Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Whiskyforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
Secret Highland HMWS Bottling

Dear Guest

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Malt Advocate Whisky Awards

Featured Replies

The 16th Annual Malt Advocate Whisky Awards winners are being announced one per day through February 11th.

Scotch Whisky: "Single Malt of the Year": Ardbeg Corryvreckan

Scotch Whisky: "Blend of the Year": Compass Box, "The Peat Monster"

"Irish Whiskey of the Year": Jameson Rarest Vintage Reserve (2009 release)

"Canadian Whisky of the Year": Crown Royal Cask No. 16

"American Whiskey of the Year": Parker's Heritage Collection "Golden Anniversary" Bourbon

"Artisan Whiskey of the Year": Stranahan's Colorado Whiskey

"Best Buy Whisky of the Year": The MacPhail's Collection

"Pioneer of the Year": Whisky Bloggers!

"Industry Leader of the Year": Mark Brown (Buffalo Trace Distillery)

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΙ ΕΔΩ

• 2 weeks later...
  • Author

Malt Advocate Magazine Top Ten New Whiskies for 2009

(listed alphabetically):

Ardbeg Corryvreckan

Brora 30 year old (2009 Release)

Dalmore 50 year old

Gold Bowmore, 1964 Vintage

Jameson Rarest Vintage Reserve (2009 Release)

Laphroaig 25 year old

Pappy Van Winkle's Family Reserve (Bottle B1986)

Parker's Heritage Selection Golden Anniversary

Rittenhouse Rye 25 year old (Barrel #1)

William Larue Weller (2009 Release)

Και όλα πάμφθηνα!!!! :rolleyes::lol::lol::lol::tongue:

Με προλαβε ο βρακοφορος U.B. Ο υπερατλαντικος μαγκαζινος εκανε πρωτοκλασατη παπαρια και θαρρω οτι απογοητευσε τα πληθη των αναγνωστων του για την ποιοτητα των κριτηριων των συντακτων του.Αναγνωστες που δεν ανηκουν σε φαμιλιες Ρωσοσιβηριανων μεγαλομαφιοζων,Ινδων κομπιναδορων,Κινεζων κομμουνιστοεργοστασιαρχων και λοιπων παραδοσιακων πλουτοκατοχων.

Φαινεται οτι προτιμησαν την ευκολη λυση και ,αντι να σαβουριασουν τα συκωτια τους σε ουισκοδοκιμες και να λεκιασουν τους ευαισθητους πυρανισκους τους με πλειαδα εμφιαλωσεων προκειμενου να καταληξουν σε ασφαλη συμπερασματα, ελαβαν ως ουσιαστικη παραμετρο επιλογης την τιμη και την σπανιοτητα καταληγωντας σε βραβεια που,εν πολλοις,προκαλουν την γενικη θυμηδια. :mad: (μουντζα εις την μαλλιαρην)

Έτσι αλλα τι να περιμένει κανεις από το αδελφό περιοδικό του Wine Advocate

του R Parker money rules the world :ph34r:

• Author

Ωπα, ωπα φιλε UB, το Malt Advocate ξεκίνησε σαν ενα απλό fanzine για μπύρες απο τον John Hansell και εφτασε εκεί που είναι σημερα, διαβασε την ιστορια του στο βιβλίο-φόρο τιμής στον Μ Jackson "Beer Hunter, Whisky Chaser", τα λέει όλα.

Οσο για την αποψη μου στο θέμα, εκτός του Corryvreckan, ναι όλα τα άλλα είναι πανάκριβα. Τι σημαίνει αυτό? Δεν βγαλανε καποιο top10 σε κατηγορία τιμής κατω των Χ $, ουτε φυσικά δοκιμάσανε τα απαντα που κυκλοφόρησαν μέσα στη χρονιά από όλο τον κόσμο. Απο όσα δοκίμασαν έβγαλαν τα 10 καλύτερα, ποια είναι η "πρωτοκλασάτη " ρε Miha? Σαμπως το ίδιο δεν κανουμε και μεις σαν φόρουμ ή άτομικά, κάθε χρόνο?

