηταω σε ενα καλο malt!Το σιγουρο ειναι οτι προς το παρον αποφευγω Islay εμφιαλωσεις και κοιταω αλλου. Επειδη σιγουρα δεν μπορω να αναγνωρισω παρα μονο εντονα αρωματα και γευσεις, γι αυτο ισως κολλαω σε καποια που ευελπιστω οτι και θα αναγνωριζω και θα μου αρεσουν (βλεπε παλιο ξυλο, μελι, βανιλια)

Οσον αφορα το διαβασμα βιβλιων, και δη για ουισκυ, χρονος αρκετα περιορισμενος

Ευχαριστω παντως για την υπομονη ολων σας...!

Φίλε μου, πρώτα πρώτα να σου ξεκαθαρίσω κάτι, δεν είμαι ούτε ο Charles McLean, ούτε ο Jim Murray, ούτε

Ξέρω, ξέρω είσαι ο Serge Valentin του forum :tongue:

mallios : To HP 18 βρισκεται στην αμεση λιστα μου, με το που θα τελειωνω τα ηδη υπαρχοντα στην φρεσκια καβα μου. Για το Dalwhinnie 15y που εχω ηδη τι λες? Θα με ικανοποιησει ως προς την "ξυλινη-γλυκια" γευση του?

Το Distiller's Edition εχει γυρω στα 60? Αν εχει αυτα που ζηταω το παιρνω..:). Οσον αφορα το Glenfiddich 15,εγκρινω, το πινω ηδη και θα το ξαναπαρω....Και με περιμενει και το 18y...!!!

Για το Aberlour Double Cask 12 Y.O. Sherry Finish τι λες???Στα 50 ευρω περιπου (βεβαια δεν εχω παρει τηλ. να δω διαθεσιμοτητες...).Οσον αφορα Glenmorangie,Balvenie και Glenfarclas , σε ποιες εκδοσεις

τους αναφερεσαι? Αραγε το Balvenie Single Barel 15y που δεν εχω ανοιξει ακομα να με ικανοποιει ως προς αυτα τα χαρακτηριστικα περισοτερο απο το Glenfiddich 15?? (εχω μια μεγαλη ελπιδα εδω πως θα ειναι

απ τα αγαπημενα μου!!!).

ambu : Συγκεκριμένες εκδόσεις??

Dalwhinnie 15 έχει πολύ μέλι και αρκετό ξύλο και στο βάθος λίγο καπνό. Θα σου αρέσει σίγουρα και είναι και καλό εισαγωγικό.

Aberlour Double Cask 12 y.o. δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και όχι τόσο ισορροπημένο. Προτίμησε το 15 y.o. sherry αν το βρεις και ακόμα καλύτερα το Cuvee Marie d' Ecosse 15 y.o. το οποίο είναι εξαιρετικό.

Τελείως διαφορετικό το Balnenie Single Barel από το Glenfiddich 15 y.o. (είναι πιο σκληρό, έχει πιο πολύ ξύλο και γενικά έχει πιο δεμένο χαρακτήρα αλλά είναι πιο δύσκολο. Το Glenfiddich 15 είναι 100% Glenfiddich, με πολλά φρούτα, μήλα, αχλάδια και ένα υπέροχο άρωμα ξύλου. Πιο απαλό και πολύ πιο ευκολόπιοτο, αλλά όχι τόσο απόλυτο σαν το Single Barel και φυσικά δεν θα χρειαστείς και τόσο χρόνο για να το ανακαλύψεις αρωματικά.)

Επίσης ανα βρεις το Balvenie Islay Cask πάρτο με κλειστά μάτια!

Glenfarclas, το 15 y.o. είναι το αγαπημένο μου και αν μπορείς βρες και το 30 y.o. (πάρα πολύ καλό).

Ελπίζω να βοήθησα, αλλά διακρίνω και μία τάση βιασύνης.

Ήρεμα, χαλαρά, το whisky δεν είναι αγώνας δρόμου αλλά αγώνας αντοχής που διαρκεί μέχρι τα βαθιά γεράματα!

Ελπίζω να βοήθησα, αλλά διακρίνω και μία τάση βιασύνης.

