Eilean a' Cheo 164 Report post Posted December 31, 2014 ποιότητα μπορείς να βρεις και στα blended και είναι κρίμα να είναι λίγα τα ποιοτικά blended whiskies..αρκεί αυτός που τα παράγει να στοχεύει στην ποιότητα ...βλέπε compass box.... γιατί με βάσει3,4καλές πρώτες ύλες μπορείς να κάνεις παπάδες ενώ αν βάλεις ότι φθηνό έχεις στην κουζίνα σου ... θα φτιάξεις κανα johny red..... άντε και καλή χρονιά με λιγότερα nas single malt περισσότερα ποιοτικά blended malt.....και με cask strength εμφιαλώσεις αγαπημένων όπως lagavulin 16, talisker 10... η αρχή έγινε από το benromach 10.. ΚΑΙ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nik 10 Report post Posted April 29, 2015 Καλημερα. Ψαχνω να αγορασω κατι απο Bruichladdich.Μιας και το laddie 10 για το οποιο εχω διαβασει διθυραμβους εδω μεσα, δεν μπορω να το βρω, θα ημουν υποχρεος αν μου προτεινατε καποια αλλη εκδοση του εν λογω αποστακτηριου. Την γνωμη σας για αυτο; http://www.kylix.gr/el/bruichladdich-islay-barley-2007; Ευχαριστω εκ των προτερων. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ALEKOS 404 Report post Posted April 29, 2015 Δεν μου ανοίγει η σελίδα. Αν αναφέρεσαι στo Islay Barley, ασ'το και επέμεινε στο 10ράκι. Είναι αρκετά σκαλοπάτια πιο πάνω, ευκολόπιοτο και εισαγωγικό malt. Aν βρεις πάρε Βunnahabhain 12άρι, Τobermory 10ράκι, ή Laphroaig 10ράκι ή Ardbeg Ten. Η γνώμη μου. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nik 10 Report post Posted April 29, 2015 Laphroaig 10ράκι καθως και το quarter cask (μακραν το οτι καλυτερο εχω πιει στην μικρη ενασχοληση μου με τα malt) και Ardbeg τα εχω δοκιμασει.Να σου πω την αληθεια η καλτ εμφανιση του Βunnahabhain μου εχει κεντρισει το ενδιαφερον και το εχω υποψηφιο προς αγορα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ALEKOS 404 Report post Posted April 29, 2015 A !! Ξέχασα !! Κι αν πετύχεις πουθενά Black Bottle, παρ'το ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ !! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
mallios 2,724 Report post Posted April 29, 2015 Καλημερα. Ψαχνω να αγορασω κατι απο Bruichladdich.Μιας και το laddie 10 για το οποιο εχω διαβασει διθυραμβους εδω μεσα, δεν μπορω να το βρω, θα ημουν υποχρεος αν μου προτεινατε καποια αλλη εκδοση του εν λογω αποστακτηριου. Την γνωμη σας για αυτο; http://www.kylix.gr/...ay-barley-2007; Ευχαριστω εκ των προτερων. Θα έλεγα να μην ασχοληθείς. Γούστα είναι βέβαια, αλλά δεν το θεωρώ από τα καλά Laddie. Από την άλλη θα έλεγα στα ίδια λεφτά να πάρεις το Classic ή λίγο πιο πάνω το 16. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nik 10 Report post Posted April 29, 2015 Πραγματοποιησα την 4η αισιως παραγγελια μου: BALVENIE 12 YO SINGLE BARREL FIRST FILL GLENDRONACH 15 y.o. REVIVAL OF 46% BUNNAHABHAIN 12 YO UN-CHILLFILTERED Quote Share this post Link to post Share on other sites
vasilis-kap 22 Report post Posted May 1, 2015 Πολυ καλες επιλογες πιστευω!!καλοπιοτα φιλε!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
