Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum21.png

    Slainte!

Starward Unexpeated-NAS-48%


Recommended Posts

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/189416

    Όταν διάβασα για αυτη την έκδοση ενθουσιάστηκα από το όλο εγχείρημα. Αυστραλέζικο ουίσκι με finish σε βαρέλια καπνιστού ουίσκι από το αγαπημένο μου Islay. Ποιος τρελός το σκέφτηκε;; Τι φοβερή σύλληψη! Ένα εξαιρετικό πείραμα που δικαιολογεί φυσικά και την τιμή του. Παρότι οι περισσότερες κριτικές το θάβουν (αν και η βαθμολογία είναι σχετικά υψηλή, τα σχόλια είναι πικροχολα) αποφάσισα να το αγοράσω. Πάμε λοιπόν:

Μπουκάλι: Η ετικέτα είναι απλή, τα χρώματα πραγματικά χάλια και το πώμα είναι λαστιχένιο! Έλεος, που πήγε όλος αυτός ο ρομαντισμός; Το σχήμα είναι καλόγουστο όμως.

Χρώμα: Απλά τέλειο! Βαθύ μπρονζέ που στο μπουκάλι φαίνεται ακόμα πιο κόκκινο.

Μύτη: Σούπερ εξωτική, φρουτώδες, <<πιάνω>> το αχλάδι του Mackmyra, λίγες σταφίδες, ξύλο και ίχνη καπνού Islay style.

Στόμα: Χμμμ... Το στόμα ξεφεύγει από την μύτη. Αμέσως σου έρχονται οι ξηροί καρποί, μέντα, ελάχιστος καπνός, κάμποσες τανίνες και δυσάρεστο πλαστικό που ευτυχώς είναι στιγμιαίο. Ελαφρώς ξηρό.

Επίγευση: Μετρια με την ξηρότητα, την οποία δεν συμπαθώ, να αυξάνεται. Τέλειος καπνός, πικάντικες νότες, μια ωραία γλυκάδα σαν να πίνεις βυσσινάδα ΒΙΟΧΥΜ (Κάποιοι δεν την προλάβατε), μέντα και δυόσμος και δυστυχώς ίχνη πλαστικού.

Γενικά: Αν εξαιρέσουμε την τιμή πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον ουίσκι. Το αυστραλέζικο ουίσκι έδεσε όμορφα με τα κρασοβαρελα και τα Islay Peated Whisky βαρέλια δίνοντας κάτι μοναδικό. Φυσικά η προσπάθεια με γοήτευσε και με επηρέασε σημαντικά για αυτό θα βάλω ένα 87/100.

 

 

IMG_20231030_173758_917.jpg

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...