Jump to content

Thodoris

Μέλη
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Thodoris

  1. Παιδιά, ξέρετε κάποια κάβα στην Ελλάδα που να έχει Glengoyne σε καλές τιμές;
  2. Ως νέο μέλος, δεν μου πέφτει και πολύς λόγος και νιώθω άβολα συμμετέχοντας σε αυτή τη συζήτηση. Όμως με βάση κάποια δική μου εμπειρία από ανάλογες κινήσεις άλλων forums στα οποία συμμετείχα, νομίζω ότι η πολιτική των εκπτώσεων για τα μέλη δεν επηρέασε και την άποψη ή την αντικειμενικότητα του ίδιου του forum. Όταν λες "απαιτήσεις", εννοείς την "προτροπή" από πλευράς επιχειρηματία προς τους ιθύνοντες του forum, προώθησης της εταιρείας του μέσω "δώρων"; Αν ναι, τότε αυτό μπορεί να συμβεί και χωρίς την πολιτική εκπτώσεων. Δε νομίζω ότι κάτι τέτοιο διευκολύνει κάτι που μπορεί ούτως ή άλλως να συμβεί. .
  3. Δε νομίζω ότι υπάρχει κίνδυνος οικονομικής εξάρτησης από τη στιγμή που ο παράγοντας για τον οποίο κρίνεται μία κάβα δεν είναι το προϊόν καθ'αυτό αλλά άλλοι όπως εξυπηρέτηση, τιμολογιακή πολιτική κτλ. Εάν δηλαδή κάποιο μέλος αγοράσει το οποιοδήποτε ουίσκι από μία κάβα, ωφελούμενο της ειδικής έκπτωσης και ύστερα έλθει εδώ και πει ότι δεν του άρεσε το προϊόν, αυτό δε χαρακτηρίζει την κάβα. Ούτε και κάποια "κατασκευασμένη" άποψη για το προϊόν πρόκειται να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά την κάβα. Και τελικά, εφόσον το ποσοστό έκπτωσης θα είναι ενιαίο, δε βλέπω πώς μπορεί να επηρεαστεί η άποψη που έχει κάποιος για μία κάβα, άρα και να υπάρχει δυνατότητα "μαγειρέματος".
  4. Μπορεί να είναι εντελώς βλακεία αυτό που θα πω, αλλά επιτρέψτε μου μία προσπάθεια.. Templeton Rye / Meryl Kerkhoff (βετεράνος στον πόλεμο της Κορέας και Master Distiller στην Templeton Rye) ;
  5. Κρίμα ρε γαμώτο, απάντησα και με τυμπανοκρουσίες! Πάντως, με το γράμμα του "νόμου", θα μπορούσε να είναι και αυτό αφού καλύπτει τις "προδιαγραφές".
  6. Kρίμα που δεν υπάρχει σε HD...
  7. Blair Athol Κάποιο ποσοστό από το ουίσκι που παράγει το εν λόγω αποστακτήριο, παρότι παράγεται ως single malt, δεν μπορεί να πωληθεί ως τέτοιο, διότι χρησιμοποιείται από την UDV/Diageo -στην οποία και ανήκει- ως συστατικό των blends που παράγει και κατά κύριο λόγω στα blends του Bell's whisky. Δεν είναι τυχαίο ότι παρόλο που η παραγωγική δυναμικότητα του αποστακτηρίου βρίσκεται αρκετά ψηλά στα 2.5 εκατομμύρια λίτρα το χρόνο, το Blair Athol single malt είναι σχετικά δυσεύρετο! Το "πίνει" όλο η Diageo! Nά και το τραγούδι. [media=]http://www.youtube.com/watch?v=FDXipUXX0wg[/media]
  8. http://www.youtube.com/watch?v=472olMK4U_Q
  9. Παρήγγειλα πολύ φθηνά την τελευταία έκδοση (2011) του βιβλίου, μεταχειρισμένο από amazon. Υπάρχουν δύο εκδόσεις του "Malt Whisky" από τον MacLean. H παλιά με το "ωραίο" εξώφυλλο και η τελευταία με το "αδιάφορο" εξώφυλλο. Δεν είμαι σίγουρος εάν πρόκειται για το ίδιο βιβλίο σε μεταγενέστερη έκδοση, αλλά προτίμησα το νεότερο.
  10. Αυτές τις μέρες είπα να δοκιμάσω κι εγώ το Dalwhinnie 15 y.o. μιας και προτείνεται για εισαγωγικό malt. Θα κάνω μια προσπάθεια περιγραφής, δείξτε λίγη κατανόηση! Ανοίγοντας το μπουκάλι διέκρινα ένα πλούσιο μπουκέτο γλυκών αρωμάτων φρούτων και βανίλιας. Στο ποτήρι, η πρώτη εντύπωση ήταν ένα κάπως άγουρο και σκληρό, αλλά μυρωδάτο και φρεσκοκομμένο αχλάδι. Δυνατό άρωμα στην αρχή, σαν να ήθελε να σου αποσπάσει την προσοχή ζητώντας να ασχοληθείς περισσότερο μαζί του. Στη συνέχεια και αφήνοντάς το για λίγο στο ποτήρι, το ανώριμο αχλάδι άρχιζε σιγά-σιγά να ωριμάζει δίνοντας μια πιο πλούσια και "στρογγυλή" αίσθηση, με λίγες νότες μπανάνας. Όσο το αφήνω, τόσο μου δίνει πλούσια αρώματα βανίλιας. Αυτά τα έντονα φρουτώδη αρώματα, ίσως εν μέρει να δικαιολογούνται από την εκτεταμένη διάρκεια ζύμωσης των 72 ωρών Νομίζω πως το επόμενο που πρέπει να δοκιμάσω από τα Highlands να είναι κάποιο Glengoyne ώστε να αντιληφθώ τυχόν διαφορές που προκύπτουν από την βραχύτερη ζύμωση του συγκεκριμένου αποστακτηρίου, των 54-56 ωρών. Ενώ στη μύτη ήταν ξεκάθαρο και πολύ ευχάριστο, στο στόμα με μπέρδεψε λίγο. Σε καλωσορίζει με μία απαλή γλυκύτητα την οποία διαδέχεται μια ελαφριά πικάντικη υφή που διαρκεί. Στην επίγευση, νομίζω ότι τα μυρωδάτα φρούτα που δίνει στην αρχή, τώρα ωριμάζουν, στρογγυλεύουν και χάνουν κάπως την αρχική τους σπιρτάδα. Στο τέλος, χάνεται η πικάντικη υφή, οι περισσότερες γεύσεις χάνονται σχετικά γρήγορα και μου δίνει μία απαλή γεύση ζεστού τσαγιού με μέλι. Πράγματι είναι πολύ καλό ως εισαγωγικό malt, μιας και σου δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις που σε βοηθάνε να επιβεβαιώνεις αυτά που διαβάζεις από τους ειδικούς. Από την άλλη το Edradour cask strength με έχει δυσκολέψει κάπως..
  11. Χρόνια πολλά σε όλους, με υγεία, αγάπη και ευτυχία!
  12. Καλησπέρα και από εμένα παιδιά και συγχαρητήρια για το πολύ όμορφο forum αλλά και την πληθώρα γνώσεων που προσφέρουν τα μέλη! Ονομάζομαι Θοδωρής, 30 ετών, ίσως άργησα λίγο να κατανοήσω την "επιστήμη" που περιβάλλεται γύρω από την εκτίμηση -και όχι απλώς "κατανάλωση"- του ουίσκι, αλλά ποτέ δεν είναι αργά πιστεύω. Λίγο έως πολύ, όλοι έχουμε περάσει κάποια στιγμή από τη φάση του "ουίσκι με πάγο", αλλά το θετικό είναι ότι καταλάβαμε το λάθος. Μέχρι στιγμής το μόνο single malt που έχω δοκιμάσει -εκτός βέβαια από το διαδεδομένο Glenfiddich- είναι το Edradour Straight from the cask, port finish, και έμεινα κατενθουσιασμένος! Ελπίζω να με ανεχτείτε!
×
×
  • Create New...