gtril 112 Report post Posted April 20, 2016 Καλησπέρα, Ψαχνοντας στο φορουμ μου δημιουργηθηκε μια απορία! Πως μπορώ να γίνω μέλος της Hellenic Malt Whisky Society για να έχω προσβαση στα subgroups εδω?? Νπορώ απο εδώ η πρεπει να μπω στο site τους για να κάνω εγγραφή?? Ευχαριστώ! Quote Share this post Link to post Share on other sites
mallios 2,724 Report post Posted April 20, 2016 Καλησπέρα gtril. Η HMWS είναι μια κλειστή κοινότητα, η πιο καλά ομάδα φίλων που είμαστε στο forum σχεδόν από το ξεκίνημά του. Υπάρχουν κάποια τεχνικά θέματα (παλαιές συνδρομές κλπ κλπ) που δεν μας επιτρέπουν προς το παρόν να έχουμε νέα μέλη. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και εφόσον υπάρξει κάτι νεότερο θα υπάρξει ενημέρωση. Φιλικά. Quote Share this post Link to post Share on other sites
gtril 112 Report post Posted April 21, 2016 Καλησπέρα gtril. Η HMWS είναι μια κλειστή κοινότητα, η πιο καλά ομάδα φίλων που είμαστε στο forum σχεδόν από το ξεκίνημά του. Υπάρχουν κάποια τεχνικά θέματα (παλαιές συνδρομές κλπ κλπ) που δεν μας επιτρέπουν προς το παρόν να έχουμε νέα μέλη. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και εφόσον υπάρξει κάτι νεότερο θα υπάρξει ενημέρωση. Φιλικά. Ευχαριστω Mallios κατανοητο και απολύτως σεβαστο !! Τουλάχιστον μου λύθηκε η απορία!!! Καλη συνεχεια! Quote Share this post Link to post Share on other sites
McRookie 506 Report post Posted November 30, 2016 Τιε τελευταίες μέρες διάβασα τις βασικές πληροφορίες, έψαξα κάποια θεματάκια λίγο πιο εξηζητημένα στο βαθμό που μου επιτρέπει κι ο περιορισμένος μου ελεύθερος χρόνος και είχα και τη χαρά να γευτώ τα πρώτα μου single malts. όλη αυτή η διαδικασία γέννησε ερωτήματα, κάποια απ τα οποία ίσως είναι όντως αστεία και χαζά αλλά αν δεν ρωτήσεις πως θα μάθεις και στην τελική οι ερωτήσεις μπαρούφες είναι το αλατοπίπερο ενός φόρουμ (not). εγκαινιάζω λοιπόν το τμήμα των προσωπικών μου αποριών κι ελπιζω να ξεπεταχνούν κι άλλοι rookies. βάζω πλάτη και παίρνω πάνω μου καλοπροέραιτα χαχανητά και γέλωτες. αν είμαι off topic o admin να με συγχωρέσει κι ας με βάλει σε τάξη. Αν κάποια έχουν ήδη απαντηθεί, σχωράτε με αλλά πως να καλύψω φόρουμ 9 χρόνων σε μια βδομάδα. Κατανόηση φίλοι μου! Ερωτήσεις ενός άσχετου, vol.1 Ας υποθέσουμε ότι αγοράζω ένα μικρό oak cask ( τι είδους oak, χρησιμοποιημένο η αχρησιμοποίητο ίσως είναι μέρος της απάντησης και θα με διαφωτίσετε εσείς) 12 λίτρων κι αντίστοιχα 12 λίτρα του αγαπημένου μου Χ single malt 10yo π.χ. Αν λοιπόν αδειάσω όλα τα μπουκαλάκια μέσα στο βαρέλι και το βάλω στην αποθήκη μου και το ανόιξω σε 5 χρόνια θα συνεχιστεί η ωρίμανση του; Ή από τη στγμή που εμφιαλώνεται ό,τι έγινε έγινε; Μήπως παίζει ρόλο το αν είναι cask strength ή αραιωμένο, chill filtered και μια σειρά άλλων παραγόντων ή το είδος του βαρελιού που θα το αποθηκεύσω; Quote Share this post Link to post Share on other sites
