Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum21.png

    Slainte!

KILCHOMAN DISTILLERY


Recommended Posts

Α. Η ιστορία του αποστακτηρίου

Το Kilchoman είναι το πρώτο αποστακτήριο εγκαταστάθηκε στο Islay μετά από 124 χρόνια. Το αποστακτήριο χτίστηκε το 2005. Το Kilchoman είναι ένα από τα μικρότερα αποστακτήρια στη Σκωτία με ετήσια παραγωγή περίπου 120.000 λίτρων αλκοόλης. Έχει την πολυτέλεια να χρησιμοποιεί κριθάρι το οποίο καλλιεργείται στο αγρόκτημα του ίδιου του αποστακτηρίου.

Ο Anthony Wills, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Kilchoman Distillery Co Ltd, είχε την ιδέα της ανοικοδόμησης ενός νέου αποστακτηρίου, που θα συνδύαζε και θα εκμεταλλευόταν γεωργικά την περιοχή. Το ενδιαφέρον για το malt whisky αυξήθηκε σταθερά από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Η επιλογή του νησιού Islay, δεν ήταν τυχαία. Το Islay έχει πολύ γόνιμο έδαφος και επομένως η καλλιέργεια κριθαριού δεν θα αποτελούσε πρόβλημα, είχε άφθονο νερό και τύρφη για την ξήρανση της βύνης. Επίσης επιλέχθηκε ως τόπος για τη στέγαση του αποστακτηρίου λόγω της παγκόσμιας φήμης που είχε αποκτήσει το νησί, στο τομέα της παραγωγής malt whisky. Άλλωστε, ο Anthony Wills γνώριζε ότι το νησί καλά, καθώς είχε παντρευτεί, σε μια οικογένεια που είχε στην κατοχή της, ένα ακίνητο στο νησί .

Το Rockside Farm επελέγη λόγω των ιδανικών διαθέσιμων κτιρίων και επειδή το αγρόκτημα αναπτύσσει το καλύτερο κριθάρι ζυθοποιίας στο νησί.

kil1_sm-127-1536x1024.jpg

Β. Η παραγωγική διαδικασία

Ένα ποσοστό του κριθαριού καλλιεργείται στο αγρόκτημα του αποστακτηρίου. Αρχικά αναπτύχθηκε η ποικιλία optic barley, αλλά τώρα χρησιμοποιείται το publican, το οποίο είναι μια πιο ανθεκτική ποικιλία ικανή να αντέξει τον υγρό και θυελλώδη καιρό του Islay. Περί τους 100 τόνους κριθαριού ζυθοποιίας (ποικιλία publican) καλλιεργούνται και βυνοποιούνται στο αποστακτήριο. Αυτό αντιπροσωπεύει το 30% της ετήσιας παραγωγής. Το υπόλοιπο ποσοστό βύνης, αγοράζεται από το Port Ellen.

Το Kilchoman είναι ένα εναπομείναντα αποστακτήρια στη Σκωτία που τηρεί το δικό του floor maltings

Αναλυτικά η διαδικασία (επιτρέψτε μου να τη μεταφέρω αυτούσια από το site του αποστακτηρίου, προς αποφυγή τυχόν παραλείψεων):

α) Floor Maltings

Barley: 2 tonne batches

Steep: The barley is soaked in the evening and left to steep for the night, then drained the next morning. This process is repeated once more, then the barley is spread out on the floor.

Floor: The barley now sprouts roots and is regularly turned and raked over a period of 4 days.

Peating: 10 hours over a smokey fire to achieve 20 - 25 ppm

Drying: 40 hours (indirect oil fired system)

β) Malting

2 tonnes of barley per week

Steep for 2 days. 12 hours on water and 12 hours resting. Repeated. Moisture content between 40 and 45%

Laid on the floor for 5 to 6 days. It is turned and raked regularly until it is fully germinated.

Taken to the kiln where the moisture content is still between 30 and 35%. Peated for 10 hours,which achieves approx. 20 ppm of phenols. It is then dried with warm air for up 35 hours down to 5% moisture. The finished malt is then transferred to a bin for storage prior to use.