Αυτό που -απόλυτα λογικά- είπαν και πολλοί αναγνώστες του περιοδικού, και το οποίο ο john το έλαβε σοβαρά υπ'όψιν, είναι να βγάζουν και κάποιο συμπληρωματικό top10 για ουίσκυ σε "λογικές τιμές" για τον μέσο ψαγμένο καταναλωτή.

Ωπα, ωπα φιλε UB, το Malt Advocate ξεκίνησε σαν ενα απλό fanzine για μπύρες απο τον John Hansell και εφτασε εκεί που είναι σημερα, διαβασε την ιστορια του στο βιβλίο-φόρο τιμής στον Μ Jackson "Beer Hunter, Whisky Chaser", τα λέει όλα.

Οσο για την αποψη μου στο θέμα, εκτός του Corryvreckan, ναι όλα τα άλλα είναι πανάκριβα. Τι σημαίνει αυτό? Δεν βγαλανε καποιο top10 σε κατηγορία τιμής κατω των Χ $, ουτε φυσικά δοκιμάσανε τα απαντα που κυκλοφόρησαν μέσα στη χρονιά από όλο τον κόσμο. Απο όσα δοκίμασαν έβγαλαν τα 10 καλύτερα, ποια είναι η "πρωτοκλασάτη " ρε Miha? Σαμπως το ίδιο δεν κανουμε και μεις σαν φόρουμ ή άτομικά, κάθε χρόνο?

Αυτό που -απόλυτα λογικά- είπαν και πολλοί αναγνώστες του περιοδικού, και το οποίο ο john το έλαβε σοβαρά υπ'όψιν, είναι να βγάζουν και κάποιο συμπληρωματικό top10 για ουίσκυ σε "λογικές τιμές" για τον μέσο ψαγμένο καταναλωτή.

Όταν συμπαθείς κάποιον, ρε κέλτη, όλα τα δικαιολογείς.

Ρε παιδιά συγγνώμη αλλά δεν κατάλαβα καλά το αντεπιχείρημα. Το ότι μια εμφιάλωση είναι πανάκριβη δε σημαίνει ότι δεν είναι καλή. Μήπως δηλαδή αν κάναμε κάποιο τέστ για αυτοκίνητα να βγάζαμε το Punto μου καλύτερο γιατί είναι φτηνο, ενώ η Ferrari είναι ακριβή; Δεν βλέπω τη λογική σε αυτό.

Δεν τα έχω δοκιμάσει αλλά πολύ δύσκολα θα πειστώ (και δεν έχω διαβάσει κανέναν να λέει) ότι για παράδειγμα το HP Hartja είναι καλυτερο από το Brora 30 ή το Bowmore Gold.

Μια κριτική στην οποία θα συμφωνούσα είναι να μην μπαίνουν όλα στο ίδιο τσουβάλι, αλλά να πηγαίνουν με ηλικίες ή χρηματική αξία. Αλλά δεν βλέπω και πολλούς να το κάνουν, οπότε γιατί την πέφτουμε στον Hansel;

καταρχάς συγγνώμη αν επηρεασμένος από τα στραβά του αλλου Advocate τα έβαλα και τα δυο στο ίδιο τσουβάλι αλλα δεν μπορώ να μην κάνω συνειρμούς και παρομοιάσεις όταν στο σύνολο τους όλα τα μπουκάλια ξεπερνούν τον μέσο (και όχι μονο) καταναλωτή και fun. Αλλα σε μια βιομηχανία άπου βάλετε από παντού για τα τεραστια margins και τις εξωφρενικές τιμές που όλο και πιο συχνά εμφανίζουν στην αγορά το να εμφανίζεται ξαφνικά ένα περιοδικό που έχει πολλάκις αυτοχαρακτηριστεί ως το περιοδικό του μέσου καταναλωτή να ευλογάει και να δικαιολογεί τις τιμές ως "ότι πληρώνεις παίρνεις" δεν μου κάθεται όπως και δεν μου κάθεται και η "ιερά βίβλος".