Celtic 2,860 Report post Posted November 30, 2016 Από τη στιγμή που θα βάλεις πάλι το ουίσκυ στο βαρέλι θα έχεις περαιτέρω ωρίμανση και μάλιστα όσο μικρότερος ο όγκος του βαρελιού τόσο πιο γρήγορη. Εδώ μάλιστα εχουν κυκλοφορήσει και oak wood chips (επεξεργασμένα κομματάκια δρυός) για τον σκοπό αυτό! Τα αδειάζεις απλά στο μπουκάλι.....Home Ageing Whisky η νέα 'μόδα'. Τώρα για βαρελάκι, υπάρχουν επίσης στην αγορά whisky ageing kits με έτοιμο βαρελάκι και οδηγίες. Google νά'χεις και τις σωστές λέξεις-κλειδιά και βρίσκεις τα πάντα όλα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Uisge-Beatha 2,260 Report post Posted December 1, 2016 3 hours ago, McRookie said: ερωτήματα, κάποια απ τα οποία ίσως είναι όντως αστεία και χαζά αλλά αν δεν ρωτήσεις πως θα μάθεις και στην τελική οι ερωτήσεις μπαρούφες είναι το αλατοπίπερο ενός φόρουμ (not) Ερωτήσεις ενός άσχετου, vol.1 Ας υποθέσουμε ότι αγοράζω ένα μικρό oak cask ( τι είδους oak, χρησιμοποιημένο η αχρησιμοποίητο ίσως είναι μέρος της απάντησης και θα με διαφωτίσετε εσείς) 12 λίτρων κι αντίστοιχα 12 λίτρα του αγαπημένου μου Χ single malt 10yo π.χ. Αν λοιπόν αδειάσω όλα τα μπουκαλάκια μέσα στο βαρέλι και το βάλω στην αποθήκη μου και το ανόιξω σε 5 χρόνια θα συνεχιστεί η ωρίμανση του; Ή από τη στγμή που εμφιαλώνεται ό,τι έγινε έγινε; Μήπως παίζει ρόλο το αν είναι cask strength ή αραιωμένο, chill filtered και μια σειρά άλλων παραγόντων ή το είδος του βαρελιού που θα το αποθηκεύσω; Καταρχήν δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις μονο χαζοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα. Στην ερώτηση σου τώρα θεωρητικά Ναι αλλα στην πράξη το πιθανότερο να χαλάσεις 12 λίτρα από το αγαπημένο σου ουίσκι μιας και η ωρίμανση είναι ένα πολύπλοκο θέμα και πιο πολύ black art παρα επιστήμη Quote Share this post Link to post Share on other sites
McRookie 506 Report post Posted December 1, 2016 Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Οπότε σε θεωρητικό επίπεδο γίνεται και η ερώτηση ήταν καθαρά θεωρητική. Κουβέντα να γίνεται. Δεν τρελάθηκα ακόμα να πετάξω 12 λίτρα νέκταρ! Ερωτήσεις ενός άσχετου, vol.2 Διαβάζω λοιπόν για chill filtering, έχω καταλάβει σε γενικές γραμμές τη διαδικασία και σε διάφορες πηγές βλέπω πως ο βασικός λόγος που γίνεται είναι αισθητικός για να μη "θολώνει" το ουίσκι κατά τη μεταφορά και όταν προστίθεται νερό. Διαβάζω στην πορεία πως αυτό δεν συμβαίνει σε ουίσκι με 46% αλκοολικούς βαθμούς και πάνω οπότε αυτά δεν φιλτράρονται. Ας υποθέσουμε ότι αγοράζω non chill filtered σένιο απόσταγμα 50ABV, το σερβίρω σε κρυστάλινο ποτήρι (γιατί κρυστάλινο; γιατί όχι;) και το τιγκάρω στο νερό δίχως αύριο να ρίξω τους αλκοολικούς βαθμούς του πολύ κάτω από 46%. Η λογική μου λέει πως πρέπει να θολώσει, σωστά; Quote Share this post Link to post Share on other sites