γ) Milling

1.2 tonnes of malt are milled for one mash. We do six mashes a week.

δ) Mashing

1st water 4600 litres of water @ 64degreesC

2nd water 1800 litres of water @ 80degreesC

3rd water 4600 litres of water @ 90degreesC

ε) Fermentation

A mashing produces 6000 litres of worts with an original gravity (sugar level) of between 1056 to 1061

Fermentation ranges from 80 hours to 120 hours with a final gravity (sugar now converted to alcohol) of 998 to 999. The wash is now a warm, cloudy strong beer usually measuring 7- 8% ABV.

στ) Distilling Programme

Mash Size: 1.2 tonnes

Waters – 3: 1st – 4600 litres @ 68C (Mashed in at 64C), 2nd – 1800 litres @ 80c, 3rd – 4600 litres @ 90C

Washbacks: Four stainless steel, 1st and 2nd waters fill each to 6000 litres

Yeast: 20kg of Mauri Distillers Yeast per wash back

Fermentation Time: Average 100 hours

Wash Still: Charged with 3000 litres

Spirit Still: Charged with 1600 litres

Weekly Distilling Programme:

Mashes: 6

Distillation Runs: 12   (1 wash back = 2 runs of the stills)

Spirit Reduction: 69% ABV reduced to 63.5% ABV before filing

Cask Filling: 22 casks per week

Annual production in 2015 was 150,000 litres of alcohol

ζ) Maturation

Χρησιμοποιούνται βαρέλια πρώτης πλήρωσης bourbon από το αποστακτήριο Buffalo Trace Distillery, στο Kentucky των ΗΠΑ και first fill oloroso sherry butts/hogsheads από το Jerez της Ισπανίας. Χρησιμοποιούνται επίσης διαφορετικών τύπων βαρέλια όπως από port, sauterne, madeira και άλλα.

η) Bottling

Όλη η διαδικασία της εμφιάλωσης, πραγματοποιείται στο αποστακτήριο.

Διεύθυνση αποστακτηρίου: Kilchoman Distillery, Rockside Farm, Bruichladdich, Isle of Islay, Argyll, PA49 7UT, United Kingdom, Website: kilchomandistillery.com, Phone: +44 1496 850011.

Το αποστακτήριο διαθέτει ένα οργανωμένο πρόγραμμα ξενάγησης στις εγκαταστάσεις του.

Ιδιοκτήτης: Kilchoman Distillery Company (2002 - )

Εμφιαλώσεις του αποστακτηρίου: Machir Bay, Sanaig, 100% Islay, Loch Gorm, Vintages (2006 Vintage was the first to be launched as a five year old, 2007 Vintage, six years old, seven year old 2008 Vintage, 2009 Vintage eight year old limited edition), Original Cask Strength, Port Cask Matured, Madeira Cask Matured, Sauternes Cask Matured, Single Cask, Red Wine Cask Matured.

 

Πηγές:

1.-kilchomandistillery.com

2.-scotchwhisky.com/whiskypedia/1870/kilchoman

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το μεγάλο κτίριο αριστερά ήταν υπόστεγο για αγελάδες. Πλεόν έχει αδειάζει και ετοιμα΄ζεται για αποθήκες μαζί με μία περιοχή πίσω στο πάρκινγκ η οποία θα γίνει malting floors. Το υπάρχον malting floor είναι αρκετά μικρό και δεν καλύπτει τις ανάγκες, όπως και οι υπάρχουσες αποθήκες (οι οποίες είναι πραγματικά πολύ μικρές). Παρότι έχει το δικό του malting floor, εννοείται ότι παίρνει και από το Port Ellen. Bravo @DMTK

Link to comment
Share on other sites

32 minutes ago, DMTK said:

Αυτά που λέει η HMWS και τα μέλη της (και υπάρχουν γραμμένα πιο πάνω αλλά τα είπαμε και όταν γυρίσαμε το Μάιο) τα γράφει το γατάκι ο Βρούμης μετά. Δεν θέλει και πολλή σκέψη να καταλάβει κανείς ότι μας παρακολουθεί. (δεν θέλει και πολυ σκέψη να το καταλάβει κάποιος όταν το κτίριο με τις αγελάδες είναι άδειο και ετοιμάζεται και όταν βλέπει στο αποστακτήριο τις χωματουργικές εργασίες για το νέο malting floor).  Αλλά, τα γραπτά μένουν και ο Βρούμης έρχεται δεύτερος και καταϊδρωμένος.