Παντα πεφτω με τα μουτρα που λενε σε μια καινουρια μου ενασχοληση.... :i-m_so_happy:

Οτι σχολιαζουμε παντως βοηθαει, και σιγουρα εχει πολυ δρομο η δουλεια...Μου δινεται η εντυπωση παντως πως και το Dalwhinnie 15 και το Balnenie Single Barel θα μου αρεσουν!Εχω τοσο ενθουσιαστει με τα αρωματα και τις γευσεις παντως(ακομα κι αν δεν μπορω να τις προσδιορισω και να περιγραψω επακριβως), που καθε βραδυ θα απολαυσω 1-2 dram ...Νεοι δρομοι ανοιγονται σιγουρα, αλλα μαζι με αυτα θα πρεπει να δινετε και πληροφοριες για το πως αποφευγετε την "γυναικομουρμουρα" απ την ενασχοληση αυτη, που γινεται ολο και πιο εντονη μονο και μονο στην αναφορα νεας παραγγελιας...lol :)

αλλα μαζι με αυτα θα πρεπει να δινετε και πληροφοριες για το πως αποφευγετε την "γυναικομουρμουρα" απ την ενασχοληση αυτη, που γινεται ολο και πιο εντονη μονο και μονο στην αναφορα νεας παραγγελιας...lol :)

Σε νιώθω φίλε...εγώ απλά δεν το αναφέρω....

και ακόμα καλύτερα το Cuvee Marie d' Ecosse 15 y.o. το οποίο είναι εξαιρετικό.

Συμφωνώ απόλυτα, το έχουμε καταχαρεί ΑΥΤΟ το malt. Ζerocool και όποιος άλλος, να το έχετε στα υπ'όψιν.

...Νεοι δρομοι ανοιγονται σιγουρα, αλλα μαζι με αυτα θα πρεπει να δινετε και πληροφοριες για το πως αποφευγετε την "γυναικομουρμουρα" απ την ενασχοληση αυτη, που γινεται ολο και πιο εντονη μονο και μονο στην αναφορα νεας παραγγελιας...lol :)

και που είσαι ακόμα..... :D :D :D

θα λέμε οτι είναι μια "ευγενική" ενασχόληση και πως "μήπως θα προτιμούσες να έπαιζα χαρτιά στο καφενείο ή να πήγαινα μέρα παρα μέρα γήπεδο;" και διάφορα άλλα τέτοια παρόμοια.. :db:

και μη διστάσετε να την βάλετε κι εκείνη στο τριπάκι με ενα γλυκό αρωματικό ουίσκυ στο Glencairn (ειδικά απαγορεύονται τα Ardbeg, Laphroaig, Caol Ila)

Νεοι δρομοι ανοιγονται σιγουρα, αλλα μαζι με αυτα θα πρεπει να δινετε και πληροφοριες για το πως αποφευγετε την "γυναικομουρμουρα" απ την ενασχοληση αυτη, που γινεται ολο και πιο εντονη μονο και μονο στην αναφορα νεας παραγγελιας...lol :)

Φίλε Zer0cool ο καλύτερος τρόπος, όπως προτείνει και ο celtic, είναι να την βάλεις σιγά σιγά στην διαδικασία να ανακαλύψει αρώματα και γεύσεις

που μπορεί να την ενθουσιάσουν. Στην δικιά μου περίπτωση βέβαια, έχουμε φτάσει στο σημείο να έχει πρώτο λόγο στις παραγγελίες...

ρε παιδιά και μένα η γυναίκα μου με το που ξεκίνησα να σχολούμαι με τον υπέροχο κόσμο των malt με ρωτάει: τί ετοιμάζεις πάλι? είπα θα δείς. και όταν πήγα σπίτι με 10 μπουκάλια έπαθε πλάκα!!!!

είπε ενα μεγάλο ΩΩΧΧΧ, της χαμογέλασα και της έδωσα ένα φιλάκι και της είπα να μην στεναχωριέται. δηλαδή να μην ανακατέυεται (εμμέσως)

• Haha 1

είπε ενα μεγάλο ΩΩΧΧΧ, της χαμογέλασα και της έδωσα ένα φιλάκι και της είπα να μην στεναχωριέται.

Φιλε akardos,ισως να εχεις αντιληφθει μια περιφραστικη ελευθεριοτητα στα γραφομενα του φορουμ που κινειται φιδισια και ελαστικοτατα μεταξυ πεπερασμενου πουριτανισμου και παρορμητικης χυδαιοσοφιας. Θα σε παρακαλουσα λοιπον,να εισαι λιγο πιο συγκεκριμενος στη μειζονα οικογενειακη στιγμη που εζησες και να μας αποσαφηνισεις πληρεστερα...

α) το ειδος του φιλιου :scratch_one-s_head:

β) το μερος του σωματος του πασχοντος που δεχθηκε την φιλοφρονηση :sarcastic_blum:

γ) το συναισθηματικο πλαισιο :give_heart2:

δ) την αλληλουχια των πραξεων (καθοτι εντοπιζεται ενα ψιλοανακατεμα στην αποτυπωση των ενεργειων) :umnik2:

Υμετερος :bye:

Aσε μας ρε Sir, τι ρωτάς τον άνθρωπο, η δική σου ηθική ελευθεριότητα είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, μην το ξεχνάς.

