Jump to content

chameleon

Μέλη
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by chameleon

  1. ευχαριστώ Celtic! να'σαι καλά φίλε μου!
  2. αν και στην αρχή δεν το εκτιμησα αρκετά, και έχοντας πλέον πιο καθαρό μυαλό στο τι θα πρέπει να κάνω όταν δοκιμάζω ένα ουισκυ, ή άποψή μου είναι ότι πρόκειται για ένα ευκολόπιοτο malt με όμορφη γευση (όχι βέβαια την έντονη καπνίλα που με εξιτάρει...) , ωραίο χρώμα και έντονη γεύσης βανίλιας. οφείλω να ομολογήσω επίσης ότι χωρίς τα προηγούμενα σχόλια δύσκολα θα ξεχώριζα τίς γεύσεις!πραγματικά οι απόψεις ολων σας εδω μέσα , μας βοηθάει πάρα πολύ στο να αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε τί , πώς και πόσο! Πιθανών να μας έρχεται κάποια συγκεκριμένη γέυση αλλά να μην μπορούμε να την ξεχωρίσουμε!αυτό ακριβώς ένιωσα με την βανίλια στο Aberlour 10!ελπίζω ότι στην πορεία θα καταφέρω και εγώ να κάνω παρεμφερή σχόλια και ανάλογες κριτικές!
  3. μπαίνει ένας τύπος μέσα σε ένα μπάρ και κρατάει στα χέρια του ένα κομμάτι άσφαλτο! πετάει το κομμάτι με άσφαλτο πάνω στην μπάρα και λέει στον μπαρμαν: ''πού'σαι φιλαράκι , βάλε 2 ουισκια(!!!) , ένα για μένα και ένα για το δρόμο...
  4. lock stock and two smoking barrels!!! χρειάζομαι και άλλοοοο! Αν και νέος στον χώρο και δεν έχω ακόμα την εμπειρία να ξεχωρίζω γευσεις, παρ'όλα αυτά η κάπνα έφτασε μέχρι τα νύχια...διαβάζοντας τα σχόλια σας κύριοι ομολογώ ότι κάπου ανακάλυψα την μυρωδιά της βανίλιας. Τελικά έχω να μάθω πολλά ακόμα εδω μέσα!
  5. δυστυχώς η ''πηγή'' φεύγει την επόμενη εβδομάδα για Σκωτία χωρίς επιστροφή..
  6. πλέον έχουμε μάθει όλοι να πέφτουμε κατευθείαν στα βαθειά,και ακόμα περισσότερο δεν ξέρουμε τί μας περιμένει... ας πιούμε άλλο ένα ποτήρι λοιπόν καλώς σας βρήκα κύριοι!
  7. ισχύει ότι το αποκαλούν στην Σκωτία ως: ''the woman's malt?''
  8. πέρα απο τα απλά και ευρείας κατανάλωσης malt (cardhu,glenfiddich) τα οποία προσωπικά δεν μου έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση (αλλά φυσικά τα προτιμώ απο οποιαδήποτε blended), μάλλον έκανα το λάθος να πάω κατευθείαν στα καπνιστά ή μάλλον απλά έτυχε και δοκίμασα πρώτα την ιδιαίτερη αυτή κατηγορία. To ardbeg uigeadail είναι ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει, ακολουθώντας το κλασικό lagavulin 16. Επίσης γευσεις που μου έμειναν ήτταν το caol ila (το οποίο στην αρχή λόγω χρώματος δεν με ενθουσίασε , ομολογώ...), laphroaig. επίσης μου άρεσε το old pulteney 12 (με salty επίγευση ¨οπως μου είχε πεί κάποιος...). Στα malt τα οποία δεν μου έκαναν κλικ βάζω πρωτό και καλύτερο το dalwhinnie 15. δεν μου άφησε κάτι ιδιαίτερο (μήπως θα πρέπει να το ξαναδικιμάσω διότι πρίν απο αυτό είχα πιεί ενα ποτηράκι lagavulin?). Πρόσφατα ο Σκωτσέζος συνάδελφος μου ανέφερε ότι το αποκαλούν 'the woman malt''...και θα συμφωνήσω! λίαν συντόμως θα πώ και τις κριτικές μου για τα arderg 10 , & springbank 10 τα οποία τα έχω ήδη πρός πόσιν! Εκτός Σκωτίας έχω δοκιμάσει το bushmills 10 για το οποίο χάρηκα ιδιαίτερα διότι ήταν η πρώτη φορά που δοκίμασα χωρίς να έχω ''διαβάσει'' πρίν τι γεύση και επίγευση σου αφήνει, ένιωσα το μέλι! εεε το χαμόγελο μου ήταν ιδιαίτερο όταν διάβασα ''sherry casks for notes of honey....'' αυτά πρός το παρών κύριοι!
  9. τιμή για το springbank ten στα 47 ευρώ. κατευθείαν απο Εδιμβούργο (ήρθε μαζί με βαλίτσες και όχι ταχυδρομικώς ). Θεωρείται καλή τιμή; Σύμφωνα με την γνώμη του Σκωτσέζου που μου το έφερε, είπε ότι γενικά υπάρχει σχετική έλλειψη του εν λόγω προιόντος...
  10. arberg 10 , και η καινούρια παραλαβή , springbank 10.
  11. είχα την τύχη να το δοκιμάσω πρόσφατα , ΄και ήταν το πρώτο arberg που δοκιμασα! και μάλιστα σε συσκευασία πλαστικού μπουκαλιου!!!( μου το μετέφερε φίλός Σκωtσέζος Συνάδελφος απλά για να το δοκιμάσω...) δεν έχω την εμπειρία των προαναφερθέντων αλλά πέρα απο το σοκ που έπαθα, ήταν η αφορμή στο να μπώ στην διαδικασία να δοκιμάσω όλη την σειρά του αποστακτηρίου...(μήπως ξεκίνησα απο πολύ πάνω???). η συμβουλή του Σκωτσέζου ήταν να προσθέσω λίγο νερό (μου είπε ότι δημιουργεί μια περίεργη ''ομιχλη'' μέσα στο ποτήρι - είχε απόλυτο δίκιο...). Φυσικά το δοκίμασα (όσο υπήρχε...) πρώτα σκέτο, και μετά πρόσθεσα λίγο νερό! η γνώμη μου ήταν ότι ακριβώς μου είπε ο Mr Frazer: it's like a kick in the stomach!!!
  12. Χαιρετώ όλα τα μέλη του forum. Είναι μεγάλη μου χαρά να συμμετέχω σε αυτό! η ενασχόλησή μου με τα malt ξεκίνησε εδώ και λίγο καιρό αλλά πιστέυω ότι μπήκα ''με τα μπούνια'' που λένε και έπεσα με τα μούτρα στο να μάθω όσα μπορώ περισσότερα πράγματα όσον αφορά την ιστορία και όχι μόνο του whisky (και όχι whiskey όπως μου είπε πρόσφατα ένας Σκωτσέζος συνάδελφος γιατί παραπέμπτει σε κάτι ιρλανδέζικο ...Joke!!). Για καλή μου τύχη στην εταιρεία που εργάζομαι έχω συναντήσει αρκετούς ξένους , και όλως τυχαίως το τελευταίο εξάμηνο 2 Σκωτσέζους οι οποίοι μου έδωσαν ακόμα πιο πολλά ερεθίσματα και γνώσεις!ο ένας απο αυτούς μάλιστα επέστρεψε πρόσφατα απο Σκωτία και το δώρο που μου έφερε ήταν ένα springbank ten...) τα υπόλοιπα απο εδώ μεσα κύριοι! καλώς σας βρήκα!
×
×
  • Create New...