Εσάς δηλαδή δεν σας δημιουργούνε ερωτηματικά όταν σπανιότατες ετικέτες χιλιάδων δολαρίων βρίσκουν τον δρόμο τους σε ένα περιοδικό (γιατί όχι σε κάποιο άλλο?) και από αυτό στην κορφή της "αξιολογικής" τους πυραμίδας.

Όσο για το αν ένα φτηνότερο ουίσκι είναι καλύτερο από ένα ακριβότερο νομίζω ότι όλοι

έχουμε δεκάδες παραδείγματα και δόξα συ ο θεός γιαυτο αλλιώς μάλλον όλοι θα πίναμε το κονιακάκι της παρηγοριάς...

Φίλε UB καταλαβαίνω τον πόνο σου. Και φυσικά συμφωνώ ότι είναι γελοιωδώς ακριβά (πόσο πουλιόταν το πρώτο Bowmore Black είπαμε) Και βεβαίως υπάρχουν φτηνότερα whiskies που είναι καλύτερα από ακριβότερα. Στο κάτω κατω τα ίδια τα 'βραβεία' που συζητάμε έχουν το Corry μέσα.

Αυτό που λέω όμως είναι ότι και πανάκριβα να μην ήταν, πάλι καλύτερα θα ήταν. Και ειλικρινά, πόσα whiskies των 50 Ε ξέρεις που να είναι καλύτερα των 250; Το αν όμως ένα whisky των 1000+ Ε είναι δέκα φορές καλύτερο από ένα των 100, ούτε με σφαίρες. Εκεί συμφωνούμε.

Απο όσα δοκίμασαν έβγαλαν τα 10 καλύτερα, ποια είναι η "πρωτοκλασάτη " ρε Miha? Σαμπως το ίδιο δεν κανουμε και μεις σαν φόρουμ ή άτομικά, κάθε χρόνο?

Αφηνω την βαλκανικη μου καχυποψια να γιγαντωθει και απαντω το εξης...

Δεν μπορω να πεισω τον εαυτο μου οτι,κατα συμπτωση,απο τα εκατονταδες whiskies που δοκιμασαν οι συντακτες του περιοδικου,τα 9/10 που βαθμολογουν ως αξιολογοτερα της χρονιας ειναι χρηματικης αξιας καποιων εκατονταδων ευρω (εως και χιλιαδων).

Αν το δεχτω,τοτε,οφειλω να αρχισω να συσχετιζω την ποιοτητα με κοστος και ,ολοι μας ξερουμε οτι αυτο,παρα πολλες φορες δεν ειναι σωστο.Ο κανονας λεει οτι,καθε φιαλη αξιολογειται κατα περιπτωση και απο το περιεχομενο της και δεν πρεπει να ειναι ουσιαστικη παραμετρος βαθμολογησης το κοστος κτησης και η σπανιοτητα .

Απο την αλλη μερια ,φονος χωρις κινητρο δεν υπαρχει και στην περιπτωση του περιοδικου ,το κινητρο δεν μπορω να το ανακαλυψω.Το αποτελεσμα ομως της ψηφοφοριας το θεωρω τελειως "ατυχες",αν οχι "κατευθυνομενο".Ισως να ηθελαν να προσδωσουν εναν τονο "γκλαμουριας" στην βαθμολογια τους και ,κατ'επεκταση στο ιδιο το περιοδικο,πραγματικα δεν γνωριζω.

Ερωτηση...Αν ενα αποστακτηριο προτεινε στους καταναλωτες ,ως ποιοτικοτερες παραγωγες του, φιαλες ηλικιας ανω των (π.χ.)30+ ετων,αξιας 400-500+ ευρω και καρασπανιες (σχεδον αδυνατη η αποκτηση τους) ,δεν θα το κραζαμε ομαδικα?

Συντασσομαι πληρως με την αποψη του U.B. Ενα περιοδικο που απευθυνεται σε μεσους καταναλωτες,με τσεπες σφιχτες ή ραμμενες προχειρα με δανεικες κλωστες πρεπει να ειναι ιδιαιτερα προσεκτικο στις επιλογες του και οχι ανερυθριαστα (και στατιστικα απιθανα) να σε παροτρυνουν σε μεταμεσονυχτιες ονειρωξεις.

Και αν θελουμε να μιλησουμε με τετρατροχους ορους,στη χωρα μας κυκλοφορουν δεκαδες περιοδικα που παρουσιαζουν αυτοκινητα-μοτοσυκλετες. Αν ποτε,βρειτε καποιο απο ολα αυτα,μετα απο τις αναλογες συγκρισεις που πραγματοποιουν ,να αναφερονται στα καλυτερα τετρατροχα της χρονιας και (επαναλαμβανω,κατα συμπτωση :ph34r: ) οι προτασεις τους να κυμαινονται αναμεσα σε Φεραρι-Αστον Μαρτιν-Πορσε-Μπεντλευ-Ρολς Ρους-Τζαγκουαρ κ.λ.π. ,τοτε να μου το φερετε να το αγορασω εκατονταπλασια της τιμης του.

Και εμεις,σαν φορουμ,κατα καιρους κανουμε τις αξιολογησεις μας,παρα ταυτα δεν εχω προσεξει ομως να εχει "τυχει" οι προτασεις μας να συμπιπτουν με την χρηματικη τους αξια! :cool:

Αυτό που λέω όμως είναι ότι και πανάκριβα να μην ήταν, πάλι καλύτερα θα ήταν.

Συντροφε Ambu,μου εξηγεις τι ακριβως εννοεις? :huh:

Με πρόλαβε ο Sir με τον οποιο συμφωνώ πολύ τώρα τελευταία :o

Γιατρέ μου να ανησυχώ :tongue::lol:

Η αλήθεια είναι ότι επειδή απαντώ βιαστικά, δεν εκφράζομαι σαφώς. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τα συγκεκριμένα whiskies είναι καλά ούτως ή άλλως. Το λάθος δεν είναι, κατά τη γνώμη μου, ότι δεν αξίζουν τα συγκεκριμένα να βγουν πρώτα, αλλά το ότι συγκρίνουν εμφιαλώσεις των 3000Ε με αυτές των 50. Δεν τα έχω δοκιμάσει, αλλά μου φαίνεται πολύ πιθανό κι εγώ, 'αντικειμενικά', να έβγαζα καλύτερο whisky της χρονιάς το Bowmore Gold ή το Dalmore 50. Όσο υπερτιμημένα, μαρκετινίστικα κτλ κτλ και να είναι.

Άλλο αν είναι υπερτιμημένα και άλλο αν είναι τα καλύτερα. Όσο για το επιχείρημα ότι το κάνουν για να πειστούν οι καταναλωτές κλτ κτλ δεν με πείθει. Όσα βραβεία και να πάρει, μια εμφιάλωση των 5000Ε δεν πρόκειται ποτέ να την πάρω, ούτε εγώ ούτε το 99.9% των ουισκόφιλων. Έτσι απλά, γιατί δεν τα έχω. Οπότε αν θέλαν πραγματικά να πουλήσουν θα έβγαζαν ένα πιο προσιτό whisky πρώτο (Murray? Ardbeg 10? Τη θυμάστε την ιστορία)

• Author

Ερωτηση...Αν ενα αποστακτηριο προτεινε στους καταναλωτες ,ως ποιοτικοτερες παραγωγες του, φιαλες ηλικιας ανω των (π.χ.)30+ ετων,αξιας 400-500+ ευρω και καρασπανιες (σχεδον αδυνατη η αποκτηση τους) ,δεν θα το κραζαμε ομαδικα?

Δηλ. τώρα θες και απάντηση? θα μας κουφάνεις ρε Miha! Οχι, βρες μου εσύ ΕΝΑ αποστακτήριο που να λέει "μην πάρετε το 30άρι μας των 300ευρώ, προτιμήστε το 12άρι μας, είναι πιό ποιοτικό"!!! :wacko:

Και αν θελουμε να μιλησουμε με τετρατροχους ορους,.........

Aστοχη σύγκριση εντελώς!!

Αμάν ρε mihas, κανεις λες και σου βάλανε μαχαίρι στο λαιμό να αγοράσεις ντε και καλά αυτά. Δες το όλο θέμα από άλλο πρίσμα.

ΥΓ - Ο Ambu πολύ σωστός!!

Αμάν ρε mihas, κανεις λες και σου βάλανε μαχαίρι στο λαιμό να αγοράσεις ντε και καλά αυτά. Δες το όλο θέμα από άλλο πρίσμα.

Μωρ'τι μας λες κέλτη; Όποτε αναφέρεται το όνομα του αλσατού είσαι από είρωνας μέχρι προσβλητικός και τώρα εξανίστασαι με τον Mihas. (στα'χω μαζεμένα από παλιά). Εδώ κάθισες και μας ανάφερες την ιστορία του περιοδικού για να προσδώσεις σεβασμό στον διαγωνισμό.

Και γιατί είναι άστοχη η σύγκριση δεν το πολυκατάλαβα... αλλά είμαι σίγουρος ότι θα μας εξηγήσεις.

ΥΓ - Ο Ambu πολύ σωστός!!

Το ερώτημα που γεννάται κατά την γνώμη μου είναι: ποιά πληθυσμιακή ομάδα διαβάζει το malt advocate;

Δε ξέρω Theo. Υποθέτω η ίδια πάνω κάτω που διαβάζει τα περιοδικά του χώρου, μάλλον κυρίως αμερικάνοι. Μεσαίου με ανώτερου εισοδήματος, μάλλον. Σίγουρα δε πιστεύω ότι είναι άνθρωποι που έχουν να αγοράσουν εμφιαλώσεις τεσσάρων ψηφίων.

Όσο για την τετράτροχη σύγκριση, δεν νομίζω ότι τα βραβεία ήταν "ποιο να αγοράσετε". Ήταν "Τα καλύτερα της χρονιάς". Οπότε ναι, αν ένα περιοδικό αυτοκινήτου έκανε συγκριση ΟΛΩΝ των αμαξιών και ως καλύτερο σπορ αμάξι έβγαζε το Corsa και όχι τη Ferrari, θα μου έκανε μεγάλη εντύπωση.

Ένα τέτοιο τέστ όμως θα ήταν χαζό. Και είναι κρίμα που τα τεστ στα whiskies δεν είναι κατά τιμή. Δεν το συνηθίζει ο χώρος, ίσως γιατί ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί στις τρελές τιμες.

Γιαυτό και τα τεστ αυτά, πέρα από το πληροφοριακό μέρος, λένε πολύ λίγα για μένα. Συνήθως γιατί από αυτά μπορώ να δοκιμάσω ελάχιστα (ας μη ξεχνάμε ότι το Ardbeg είναι προσιτό σχετικά). Οπότε για μένα όλα αυτά τα βραβεία (και των ΜΜ και όλως των έγκριτων sites και περιοδικών) είναι σαν ντοκυμαντέρ για το Θιβέτ. Ωραία μέρη που μάλλον ποτέ δε θα πάω.

Κύριοι ως πραγματικοί fans του αντικειμενου μας παθιαστήκαμε πάλι laugh.gif

αλλα όσο η βιομηχανία του ουίσκι δεν έχει τους δικούς τις θεσμούς (διαγωνισμούς shows εκπαιδευμένους γευσιγνώστες κτλ) με μια τουλάχιστον επιφανειακή ουδετερότητα όπως έχεις ο χώρος του κρασιού θα εξαρτόμαστε πάντα από τα εκάστοτε μικρό περιοδικά (έντυπα η ηλεκτρονικά)με την οποια αντικειμενικότητα η συμφεροντολογία τα διακατέχει.

Αλλα πριν να γίνει αυτό δεν θα έχουμε ποτε στον χώρο του ουίσκι κοσμοϊστορικές αλλαγές όπως είχαμε στο κρασί μετά την Κρίση των Παρισίων και ως καταναλωτές και fun χάνουμε...

My link

• Author

Τheo, για τον Αλσατό και κατ'επέκταση τους Malt maniacs έχω απαντήσει στο αντίστοιχο θέμα, κοίταξε τα μυνήματα μου με χρονολογική σειρά και θα δεις οτι το συμπέρασμα είναι διαφορετικό από αυτό που μου προσάπτεις.

Αναφέρθηκα επιγραμματικά στο πως ξεκίνησε το Malt Advocate για να τονίσω οτι δεν έχει σχέση με το Wine Advocate και αυτά που έγραψε σχετικά ο UB.

Για την τετράτροχη σύγκριση, τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Αλλά θα σου κάνω τη χάρη να πω μόνο το εξής. Δεν καταλαβαίνεις οτι ένας δημοσιογράφος των 4 τροχών σε όλη του την καριέρα θα έχει την ευκαιρία να τεστάρει δεκάδες Renault πχ, αλλά το να "τεστάρει" μια Ferrari πχ το πλέον πιθανό είναι να του μείνει απλά ένα όνειρο? Από την άλλη ένα Dalmore 40y.o. είναι σαφώς πιο εύκολο να βρεθεί στη μύτη και το στόμα ενός McLean ή Hansell πχ

Το Malt Advocate το διαβάζουν άνθρωποι σαν και μας, και όσο το μοναδικό ανταγωνιστικό (σε παγκόσμιο επίπεδο) περιοδικό Whisky Magazine δεν ξεκολλήσει από τα αφιερώματα στα κοκτέιλ, το ρούμι και... τις σταφίδες, τόσο το MA θα κερδίζει αναγνώστες εις βάρος του WM

Επίσης, καθότι και Αμερικάνικο, το ΜΑ δίνει ένα επιπλέον βάρος στα Bourbon & Rye ειδικότερα.

Kαι σχετικά με το top10 που συζητάμε, πολλοί αναγνώστες εξέφρασαν αυτό που λέμε και εδώ και ο J Hansell (ο οποίος παρεπιμπτόντως στο blog του κριτικάρει και προτείνει αμέτρητα everyday-low priced whiskies κι όχι μόνο Bowmore Golds etc.), απάντησε οτι έχουν δίκιο και οτι από του χρόνου θα το λάβει σοβαρά υπ'όψιν.

Δηλαδή τί άλλο να πούμε? Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Γιατί διυλίζουμε τον κώνωπα ρε παιδιά?

Τheo, για τον Αλσατό και κατ'επέκταση τους Malt maniacs έχω απαντήσει στο αντίστοιχο θέμα, κοίταξε τα μυνήματα μου με χρονολογική σειρά και θα δεις οτι το συμπέρασμα είναι διαφορετικό από αυτό που μου προσάπτεις.

Αναφέρθηκα επιγραμματικά στο πως ξεκίνησε το Malt Advocate για να τονίσω οτι δεν έχει σχέση με το Wine Advocate και αυτά που έγραψε σχετικά ο UB.

Για την τετράτροχη σύγκριση, τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Αλλά θα σου κάνω τη χάρη να πω μόνο το εξής. Δεν καταλαβαίνεις οτι ένας δημοσιογράφος των 4 τροχών σε όλη του την καριέρα θα έχει την ευκαιρία να τεστάρει δεκάδες Renault πχ, αλλά το να "τεστάρει" μια Ferrari πχ το πλέον πιθανό είναι να του μείνει απλά ένα όνειρο? Από την άλλη ένα Dalmore 40y.o. είναι σαφώς πιο εύκολο να βρεθεί στη μύτη και το στόμα ενός McLean ή Hansell πχ

Το Malt Advocate το διαβάζουν άνθρωποι σαν και μας, και όσο το μοναδικό ανταγωνιστικό (σε παγκόσμιο επίπεδο) περιοδικό Whisky Magazine δεν ξεκολλήσει από τα αφιερώματα στα κοκτέιλ, το ρούμι και... τις σταφίδες, τόσο το MA θα κερδίζει αναγνώστες εις βάρος του WM

Επίσης, καθότι και Αμερικάνικο, το ΜΑ δίνει ένα επιπλέον βάρος στα Bourbon & Rye ειδικότερα.

Kαι σχετικά με το top10 που συζητάμε, πολλοί αναγνώστες εξέφρασαν αυτό που λέμε και εδώ και ο J Hansell (ο οποίος παρεπιμπτόντως στο blog του κριτικάρει και προτείνει αμέτρητα everyday-low priced whiskies κι όχι μόνο Bowmore Golds etc.), απάντησε οτι έχουν δίκιο και οτι από του χρόνου θα το λάβει σοβαρά υπ'όψιν.

Δηλαδή τί άλλο να πούμε? Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Γιατί διυλίζουμε τον κώνωπα ρε παιδιά?

1. Διάβασε και εσύ αυτά που γράφω...

2. Ο McLean και ο Hansell είναι επιπέδου Jeremy Clarkson, άρα σε αυτό το επίπεδο τα παραδείγματα είναι ανάλογα (ο Clarkson οδηγάει πιο πολύ super cars παρά everyday...) Βέβαια αν πας σε μικρότερους δημοσιογράφους έχεις δίκιο πρέπει να ομολογήσω.

3. Ο JH παρα-είναι των δημοσίων σχέσεων κατά την γνώμη μου και δεν τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση (παρόλο που παραδέχομαι ότι είναι πιονέρος στην Αμερική).

Άλλη μια φορά που διάβασα προσεκτικά όλα τα μυνήματα.

Τείνω να συμφωνήσω με UB και Sir αλλά σίγουρα έχει μεγάλη βάση σε αυτά που φράφει ο Celtic. (Ambu σε αγνοώ επιδεικτικά γιατί σαν πρίγκηπας του Orkney μεροληπτείς - :tongue:

Theo δεν συμφωνώ μαζί σου έτσι για ξεκάρφωμα - πού συμφωνούμε τώρα τελευταία! :blush: )

Το θέμα είναι ότι σαν rating εξακολουθώ να προτιμώ Malt Maniacs οπότε τα awards κάποιων πολύ έμπειρων αλλά αμερικάνων, με αφήνουν παγερά αδιάφορο.

Άλλωστε πλέον έχουμε προσωπική άποψη για πολλά αποστακτήρια αλλά και Coryvreckan / Peat Monster και προσωπικά διαφωνώ και με τα δύο.

Αυτό που με κάνει να τείνω λίγο προς Sir / UB είναι η προσωπική μου απορία σχετικά με το πόσα πολλά whisky awards υπάρχουν και πόσο πολύ διαφέρουν μεταξύ τους (πράγμα λογικό) αφού δεν υπάρχουν κοινές εμφιαλώσεις για δοκιμή.

Άρα δεν θεωρώ ιδιαίτερα αντικειμενικά τα κριτήρια και η τιμολογιακή σύμπτωση δεν μου φαίνεται άσχετη.

Κατά τα άλλα νομίζω ότι πάγια αναγνωρίζω την ανιδιοτέλεια και "αγνότητα" σε ότι έχει να κάνει με το whisky του Celtic και δεν μπορώ παρά να δεχτώ ως θετική την αναφορά του στην ιστορία του Advocate.

Κατά τα άλλα ποτε θα βρεθούμε γαμ&%^%$@&^%# να σφάξουμε το Octomore??!!