Εγώ αυτό που έχω να προσθέσω είναι οτι δεν είναι όλες οι γυναίκες ίδιες...

και με την ευκαιρία ( :offtopic: ) βίον ανθόσπαρτο στο μέλος Wisdom που έβαλε χθες δεσμά....(οχι δεν είναι αυτός της φωτό)

182747_109655442445528_100002032175.jpg

Πές τα ρε Celtic!!! :yes:

το ωωωχχ της γυναίκας μου είναι τόσο γλυκό που δεν με νοιάζει να το ακούω συνέχεια. ευτυχώς η ζωή μου χάρισε ένα λαχείο: την γυναίκα μου. και σήμερα που έχουμε επέτειο λέω να ανοίξω ένα μπουκαλάκι απο τα καλούδια που αγόρασα. χεχε

Πές τα ρε Celtic!!! :yes:

το ωωωχχ της γυναίκας μου είναι τόσο γλυκό που δεν με νοιάζει να το ακούω συνέχεια. ευτυχώς η ζωή μου χάρισε ένα λαχείο: την γυναίκα μου. και σήμερα που έχουμε επέτειο λέω να ανοίξω ένα μπουκαλάκι απο τα καλούδια που αγόρασα. χεχε

ΟΧΙΙΙΙ!! ΜΗΗΗ!! Να βγείτε με την γυναίκα για φαγητό (τις θερμότερες ευχές μου!!) και.......κράτησε το μπουκαλάκι να κεράσεις τους φίλους σου...δηλαδή εμάς!:sun_bespectacled::popcorm1:

Φίλε μου, πρώτα πρώτα να σου ξεκαθαρίσω κάτι, δεν είμαι ούτε ο Charles McLean, ούτε ο Jim Murray, ούτε καν o UB που εργάζεται επι χρόνια πάνω στο αντικείμενο σε εξειδικευμένα μαγαζιά στην Αγγλία (BBR, Oddbins, World of Whiskies-Heathrow T5)...

Το Balvenie 15 SB είναι το αγαπημένο μου Speyside, δεν μπορω ομως να πω με σιγουριά αν θα ικανοποιήσει τα δικά σου γούστα. Πρέπει να σου ομολογήσω οτι πρώτη φορά συναντάω φίλο του ουίσκυ που να επιζητά τόσο συγκεκριμένα πράγματα και τόσο απόλυτα. Κι εγώ είμαι κατεξοχήν λάτρης της αρμύρας και της τύρφης αλλά μου αρέσουν πάρα πολύ ένα σωρό ουίσκυ που δεν ανήκουν σε αυτη την κατηγορία. Τα ουίσκυ αυτού του επιπέδου είναι τόσο πολύπλοκα που είναι κρίμα να μην προσπαθήσεις να γνωρίσεις όλες τις πτυχές, είμαι σίγουρος οτι κάπου στην πορεία θα αναθεωρήσεις...

Εγώ πάντως άν ήμουν στη θέση σου θα έπαιρνα και κανα 2 σχετικά βιβλία θυσιάζοντας την αγορά ενός μπουκαλιού. Σου προτείνω το 'Malt Whisky Companion' του Michael Jackson.

Καλά δεν περίμενα ποτε να δω το όνομα μου γραμμένο στις ίδιες γραμμές με τέτοια ιερά τέρατα του χώρου (η στην περίπτωση του JM απλά τέρας) Κέλτη με έφτιαξες απόψε.

Συμφωνώ το Balvenie 15 είναι καταπληκτικό και από τα αγαπημένα μου. Όσον αφορά την γεύση του ξύλου που αναφέρει ο φίλος Zero να πω απλά ότι ίσως να είναι κάτι άλλο που απλά λόγο ότι μόλις πρόσφατα έχεις αρχίσει να εκπαιδεύεις την παλέτα σου και ακόμα ψάχνεις τους "σωστούς" συνδυασμούς λέξεων-αρωμάτων-γεύσεων την έχεις ονομάσει ξύλο.

Κατά τα αλλα συμφωνώ απόλυτα με τον Celtic

Εγω δεν ξερω ουτε τον Charles McLean, ούτε τον Jim Murray, ούτε τoν UB...Εγω ξερω ενα τυπο,Celtic τον λενε, με 3500 μηνυματα σε ενα Ελληνικο φορουμ για ουισκυ που εχει δοκιμασει αρκετα ουισκυ για να μπορει να εκφερει μια εμπεριστατωμενη γνωμη! :) Αστειευομαι βεβαια...