Αναμένουμε να μας ανακοινώσει ο Βρούμης ότι το Laddie κάνει malting floor.

Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, mallios said:

Αυτά που λέει η HMWS και τα μέλη της (και υπάρχουν γραμμένα πιο πάνω αλλά τα είπαμε και όταν γυρίσαμε το Μάιο) τα γράφει το γατάκι ο Βρούμης μετά. Δεν θέλει και πολλή σκέψη να καταλάβει κανείς ότι μας παρακολουθεί. (δεν θέλει και πολυ σκέψη να το καταλάβει κάποιος όταν το κτίριο με τις αγελάδες είναι άδειο και ετοιμάζεται και όταν βλέπει στο αποστακτήριο τις χωματουργικές εργασίες για το νέο malting floor).  Αλλά, τα γραπτά μένουν και ο Βρούμης έρχεται δεύτερος και καταϊδρωμένος.

Αναμένουμε να μας ανακοινώσει ο Βρούμης ότι το Laddie κάνει malting floor.

Μήπως μας διαβάζει και αναπαράγει αυτά που γράφουμε πρώτοι ??? :lol:

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
  • 10 months later...
  • 3 weeks later...
  • 6 months later...
  • 8 months later...

Είναι σημαντικό να βλέπουμε τα πράγματα να αλλάζουν, να αναπτύσσονται και κυρίως να διαρκούν. Από το Kilchoman οι φωτό! Ακόμα και για εμάς που είμασταν εκεί το 2019 το Νοέμβριο, οι αλλαγές μέσα σε ένα χρόνο είναι σημαντικές!

On The Rapid Rise Of New Scottish Distilleries - The Whiskey Wash

Kilchoman Distillery Ready for the Future - Islay Blog 

kilchoman-distillery-ready-for-future_2.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Το βάζω εδώ, μιας και είναι άμεσα συνδεδεμένο με το μέλλον του αποστακτηρίου. Ελπίζω να είναι λαμπρό, ελπίζω να πετύχει αυτή η επένδυση.

https://www.thespiritsbusiness.com/2022/02/kilchoman-gains-22-5m-investment/?fbclid=IwAR3OuhM9TQZDfqOoxDC5TTUFQlmj0pBiFzxizv6gSuoNyQur52MZ8cTbFwE

 

Islay whisky distillery Kilchoman has secured a £22.5 million (US$30.4m) funding package from Barclays to expand its site and grow the brand globally.

Με "τρομάζει" λίγο το γεγονός ότι είναι καθαρά τραπεζική χρηματοδότηση (δεν ξέρω λεπτομέρειες αν είναι backed από funders) και φυσικά ότι θα στοχεύσει μία αύξηση της παραγωγής κατά 40% με στόχο (κυρίως) 4 χώρες. Σίγουρα έχουν πολύ καλύτερους από εμένα στο business planning, και μακάρι να δούμε αυτό το booming market να διαρκεί για την επόμενη 10ετία , με εκλογίκευση όμως των τιμών. 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 2 weeks later...
  • 3 months later...

Δύο καταπληκτικές φωτό από το Facebook page Kilchoman. Η διαφορά ανάμεσα στο 2005 και το 2022. Να ευχηθούμε σταθερότητα, εξαιρετική ποιότητα και με το καλό να το επισκεφθούμε ξανά. 

318937319_532327865281395_5334432082694455503_n.jpg

318724234_1283179669195307_3078292072968522940_n.jpg

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...