Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

Dear Guest,

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Recommended Posts

Posted

Θα ήθελα να ξεκινήσω ένα θέμα σε αυτό το subforum γιατί θεωρώ ότι είναι κρίμα να είναι ανενεργό. Ίσως αυτό να αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι τα vatted malts εύκολα κρύβονται στην σκιά των τόσων αξιόλογων single malts. Κατά τη (ταπεινή και νεόκοπη) γνώμη αυτό είναι άδικο. Πολλοί Malt maniacs θέλουν ένα ποτήρι μετά από μια δύσκολη μέρα, αλλά όχι αναγκαστικά από τα 'βαρειά χαρτία' της συλλογής τους. Υπάρχουν μερικά blended τα οποία επάξια μπορούν αν αναλάβουν αυτό τον ρόλο.

Η δικιά μου πρόταση:

6 Isles 43% , Ian McLeod Distilleries. Ένα απίστευτο αλλά προσιτό whisky με σπάνια ισοροπία.

Άλλη πρόταση: The Peat Monster

Τι έχετε έσεις να προτείνετε;

Posted

Πολλοί Malt maniacs θέλουν ένα ποτήρι μετά από μια δύσκολη μέρα, αλλά όχι αναγκαστικά από τα 'βαρειά χαρτία' της συλλογής τους. Υπάρχουν μερικά blended τα οποία επάξια μπορούν αν αναλάβουν αυτό τον ρόλο.

Σε βρίσκω πολύ σωστό φίλε ambu.Οπως επίσης και τις 2 επιλογές σου.Μία επίσης πολύ καλή ετικέτα κατά την αποψή μου βέβαια η οποία είναι value for money με κόστος περίπου 21 ευρώ είναι το Cutty Sark blended malt!!Το συγκεκριμένο whisky περιέχει μέσα GlenRothes,Highland Park και Tamdu και μπορεί να εξελιχθεί στο every day whisky μας με πολύ καλή τιμή και πραγματικά πολύ καλές γεύσεις και αρώματα.Ας μην τα υποτιμάμε λοιπόν και ας τα δώσουμε μία ευκαιρία!

Guest imallios
Posted

Καλημέρα σε όλους σας.

Τίμιο πάρα πολύ το Cutty Shark αλλά (αν και δύσκολο να βρεθεί εκτός εξειδικευμένων μαγαζιών) θα προτιμούσα το 6Isles.

Προς θεού μακρυά από Johnie Walker το οποίο γενικά δεν πίνω (ως εταιρία).

Για όσους θέλουν, ας δοκιμάσουν και κάτι από Compass Box.

Το Asyla είναι καταπληκτικό.

• 2 weeks later...
Posted
Για όσους θέλουν, ας δοκιμάσουν και κάτι από Compass Box.

Το Asyla είναι καταπληκτικό.

Δεν αμφιβάλλω καθόλου φίλε αλλά το Asyla είναι blended whisky και το θέμα αφορά τα vatted malt! :) sorry για την επισήμανση

Posted

Έχω και εγώ μερικά vatted και λίγα blended. Πάντα όμως βρίσκω ένα everyday malt για να πιώ, κι έτσι τα υπόλοιπα μένουν στο ράφι. Πάντα θα υπάρχει ένα everyday Glenfarclas, Aberlour, Laphroaig, Ardbeg, Bunnahabhain, Glenmorangie, Talisker που προτιμώ. Πάντως εγώ δεν θέλω να σας αλλάξω τις συνήθειες. Και μάλιστα θυσιάζομαι και ανταλάσσω τα vatted/blended μου με ίδιο αριθμό malt. Χαλάλι σας, ρε παιδιά!

Theo

• 1 year later...
Posted

Tomy αν θυμαμαι καλά έχεις πάρει τα 3 πιθήκια (Monkey Shoulder) που βγάζει ο Wm Grant. Tί λένε? τα δοκίμασες?

Posted
Tomy αν θυμαμαι καλά έχεις πάρει τα 3 πιθήκια (Monkey Shoulder) που βγάζει ο Wm Grant. Tί λένε? τα δοκίμασες?

Προτρέχω και απαντώ εγώ για το φιλαράκι,ΘΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥΝ μια και έχει φτάσει και η καβάντζα τους...

Posted

Το έχω και εγώ και είναι πρώτο σε σειρά για σφαγή.

Balvenie, Kininvie και Glenfiddich αν δεν κάνω λάθος.

Πιστεύω ότι μέχρι το Σάββατο θα έχει ανοίξει στην κάβα μου οπότε θα υπάρχει ενημέρωση.