Uisge-Beatha 2,260 Report post Posted December 2, 2016 5 hours ago, McRookie said: Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Οπότε σε θεωρητικό επίπεδο γίνεται και η ερώτηση ήταν καθαρά θεωρητική. Κουβέντα να γίνεται. Δεν τρελάθηκα ακόμα να πετάξω 12 λίτρα νέκταρ! Ερωτήσεις ενός άσχετου, vol.2 Διαβάζω λοιπόν για chill filtering, έχω καταλάβει σε γενικές γραμμές τη διαδικασία και σε διάφορες πηγές βλέπω πως ο βασικός λόγος που γίνεται είναι αισθητικός για να μη "θολώνει" το ουίσκι κατά τη μεταφορά και όταν προστίθεται νερό. Διαβάζω στην πορεία πως αυτό δεν συμβαίνει σε ουίσκι με 46% αλκοολικούς βαθμούς και πάνω οπότε αυτά δεν φιλτράρονται. Ας υποθέσουμε ότι αγοράζω non chill filtered σένιο απόσταγμα 50ABV, το σερβίρω σε κρυστάλινο ποτήρι (γιατί κρυστάλινο; γιατί όχι;) και το τιγκάρω στο νερό δίχως αύριο να ρίξω τους αλκοολικούς βαθμούς του πολύ κάτω από 46%. Η λογική μου λέει πως πρέπει να θολώσει, σωστά; ναι θα θολώσει αν βεβαια η θερμοκρασία του χώρου είναι σχετικά χαμηλή (17-22c στο περίπου) Quote Share this post Link to post Share on other sites
mallios 2,724 Report post Posted December 2, 2016 On 30/11/2016 at 11:11 PM, McRookie said: Ερωτήσεις ενός άσχετου, vol.1 Ας υποθέσουμε ότι αγοράζω ένα μικρό oak cask ( τι είδους oak, χρησιμοποιημένο η αχρησιμοποίητο ίσως είναι μέρος της απάντησης και θα με διαφωτίσετε εσείς) 12 λίτρων κι αντίστοιχα 12 λίτρα του αγαπημένου μου Χ single malt 10yo π.χ. Αν λοιπόν αδειάσω όλα τα μπουκαλάκια μέσα στο βαρέλι και το βάλω στην αποθήκη μου και το ανόιξω σε 5 χρόνια θα συνεχιστεί η ωρίμανση του; Ή από τη στγμή που εμφιαλώνεται ό,τι έγινε έγινε; Μήπως παίζει ρόλο το αν είναι cask strength ή αραιωμένο, chill filtered και μια σειρά άλλων παραγόντων ή το είδος του βαρελιού που θα το αποθηκεύσω; Για αρχή να πούμε ότι θα πρέπει να αγοράσεις ένα Oak βαρελάκι το οποίο έχει υποστεί επεξεργασία κατάλληλη ώστε να μπορείς να "αποθηκεύσεις" για περαιτέρω ωρίμανση το whisky σου. Αν απλά αγοράσεις ένα βαρέλι το οποίο δεν είναι "καμένο" εσωτερικά (μπορείς να βρεις πολύ εύκολα βίντεο στο youtube για το πως επεξεργάζοντε οι ειδικοί τα βαρέλια) το πιο πιθανό είναι να μουλιάσει το βαρέλι και να χάσεις αρκετό whisky (πιο πολύ από το 2% angels share). Επίσης, κατά πάσα πιθανότητα θα πέσει και κα΄τω από τους 40% βαθμούς (σε 3-4 χρόνια) οπότε ΔΕΝ θα είναι whisky. Μια άλλη επίδραση θα είναι να πάρεις ένα βαρέλι από κρασί με υψηλή οξύτητα (εκτός και αν βρεις Bourbon barrel) οπότε πάλι πολύ πιθανό είναι η οξύτητα να σου χαλάσει το whisky. Γενικά, άκουσε τον Celtic και τον UB αλλά να ξέρεις ότι οι απαντήσεις μας είναι σε "θεωρητικό" επίπεδο αφού κανείς μας δεν έχει κάνει re-casking από bottle. Αν πάντως το δοκιμάσεις, πάρε και έναν "κλέφτη" (valinch) για να τσεκάρεις κατά καιρούς την πορεία της επιπλέον ωρίμανσης. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mallios 2,724 Report post Posted December 2, 2016 15 hours ago, McRookie said: Ερωτήσεις ενός άσχετου, vol.2 Διαβάζω λοιπόν για chill filtering, έχω καταλάβει σε γενικές γραμμές τη διαδικασία και σε διάφορες πηγές βλέπω πως ο βασικός λόγος που γίνεται είναι αισθητικός για να μη "θολώνει" το ουίσκι κατά τη μεταφορά και όταν προστίθεται νερό. Διαβάζω στην πορεία πως αυτό δεν συμβαίνει σε ουίσκι με 46% αλκοολικούς βαθμούς και πάνω οπότε αυτά δεν φιλτράρονται. Ας υποθέσουμε ότι αγοράζω non chill filtered σένιο απόσταγμα 50ABV, το σερβίρω σε κρυστάλινο ποτήρι (γιατί κρυστάλινο; γιατί όχι;) και το τιγκάρω στο νερό δίχως αύριο να ρίξω τους αλκοολικούς βαθμούς του πολύ κάτω από 46%. Η λογική μου λέει πως πρέπει να θολώσει, σωστά; Απλά να πω ότι τα 50% ABV κατά πάσα πιθανότητα (αν δεν είναι cask strength) έχουν ήδη νεράκι του Θεούλη μέσα, οπότε το χρώμα τους "εμπεριέχει" ήδη μια θολούρα (άσχετα αν είναι τόσο ορατή στο κοινό μάτι). Η διαφορά που θα δεις (πάντα στις θερμοκρασίες που λέει ο UB) θα είναι πιο εμφανής σε ένα cask strength non-chill-filtered από ένα Laddie 50% non chill-filtered για παράδειγμα (και στα δύο θα υπάρχει διαφορά βέβαια). Επίσης να προσθέσω ότι με το chill-filtration δεν είναι μόνο για το κρυστάλλινο χρώμα και την θολούρα.Με το chill-filtration φεύγουν κάποια "βαριά" στοιχεία της απόσταξης (fatty acids, proteins, esters - και τα έλαια που μεταφέρει το κριθάρι) τα οποία έχουν φτάσει μέχρι το τελικό στάδιο. Το Laddie θεωρεί ότι αυτά τα έλαια είναι σημαντικά, άλλα αποστακτήρια θεωρούν ότι είναι αρνητικά για την γεύση οπότε χρησιμοποιούν το chill-filtration για να τα αφαιρέσουν. Quote Share this post Link to post Share on other sites
McRookie 506 Report post Posted December 2, 2016 Ευχαριστώ παιδιά και τους 2 σας για τις κατατοπιστικές απαντήσεις! Η απορία του re-casking μου γεννήθηκε γιατί ένας φίλος μόλις έβαλε κρασί για ωρίμανση σε βαρέλι και σκέφτηκα αν στο μέλλον θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το ίδιο βαρέλι για ωρίμανση ουίσκι. Βέβαια το σενάριο μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός και δεν νομίζω οτί θα μπω καν στον κόπο. Άλλωστε όπως γράφει κι ο mallios και το είδος του κρασιού παίζει το ρόλο του οπότε ο πειραματισμός μάλλον θα ήταν ατυχής. Quote Share this post Link to post Share on other sites
McRookie 506 Report post Posted December 16, 2016 Επανέρχομαι με τις Ερωτήσεις ενός άσχετου, vol.3 Οι έννοιες cask strength και single cask μου είναι πλέον ξεκάθερες ή τουλάχιστον έτσι θέλει το πονεμένο μου από το ξενύχτι, λόγω Χριστουγεννιάτικου πάρτυ, μυαλό να νομίζει.Ωστόσο έχω τις εξής 2 απορίες. Ένα cask strength ουίσκι πρέπει να είναι πάντα και single cask ταυτόχρονα ή μπορεί να κάνουν vatting από διαφορετικά βαρέλια αλλά φυσικά με τη προυπόθεση ότι δεν αραιώνουν με νερό; Αν ισχύει αυτό δηλαδή μπορούν να κάνουν vatting πχ από ένα βαρέλι με 60abv κι από ένα δεύτερο με 57abv για παράδειγμα και να προκύψει ένα ουίσκι με ενδιάμεση τιμή; Κατά αυτή τη απλόική συλλογιστική μου γεννήθηκε η δεύτερη απορία. Αν δηλαδή ενα single cask είναι πάντα και cask strength ουίσκι; Φαντάζομαι η απάντηση και στις 2 ερωτήσεις είναι όχι απαραιτήτως αλλά περιμένω τα φώτα σας γέροντες. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mallios 2,724 Report post Posted December 16, 2016 18 minutes ago, McRookie said: Επανέρχομαι με τις Ερωτήσεις ενός άσχετου, vol.3 Οι έννοιες cask strength και single cask μου είναι πλέον ξεκάθερες ή τουλάχιστον έτσι θέλει το πονεμένο μου από το ξενύχτι, λόγω Χριστουγεννιάτικου πάρτυ, μυαλό να νομίζει.Ωστόσο έχω τις εξής 2 απορίες. Ένα cask strength ουίσκι πρέπει να είναι πάντα και single cask ταυτόχρονα ή μπορεί να κάνουν vatting από διαφορετικά βαρέλια αλλά φυσικά με τη προυπόθεση ότι δεν αραιώνουν με νερό; Αν ισχύει αυτό δηλαδή μπορούν να κάνουν vatting πχ από ένα βαρέλι με 60abv κι από ένα δεύτερο με 57abv για παράδειγμα και να προκύψει ένα ουίσκι με ενδιάμεση τιμή; Κατά αυτή τη απλόική συλλογιστική μου γεννήθηκε η δεύτερη απορία. Αν δηλαδή ενα single cask είναι πάντα και cask strength ουίσκι; Φαντάζομαι η απάντηση και στις 2 ερωτήσεις είναι όχι απαραιτήτως αλλά περιμένω τα φώτα σας γέροντες. Ένα cask strength δεν είναι πάντα single cask. Εννοείται ότι κάνουν vatting από πολλά βαρέλια. (π.χ. Laphroaig 10 y.o. cask strength, κλπ κλπ κλπ). και δεν το αραιώνουν με νερό. Ένα single cask δεν είναι πάντα cask strength. Βγάζουμε το ουισκάκι μας από 1 βαρέλι, βάζουμε το νεράκι μας και το κάνουμε 40% και αυξάνουμε τα single cask μπουκαλάκια που πουλάμε. Απλά πραγματάκια, και για να παίξουμε και λιγάκι με τις λέξεις υπάρχει και το Compass Box Monster, Cask Strength Vatted Malt Scotch Whisky, Bottled exclusively for Park Avenue Liquor Shop. Quote Share this post Link to post Share on other sites
McRookie 506 Report post Posted December 16, 2016 16 minutes ago, mallios said: Ένα cask strength δεν είναι πάντα single cask. Εννοείται ότι κάνουν vatting από πολλά βαρέλια. (π.χ. Laphroaig 10 y.o. cask strength, κλπ κλπ κλπ). και δεν το αραιώνουν με νερό. Ένα single cask δεν είναι πάντα cask strength. Βγάζουμε το ουισκάκι μας από 1 βαρέλι, βάζουμε το νεράκι μας και το κάνουμε 40% και αυξάνουμε τα single cask μπουκαλάκια που πουλάμε. Απλά πραγματάκια, και για να παίξουμε και λιγάκι με τις λέξεις υπάρχει και το Compass Box Monster, Cask Strength Vatted Malt Scotch Whisky, Bottled exclusively for Park Avenue Liquor Shop. απλός και κατατοπιστικός όπως πάντα κι έδωσες και food for thought στο τέλος. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mallios 2,724 Report post Posted December 16, 2016 17 minutes ago, McRookie said: απλός και κατατοπιστικός όπως πάντα κι έδωσες και food for thought στο τέλος. H μ^%#κία είναι ότι ο όρος vatting στην ερώτηση σου και στην απάντησή μου μπορεί να οδηγήσει σε λάθος συνειρμούς.(vatted = blended = πιασ'τ' αυγό και κούρευτ'το). Οπότε ας θεωρήσουμε πιο σωστό (θα έλεγα λιγότερο παρεξηγήσιμο) το marrying - mixing casks ίδιας ηλικίας τα οποία είναι cask strength. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Celtic 2,860 Report post Posted December 16, 2016 1 hour ago, mallios said: Οπότε ας θεωρήσουμε πιο σωστό (θα έλεγα λιγότερο παρεξηγήσιμο) το marrying - mixing casks ίδιας ηλικίας τα οποία είναι cask strength. Όχι απαραίτητα ίδιας ηλικίας, γενικά μιλώντας. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mallios 2,724 Report post Posted December 16, 2016 Just now, Celtic said: Όχι απαραίτητα ίδιας ηλικίας, γενικά μιλώντας. Σωστοτότατος! Quote Share this post Link to post Share on other sites