Κοιτα βασικα χαμενος και μπλεγμενος στον νεο κοσμο των αρωματων και των γευσεων του ουσικυ ειμαι, παρα κατασταλαγμενος στο τι ακριβως αποζηταω σε ενα καλο malt!Το σιγουρο ειναι οτι προς το παρον αποφευγω Islay εμφιαλωσεις και κοιταω αλλου. Επειδη σιγουρα δεν μπορω να αναγνωρισω παρα μονο εντονα αρωματα και γευσεις, γι αυτο ισως κολλαω σε καποια που ευελπιστω οτι και θα αναγνωριζω και θα μου αρεσουν (βλεπε παλιο ξυλο, μελι, βανιλια)

Οσον αφορα το διαβασμα βιβλιων, και δη για ουισκυ, χρονος αρκετα περιορισμενος

Ευχαριστω παντως για την υπομονη ολων σας...!

:shok: Δεν με ξέρεις :scratch_one-s_head: μα καλά σε πια ερημιά μένεις? :tongue:

στα σοβαρά τώρα όπως γραφεις και ο ίδιος είσαι ακόμα στην αρχή υπομονή επιμονη και όρεξη για εξερεύνηση να έχεις και όλα θα έρθουν κανεις δεν γεννήθηκε με την γνώση έτοιμη. Αν μπορείς πάρε το βιβλίο που προτείνει ο κέλτης δεν είναι ούτε πολύ μεγάλο ούτε πολύ δύσκολο το ένα έκτο έχει όλα τα βασικά για το ουίσκι πως που γιατί κτλ όλο το άλλο είναι μια λίστα όλων των αποστακτήριων με μια μικρή ιστορία και μια κριτική των διαφορων εμφιαλώσεων πολύ χρήσιμη ειδικά για ένα νέο malt brother. Happy Malting:drinks:

• Haha 1

Όσον αφορά την γεύση του ξύλου που αναφέρει ο φίλος Zero να πω απλά ότι ίσως να είναι κάτι άλλο που απλά λόγο ότι μόλις πρόσφατα έχεις αρχίσει να εκπαιδεύεις την παλέτα σου και ακόμα ψάχνεις τους "σωστούς" συνδυασμούς λέξεων-αρωμάτων-γεύσεων την έχεις ονομάσει ξύλο.

Εχεις απολυτο μα ΑΠΟΛΥΤΟ δικιο, περιγραφοντας τα ολα σε 2 γραμμες!

btw χθες ανοιξα Macallan 12y Fine Oak...Μπορω να πω οτι απογοητευηκα τοσο απο το αρωμα του αλλα κυριως απο τη γευση του! Πολυ "αναιμικο" ουσικυ μου φανηκε σε σχεση με αυτα που εχω δοκιμασει εως τωρα...

Συνεχιζουμε το ταξιδι!!!

btw χθες ανοιξα Macallan 12y Fine Oak...Μπορω να πω οτι απογοητευηκα τοσο απο το αρωμα του αλλα κυριως απο τη γευση του! Πολυ "αναιμικο" ουσικυ μου φανηκε σε σχεση με αυτα που εχω δοκιμασει εως τωρα...

Συνεχιζουμε το ταξιδι!!!

Αυτός είναι και ο λόγος που το Macallan (συγνώμη The Macallan) έχει πέσει σε δυσμένεια στον κόσμο των εραστών του malt...

Συνεχιζουμε το ταξιδι!!!

Φιλε ξέχασα να σου γράψω και το πιο χρήσιμο αλλα συνάμα και το πιο παράξενο (τουλάχιστον σε όσους θα σε βλέπουν)πάρε σβάρνα τα μανάβικα οπωροπωλεία καφεκοπτεία ζαχαροπλαστεία λουλουδάδικα κτλ κτλ και άνοιξε τα ρουθούνια σου και την παλέτα σου μονο έτσι θα βρείς τα αρώματα τις γεύσεις και τις λέξεις.

Αυτός είναι και ο λόγος που το Macallan (συγνώμη The Macallan) έχει πέσει σε δυσμένεια στον κόσμο των εραστών του malt...

Και να ταν μονο το Macallan... και το Highland Park δεν πάει πίσω (η σειρά των Dutty Free είναι επιεικώς μέτρια και πανάκριβη)γενικά η Edrington το έχει παραξηλώσει τώρα τελευταία...

• Like 1

Φιλε ξέχασα να σου γράψω και το πιο χρήσιμο αλλα συνάμα και το πιο παράξενο (τουλάχιστον σε όσους θα σε βλέπουν)πάρε σβάρνα τα μανάβικα οπωροπωλεία καφεκοπτεία ζαχαροπλαστεία λουλουδάδικα κτλ κτλ και άνοιξε τα ρουθούνια σου και την παλέτα σου μονο έτσι θα βρείς τα αρώματα τις γεύσεις και τις λέξεις.

καλά, UB έγραψες, γαμώ τις ιδέες, πάμε λαϊκή για nosing .. :laugh3: