Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum1.jpg

    Slainte!

Recommended Posts

O Jim Murray στο tasting της Θεσσαλονίκης, έπινε κάθε τόσο μια γουλιά σκέτο γαλλικό καφέ για να ουδετεροποιήσει το στόμα του πριν δοκιμάσει ένα whisky. Ομολογώ ότι και εγώ απολαμβάνω την έντονη αλλαγή της οξύτητας και της γεύσης στο στόμα μου όταν ενός whisky προηγείται ένας γαλλικός καφές (με έναν espresso το αίσθημα είναι ακόμα εντονότερο). Από την άλλη δεν πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο ουδετεροποιώ τις γεύσεις μου. Ίσα ίσα μάλλον τις προετοιμάζω προς μια γευστική κατεύθυνση (του καφέ) και τις σοκάρω μετά με κάτι τελείως διαφορετικό (whisky). Αν δεν το έχετε δοκιμάσει, σας το προτείνω ανεπιφύλακτα (ειδικά αν σας αρέσει το γλυκό whisky). Τώρα θα μου πείτε τι σ'επιασε μετά από 4 χρόνια και πιάνεις το θέμα. Διάβαζα σε μερικά blogs γαστρονομίας (Τι νομίζατε; Ότι η υπερμεγέθης κοιλιά μου έγινε μόνο με πιτόγυρα!) για την απονομή των φετινών χρυσών σκούφων και το menu που ακολούθησε και έκλεισε με δυνατό espressο και Macallan. Οι εντυπώσεις που άφησε το Macallan ήταν εξαιρετικές σε όλους όσους διάβασα. Δικαίως φυσικά. Μπορείς εμείς να γκρινιάζουμε για την κατάντια του Macallan, αλλά α) είμαστε χομπίστες, λεπτολόγοι και experts (το ηχητικό που συνοδεύει την λέξη experts είναι η φωνή του Austin Powers να αναφωνεί "Yeah Baby!!!") ενώ β) σε κάποιον που πίνει τα απλά blends, το Macallan σίγουρα φαντάζει εντυπωσιακό. Επιπλέον, σκέφτηκα, ο τρόπος που σερβιρίστηκε το malt (μετά από τον καφέ), βοήθησε ώστε να απογειωθούν οι γεύσεις του (για τα αρώματα δεν είμαι σίγουρος καθώς ο καφές έχει εντονότερο άρωμα) και να εντυπωσιάσει ακόμα περισσότερο. Αυτά σκεφτόμουν το πρωί και είπα να τα γραψω, για να συλλέξω και τις απόψεις σας.

Link to post
Share on other sites

Ακομα θυμαμαι τη μουτζα του theo οταν,σε μια εκρηξη δημιουργικοτητας μου, ειχα ριξει σε ενα γλυκυτατο φραπε μια μεγαλοκουταλια macallan 10 y.o. cask strength προχωρωντας ενα βημα παραπερα τις γευστικες μου αναζητησεις.Το αποτελεσμα ηταν καλουτσικο (και ανεπαναληπτο).Τωρα βλεπω οτι οι γαστρονομοι προτεινουν μια γουλια καφε,μια ουισκυ,το φορουμ ειχα παλι την πρωτοπορια ομως :tongue:

Link to post
Share on other sites

Irish coffee, whiskey και καφές μαζί. Παραδοσιακά φτιάχνεται με Power's αλλά και Kilbeggan, Jameson ή Bushmills άμα βάλετε it's OK (για Connemara δεν ξέρω...... :D )

Link to post
Share on other sites
Ακομα θυμαμαι τη μουτζα του theo οταν,σε μια εκρηξη δημιουργικοτητας μου, ειχα ριξει σε ενα γλυκυτατο φραπε μια μεγαλοκουταλια macallan 10 y.o. cask strength προχωρωντας ενα βημα παραπερα τις γευστικες μου αναζητησεις.Το αποτελεσμα ηταν καλουτσικο (και ανεπαναληπτο).Τωρα βλεπω οτι οι γαστρονομοι προτεινουν μια γουλια καφε,μια ουισκυ,το φορουμ ειχα παλι την πρωτοπορια ομως :tongue:

Σε διαψέυδω. Η μούτζα δεν αποτελεί στοιχείο του εκφραστικού χώρου μου. Μπορεί από την άλλη να σε έβρισα σκαιότατα, να σε έφτυσα, να σε κλώτσησα, να σε δάγκωσα... βλέποντας σε να βάζεις CS Macallan σε frappe!!! Πιθανότατα να το επαναλάμβανα κιόλας σε ανάλογη απόπειρα σου. :tongue::tongue::tongue:

Link to post
Share on other sites

Εγώ πάντως λέω πίνω το Whiskaki μου αφού έχω πιει κανά ποτηράκι δροσερό νερό.

Επειδή όμως μπήκα στο τρυπάκι θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω.

Θεωρώ δεδομένο πάντως πως θα επηρρεάζεται η γεύση.

Link to post
Share on other sites

Σαν αρχή είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη στη αρωματοποιία αφού η "οσφρηστες" :D αρωμάτων για να reset τις μύτες τους μυρίζουν κόκκους καφέ,

Ενώ στην οίνο γευσιγνωσία χρησιμοποιείτε το τέχνασμα τις όσφρησης του εσωτερικού του καρπού με το ίδιο αποτέλεσμα αλλα χωρίς τα έντονα αρώματα του καφέ να παρενοχλούν τους άλλους γευσιγνώστες αλλα με ένα ποιο αξιοπερίεργο θέαμα ειδικά στους μη γνωστες :rofl:

Όσο για τον ταίριασμα ουίσκι και καφέ νομίζω ότι πρώτος ο αείμνηστος MJ είχε γράψει γιάυτό

αν και δεν θα με εξέπληττε αν το έχει οικειοποιηθεί ο Murray :nea:

Υ.Γ Μα είστε experts δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίες γιάυτό, όσους από εσάς είχα την χαρά να γνωρίσω από κοντά

μου έκανε τρομερή εντύπωση το πάθος και το βάθος των γνώσεων σας το οποιο πιστοποιείται από τις επικές δόκιμες που έχετε κάνει

και από το επίπεδο αυτού του forum.

Υ.Γ 2 μπορείς να μου στείλει με pm αυτά τα blog?

Link to post
Share on other sites

Κάποιος χθες το απογευματάκι πάντως δοκίμασε PC7 αφού ουδετεροποίησε πρώτα το στόμα του με 8 κομμάτια PIZZA και μετά μια φραπεδιά :lol::tongue::lol: .

Link to post
Share on other sites
Κάποιος χθες το απογευματάκι πάντως δοκίμασε PC7 αφού ουδετεροποίησε πρώτα το στόμα του με 8 κομμάτια PIZZA και μετά μια φραπεδιά :lol::tongue::lol: .

πες μας ποιος,σε παρακαλω πολυ δηλαδη......... :D

Link to post
Share on other sites
πες μας ποιος,σε παρακαλω πολυ δηλαδη......... :D

Βρήκαμε το WHISKY QUIZ της ημέρας :tongue::tongue::tongue: .

Link to post
Share on other sites
Σαν αρχή είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη στη αρωματοποιία αφού η "οσφρηστες" :D αρωμάτων για να reset τις μύτες τους μυρίζουν κόκκους καφέ,

γνωστο,το εχω δηλωσει σε μια απο τις πρωτες μαζωξεις,

οτι σε καποια δοκιμη εσσανς(λαδιου αρωματος)Αιγυπτο μερια πριν παρα πολλα χρονια,

χρησιμοποιουσαν ελληνικο καφε,σκονη ωστε να εξαφανιζονται οι βαρειες μυρωδιες κατα την οσφρηση των.

Link to post
Share on other sites

Και γενιέται λοιπόν το ερώτημα..τι θα σνιφάρουμε στο εξής πριν τα whisky tastings, λουμίδη (έκαστος στο είδος του) ή bravo (αυτός είναι καφές)???? :D

Link to post
Share on other sites

αρχίζω με μια φωτογραφία απο την εκδήλωση, απο το blog αυτό

Picture098.jpg

στο θέμα μας λοιπόν

ο καφές πριν η αναμεσα στις δοκιμές βοηθά, αρκεί να έχεις συνηθίσει στον καφέ, αλλίως όλα θα σου θυμίζουν καφέ...... λολ

το συγκεγκριμένο whisky που ήπιαν φυσικά και όλοι θυμάστε οτι στο φεστιβαλ σας ελεγα πρέπει να το δοκιμάσετε, όχι γιατι είναι κάποιο "τεράστιο" whisky, αλλά γιατι πίστευα και πιστεύω οτι είναι το μέλλον του whisky, το νέο "johny" σαν να λέμε....

αν μπείτε στον κόπο και δείτε όλες τις φωτό απο την βραδυα, πέστε μου αν θα τρώγατε κάτι απο τα φαγητά , γιατι εγώ όπως τα βλέπω μάλλον νηστικός θα το έπινα το whisky μου..... :lol:

Link to post
Share on other sites

Ο Theo κερδίζει το βραβείο καλύτερου θέματος του πρώτου τριμήνου του 2009! Και οι απαντήσεις το ίδιο! Τώρα που θα έχω άδεια, θα το δοκιμάσω...

Link to post
Share on other sites
αρχίζω με μια φωτογραφία απο την εκδήλωση, απο το blog αυτό

Picture098.jpg

στο θέμα μας λοιπόν

ο καφές πριν η αναμεσα στις δοκιμές βοηθά, αρκεί να έχεις συνηθίσει στον καφέ, αλλίως όλα θα σου θυμίζουν καφέ...... λολ

το συγκεγκριμένο whisky που ήπιαν φυσικά και όλοι θυμάστε οτι στο φεστιβαλ σας ελεγα πρέπει να το δοκιμάσετε, όχι γιατι είναι κάποιο "τεράστιο" whisky, αλλά γιατι πίστευα και πιστεύω οτι είναι το μέλλον του whisky, το νέο "johny" σαν να λέμε....

αν μπείτε στον κόπο και δείτε όλες τις φωτό απο την βραδυα, πέστε μου αν θα τρώγατε κάτι απο τα φαγητά , γιατι εγώ όπως τα βλέπω μάλλον νηστικός θα το έπινα το whisky μου..... :lol:

καλε μπάρμπα :tongue: πες και σε μας που δεν ήμασταν στο festival ποιο ουίσκι και γιατί?

Link to post
Share on other sites
Ο Theo κερδίζει το βραβείο καλύτερου θέματος του πρώτου τριμήνου του 2009! Και οι απαντήσεις το ίδιο! Τώρα που θα έχω άδεια, θα το δοκιμάσω...

Στο δεύτερο τρίμηνο είμαστε. :D Anyway, επαυξάνω μιας και τυγχάνω ΜΕΓΑΣ ΛΑΤΡΗΣ του.......

καφέ. Σιγά μην έλεγα Macallan.

:D :D

Για να επανέλθω, τα 2 δεκάρια sherry cask είναι γλυκιά αμαρτία...

Link to post
Share on other sites

Aσχετο αλλα μια που λέμε για Macallan έχω μια πληροφορία για τους συλλέκτες τις παρέας

η τωρινή γραμμή των Duty free αποσύρεται οποτε τέρμα τα 10yo Cask Strength 12yo Ellegancia

Whisky maker's selection και το 1851 Insperation.

Οποτε όσοι πιστοί προσέλθετε... :drinks:

Link to post
Share on other sites
Aσχετο αλλα μια που λέμε για Macallan έχω μια πληροφορία για τους συλλέκτες τις παρέας

η τωρινή γραμμή των Duty free αποσύρεται οποτε τέρμα τα 10yo Cask Strength.Οποτε όσοι πιστοί προσέλθετε... :drinks:

Για το 10άρι πάντως θα στεναχωρηθώ πολύ..... :angry:

Link to post
Share on other sites
  • 7 years later...
On 8/4/2009 at 0:17 PM, Celtic said:

Irish coffee, whiskey και καφές μαζί. Παραδοσιακά φτιάχνεται με Power's αλλά και Kilbeggan, Jameson ή Bushmills άμα βάλετε it's OK (για Connemara δεν ξέρω...... :D )

γιατί δηλαδή ο Scotch Coffee δεν είναι καλός;;;:mosking:

https://ineedcoffee.com/scotch-coffee/

 

Link to post
Share on other sites
14 hours ago, DMTK said:

γιατί δηλαδή ο Scotch Coffee δεν είναι καλός;;;:mosking:

 

https://ineedcoffee.com/scotch-coffee/

 

 

 

Όχι δεν είναι αυτό απλά τα ουισκι είναι πιο καλά για να χαλαλισεις στον καφέ ;):tongue:

:lol:Και τώρα θα αραξω και θα περιμένω τις φαπες από τον Κελτη :lol::gamer1:

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Bourbon Coffee

Recipe

    6 scoops of Vanilla Ice-cream (I used the Woolworths Vanilla Ice cream)

    10 ml boiling water

    20 ml Freeze-dried instant Coffee (I used Douwe Egbert)

    30 ml Bourbon ( I used the Knob Creek Straight Bourbon Whiskey)

Directions

Take the ice cream out of the freezer, scoop the required volume out into a bowl and allow to soften. About 15 minutes. It is summer here in South Africa, so it happens quickly. Dissolve the Instant coffee in the boiling water and cool. (I like very strong coffee, so use less coffee if you prefer your coffee taste a bit milder) I popped the dissolved coffee into the freezer to cool down quicker.

When the ice cream has started to soften a bit (not melted, just softened enough to mix) add the cold coffee and the Bourbon. Using a hand blender, wiz away until mixed. Pop the mixed ice cream back into the freezer for an hour to set. Done. Bourbon Coffee Ice cream – as simple as that. Serve and enjoy.

http://whiskyoftheweek.co.uk/bourbon-coffee-ice-cream/

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...
  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...