• Author

:lol: :lol: :lol:

Δεν γελάω με σένα Mallios ούτε με κάποιον άλλο εδώ μέσα. Γελάω με την όλη φάση και την εξέγερση κάποιων για τα βραβεία του MA, γιατί κοιτάω τα βραβεία των ΜΜ για το 2009, που αφού έχουν χωριστεί σε 3 κατηγορίες (Ultra premium - Premium - Daily Drams), οι 2 εκ των οποίων όπως βλέπετε είναι "premium", στην 1 και μοναδική ταπεινή κατηγορία των Daily Drams, για μας τους κακομοίρηδες που κλαιγόμαστε "ουά, ουά, ο John Hansell θέλει να στείλω τα παιδιά μου στα φανάρια και τη γυναίκα μου στη Φυλής, σε παρακαλώ Αλσατέ Master σώσε με, δώσε μου ένα ταπεινό, φτηνό daily dram να βγάλω τη χρονιά", σε αυτήν λοιπόν την κατηγορία, δίνουν οι αθεόφοβοι βραβείο σε ποιό λέτε?

Σε ένα Benrinnes 1996 από Dewar Rattray που κυκλοφορεί στην ευρεία ποσότητα των ......315 φιαλών συνολικά!!!!!!Ναι ναι κύριοι, όχι για "daily dram", αλλά ούτε για "daily sniffing" δεν αρκούν αυτά...... :lol: :lol: (και δεν είδα κανέναν εδω μέσα, από τους εξαγριωμένους αντι-Hansell whisky fans να εξεγείρονται!!!!

Εφαρμόστε κύριοι τα ΙΔΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ για όλους λοιπόν άν θέλετε να είστε σωστοί.

@Τheo : μήπως ο Clarkson δήλωσε οτι το Opel Insignia είναι καλύτερο από Bentley και δεν το πήρα χαμπάρι? :cool:

Προσωπικα,δεν μπορω να διακρινω που ειναι το σφαλμα των ΜΜ στην κατηγοριοποιηση που προτεινουν.Λαμβανουν υποψη τους την τσεπη του καθενος , την αξια των εμφιαλωσεων και -αυτονοητα- προτεινουν τις αποψεις τους.

Επισης ,για το Benrinnes των 315 φιαλων που βραβευουν ως "Daily dram",εδω, Celtic, πιανεσαι "χαμενος στη μεταφραση" και δεν διακρινεις την ουσια του λογου :tongue: .

Ο ορος "daily dram" ενεχει αμφισημη ερμηνεια που,στη περιπτωση των ΜΜ ,στρεφεται κυριως προς την οικονομικη εννοια υποδηλωνοντας το μικρο κοστος κτησης και οχι την σπανιοτητα της εμφιαλωσης. Και,για του λογου το αληθες,ολα τα μπουκαλια στην κατηγορια "daily" τοποθετουνται μεταξυ 40 - 80 ευρω,τιμες που αρκετα ευκολα γινονται αποδεκτες απο ολους μας.!!!

και σχετικά με το top10 που συζητάμε, πολλοί αναγνώστες εξέφρασαν αυτό που λέμε και εδώ και ο J Hansell (ο οποίος παρεπιμπτόντως στο blog του κριτικάρει και προτείνει αμέτρητα everyday-low priced whiskies κι όχι μόνο Bowmore Golds etc.), απάντησε οτι έχουν δίκιο και οτι από του χρόνου θα το λάβει σοβαρά υπ'όψιν.

:lol::lol::lol:

Μα φυσικά γιατί είμαστε Έλληνες και πιο συγκεκριμένα τρελαμένοι ουίσκofun έλληνες

γιαυτο και επικρατεί συχνά αυτό το Γαλατικό χωριου που λέμε συχνά... :rolleyes:

αλλιώς θα ήμασταν μούχλες σαν τους Σκανδιναβούς :lol:

Πάντως σίγουρα με το χέρι στην καρδια ο Hansel και το ΜΑ έχουν κάνει πολλά για την διάδοση του καλού ουίσκι παγκόσμιος. Όσο για τα MM awards έχεις δίκιο απλώς δεν τα παρακολουθώ πολύ οποτε μου διέφυγε άκου 315 μπουκάλες :lol::lol::lol: