Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum21.png

    Slainte!

Togouchi 18 y.o....43%


Recommended Posts

image.jpeg

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/52693/togouchi-18-year-old

Εμπνευση φθινοπωρινης ελαφρυτητας,ποιητικη παρακαταθηκη στους αιωνες των ανθρωπων,χωμενος καπου βαθια στους κροκοδεικωλομορφους,συμμετρογενεις πετρινους ογκους της ανατολικοτερης ανατολης μας αφησε ο τοτε αειθαλης - νυν υποχωματινος στεριανος Οδυσσεβαχ που σβερκογυριζε στο ονομα Tu Fu.

" Ξαστερη νυχτα. Η δροσουλα σταλαζει.

Ξεχειλισμενο το ποταμι,αναπαυεται.

Απο τον ερημο λοφο,στοιχειωμενες ψυχες 

αθορυβα πλανιουνται μεσα στη νυχτα.

Του φαναριου το φως ακινητο,

ξεχωριζει διαφανο μες στο σκοταδι.

Το καινουριο φεγγαρι κρεμαστηκε στον ουρανο

την ωρα που εσβηναν και οι τελευταιοι θορυβοι,

τα χρυσανθεμα ξυπνουν,οι ανθρωποι νανουριζουν τις λυπες τους.

Ορθιος στη βεραντα,με λιγο whisky στο ποτηρι μου,

ξεχαστηκα κοιταζοντας τη Μεγαλη Αρκτο,

τον ποταμο στο βαθος γραφικο και αδιαφορο." 

Πνευμα ανησυχο,περιπλανωμενο,με πλεονασμα σωματικης εξωστρεφειας ( 5 παιδια),λατρης της ευωχιας και της κρασοχυτικης προσεγγισης στον αλκοολικο εναγκαλισμο,οχτρος μεγαλος του παλικαρισιου μερονυχτοκαματου και εραστης ασυγκριτος της επιτηδευμενης επαιτειας,ανακεφαλαιωνει στη βουκολικη περιγραφη του και  στεφανωνει με λογια σταρατα ρομαντικα το εσωψυχο τσιτατο στο οποιο κρηπιδωνεται η βουληση και η αναψυχη εκαστου εξ ημων των οινοπνευματοφιλων...η εμπειρια της ομορφιας αναδιπλωνεται στα ματια και η αληθεια της φιλτραρεται μ'ενα γεματο ποτηρι. Σαν και αυτο το κρυσταλλινο,ατομικο κατρουτσο που κρατω βεντουζωμενο,ημιξεχειλο απο προσφερομενο φιλικα φιαλιδιο περιεχομενου Togouchi 18 και που περιμενει καλογραιικα να ξεδιπλωθει εντος μου και ομπρος σας. 

 Blended whisky,διεθνικης καταβολης (πατερας Σκωτσεζος,μητερα Καναδεζα) και ιαπωνικης ανατροφης μιας και ωριμαζει στα γενναια οσο και μαρτυρικα υπεδαφη  (αληθως εστι,μεσα σε εγκαταλειμενο τουνελ) της ραδιενεργοκαπνισμενης Χιροσιμας. Αποσταγμα ιστορικα ιδιαιτερο,στη συσταση του σχεδον υβριδικο,στην διαφημιση του υπερφιλοδοξο (ο προεδρος της εταιρειας παραγωγης δηλωνει οτι θελει να αφησει το αποτυπωμα της στην κουλτουρα της αλκοολικης απολαυσης). Ανοιγουμε το σακο με τα απιδια και αρχιζουμε λοιπον το μετρημα...

Εφτασεεεεεε........ταχιστα και αβαδιστα,μελτεμι βανιλιας κυματιζει τη ρινικη παντιερα προοικονομοντας επελαση γλυκων και νοητικα εδωδιμων αρωματων. Στοιχιζονται σε σειριακη ακολουθια ζαχαρες,ποικιλια δημητριακων,τσιμπηματα γερα-καγκουρισια πατηματα απο ωριμα φρουτα,υποδιαιρεση κανελας και πολλαπλασιασμος ροδακινου που εμφανιζεται αξαφνα και τρυφερα  απαιτητικα / ελληνιδα μανα με χυμο πορτοκαλι,πουλοβερακι στο χερι και βλεμμα μασχαρισιο και παρακλητικα αγαπημενο. Στο κυκνειο ασμα της ανασας βολταρει νηπιακα υποκομης ασθμαινων γλυκο καπνο πιπας ενεργητικης,αρσενικης που διαχεει απροσδιοριστα,ευπροσδεκτα μυρωδικα κυματα παρθενας φυσης/βρεγμενης γης. Η μεταστοιχειωση προσγειωνει βιαιοτροπα και ταχυδυναμικα το ρομαντσο της δασικης βολτας σε αναμοχλευση γεροντιστικων ρουχων σε παρατεταμενης χρονικης διαρκειας κλειστη ντουλαπα,με την μνημη των πατημενων υγρων φυλλων να βεβηλωνεται απο νυξεις ναφθαλινης και αντισκωρικης λεβαντας. 

Στον αγωνα...λαβυρινθος η γευστικη αλιευση,ο τσιτομαγουλος ιαπωνας Μινωας περιπαιζει χαιρεκακα τους γλωσσικους καλυκες που πασχιζουν να  αφουγκραστουν και ν'αναπαραγαγουν θυμησες και σκεψεις βιωματικων εντυπωσεων. Παραδοξοτητα λιπαρης αισθησης και υπερηφανης τανινης,πολυπλοκη εκφραση γλυκυτητας,στοματικη συλληψη ηδεων,ευαρεστων φρουτων που ακολουθειται βραδυπορειακα αλλα περηφανα απο συμπαγη κλασματα οσφρησης μπαγιατικου ψωμιου ( με θετικο προσημο,οχι δυσαρεστα) πασπαλισμενου με - παλικαρισιες χουφτες σπορας - πιπεριου. Εντελει, σε αντιστιξη με την πολιτισμενη αναρχια της πρωθυστερης αναγνωσης,επανερχεται και κυριαρχει το ταμπακο,ο ευληπτος καπνος του τσιμπουκιου που -κατα πως φαινεται - στοιχειωνει και χαρακτηριζει τουτο το αποσταγμα.

Τσουκαλας...καλαισθητο,χωρις διχογνωμιες και εκπληξεις το φιναλε που αποκλειει τους προηγουμενους καρναβαλους και κατοχυρωνει δογματα οικεια,συναινετικα στον γητευμενο λαρυγγα.  Κλασικη καραμελα βουτυρου σε επιτοπιο βηματισμο,διχως ενταση και επαρση προσεταιριζεται σε παιχνιδι διαιτητικα στημενο μια αδρομερη πικραδα,σινιαλο καπνου απο καραβοφουγαρο ενταφιασμενο στον οριζοντα,καλοταισμενες πατημασιες αγαπημενου σανδαλοξυλου οι οποιες ενθυλακωνουν στην ποσοτητα τους την προσωπικοτητα και το επαγγελματικο status του καλοπροαιρετου παραγωγου που δεν παραμυθιαζει αλλα υποσχεται και καταβαλλει προσπαθεια πραγματωσης των λογων του.

Ναι ή ου ?...αν ηταν πολιτευμα,θα ηταν κοινοβουλευτικη δημοκρατια αναπτυσσομενης χωρας. Καλυτερα απο το ολοτελα,θελει ομως κουραγιο και δυναμη μεγαλη για να βρει τον ολοσωστο προσανατολισμο και να δημιουργησει ενεστωσα δυναμικη και αισιες μελλουσες παραστασεις. Δεν συνεπαιρνει,δεν ελκυει Σειρηνικα και μαγευτικα,παραμενει σε ενα συγκεκριμενο επιπεδο,κραχτης βραχνος αλλα ενθουσιωδης σε μαγαζι περιποιημενο,καθαρο αλλα οχι και γωνια .Τιμιο για το κοστος του,ειλικρινες για την ηλικια του,με αδυναμιες κυριως ξεκαθαρης οπτικης και σαφης κατηγοριοποιησης. Ανωτερο απο πολλα blended whiskies,με αδιαμφισβητητα ποιοτικα χαρακτηριστικα που δειχνει την μερακλιδικη τεχνογνωσια του αποσταγματαρχη ,πλην ομως σχετικα αλληθωρο στην οψη του και μπερδεμενο στην ταυτοτητα του. Ανεκπαιδευτος ουρανισκος θα το προσομοιαζε με bourbon,καχυποψιασμενος θα το συγγενευε - ισως- με γεροδεμενο,στιβαρο grain. Ελαφρα μυωψ διχως γυαλια,βρισκει τον δρομο του με κοπο και βασανο αλλα αν παρει λεωφορειο,βγαινει και εξω απο την πολη. Προτεινεται για οσους εχοντες καλη καρδια και τσαμπουκαλεμενο πορτοφολι,δεν προτεινεται στους αναιμοτσεπους και στους μονοθεματικους (με μικρες αποκλισεις) γευσιποτες.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Όσες φορές το διαβάζω αυτό το κείμενο (κι όχι μόνο αυτό του @sir mihas) .... το απολαμβάνω το ίδιο πολύ, μπορεί και περισσότερο... Συμβαίνει μόνο σε μένα αυτό;;;  αναρωτιέμαι..

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

31 minutes ago, Ρένα said:

Όσες φορές το διαβάζω αυτό το κείμενο (κι όχι μόνο αυτό του @sir mihas) ....

Του sir το κείμενο απολαμβάνεις;;; Να το κοιτάξεις, έχεις πρόβλημα. 

Εννοείται οτι κάνω πλάκα. Ο sir έχει εμπνεύσει ολόκληρο Μπαμπινιώτη...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...