Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum21.png

    Slainte!

Fairy tail - Παραμύθια ... και του Κόλπου η αλήθεια! 28.02 (ίδια πάντα ώρα)


Recommended Posts

3 hours ago, Celtic said:

Σιγά μωρέ που γίνατε και Vegas....

Aφήστε τα ψόφια και ενημερώστε όλη την ομήγυρη που δεν παρακολούθησε το webinar. Αντε γιατι στο επόμενο blind game θα βάλω Λοχ Ντου.

Είδες τι χάνεις😋 την επόμενη φορά να μπεις και εσύ😉

  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

On 3/2/2021 at 7:55 PM, Celtic said:

Σιγά μωρέ που γίνατε και Vegas....

Aφήστε τα ψόφια και ενημερώστε όλη την ομήγυρη που δεν παρακολούθησε το webinar. Αντε γιατι στο επόμενο blind game θα βάλω Λοχ Ντου.

Κανονικά η ενημέρωση θα πρέπει να γίνει από τον @sir mihas χωρίς βέβαια να υπάρχει λεπτομερής αναφορά!

Υπήρχαν στιγμές ποίησης και λογοτεχνικής ελευθεριότητας, μελαμψοί εραστές του μπαλκονιού που έκλεισαν το μάτι στους πάροχους ηλεκτρισμού, τρίτα πόδια κλπ κλπ κλπ.

Τα υπόλοιπα στο επόμενο δικό μας Online!

  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

On 3/3/2021 at 10:20 PM, mallios said:

Κανονικά η ενημέρωση θα πρέπει να γίνει από τον @sir mihas χωρίς βέβαια να υπάρχει λεπτομερής αναφορά!

Αναλαμβανω λοιπον, συνοπτικα και με λογια παντελονατα, να μεταφερω τα διαδικτυακα τεκταινομενα της βραδιας. :gamer1:

Η παρεα ηταν και παλι πολυπροσωπη και φραμπαλατζιδικη, μετρηθηκαν στο προσκλητηριο 12+ νοματαιοι, συμπαγεις παρουσιες οι περισσοτερες δαυτων αλλα και καποιες ασταθεις.  Το κλιμα γνωστο και θεμιτο. Ατακες ενθεν κακειθεν, αναφορες σε ψησταριες, προβατινες και χοληστερολες, (ημι)αγωνιωδη ερωτηματα και διαλογος για whisky, τσιπουρα κλπ αποσταγματικες δυναμεις, αξιολογησεις/εκτιμησεις των επιπτωσεων του Brexit,  χαβαλες χαλαρος και πεπερασμενη σοβαροτητα.  Κλασματικο μερος (χρονικα) της μαζωξης αλλα ελασσον (πνευματικα) αφιερωθηκε στην αναγνωση χωρίων κλασικης λογοτεχνιας (Μπεκετ, Καμυ, Ντοστογιεφσκυ) με ενδιαμεση συζητηση και κριτικη αποτιμηση των αποσπασματων, στα πλαισια μορφωτικης βελτιωσης και αναπτυξης κουλτουρας των συμφορουμιτων. Bonus, η ταχυδυναμικη παρουσιαση βιωματικων εμπειριων του γραφοντος καθως και η ανασκοπηση παλαιων και ανεκτιμητων στιγμων συσφιξης σχεσεων των μελων. :girl_wink:

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, sir mihas said:

Κλασματικο μερος (χρονικα) της μαζωξης αλλα ελασσον (πνευματικα) αφιερωθηκε στην αναγνωση χωρίων κλασικης λογοτεχνιας (Μπεκετ, Καμυ, Ντοστογιεφσκυ) με ενδιαμεση συζητηση και κριτικη αποτιμηση των αποσπασματων, στα πλαισια μορφωτικης βελτιωσης και αναπτυξης κουλτουρας των συμφορουμιτων. Bonus, η ταχυδυναμικη παρουσιαση βιωματικων εμπειριων του γραφοντος καθως και η ανασκοπηση παλαιων και ανεκτιμητων στιγμων συσφιξης σχεσεων των μελων. :girl_wink:

IMG_20210213_131337.jpg

  • Like 1
  • Haha 7
Link to comment
Share on other sites

Που τους θυμήθηκες? Ο φοβέρας δεν έκανε την τελευταία εμφάνιση στου Μαντζάρου πριν κάπου 2 χρόνια?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 3/7/2021 at 9:38 AM, SimoG said:

Που τους θυμήθηκες? Ο φοβέρας δεν έκανε την τελευταία εμφάνιση στου Μαντζάρου πριν κάπου 2 χρόνια?

Αληθως! Ηλθε, ειδε και απηλθε.  Εκλυτες φημες διεδωσαν οτι ηταν μεγαλος ο προβληματισμος του για την επιδραση  της κλιματικης αλλαγης στους βιοτοπους του χταποδιου Νταμπο, τα οριοθέσια του Ελευθεροτεκτονισμου, την υπαρξη ζωης στον νανο πλανητη 2018 VG18, την αργη επεξεργασια και κατανοηση της χεττιτικης γλωσσας. Αν και του δοθηκαν ικανοποιητικες απαντησεις απο τον Sir, εσταθη αδυνατο να μεταστραφει ο σκεπτικισμος του και δηλωσε οτι, επιφυλασσεται να επανελθει στο σωμα του φορουμ παραχρημα  - και με την αμεριστη βοηθεια της παραγωγικης διαλεκτικης Λογικης-Μεταφυσικης του Χαιντεγκερ - καταληξει με πλεονασμα επιχειρηματολογικης ασφαλειας σε στερεα συμπερασματα. :book:

  • Like 1
  • Haha 3
Link to comment
Share on other sites

  • Celtic featured and unfeatured this topic
On 3/6/2021 at 8:32 PM, Celtic said:

IMG_20210213_131337.jpg

Και επειδή καλό είναι να γνωρίζουμε κάποια πράγματα, κάποια εγκυκλοπαιδικά στοιχεία για το συγκεκριμένο σπουδαίο σχολείο που άφησε ιστορία.

https://www.athensvoice.gr/life/urban-culture/athens/343092_istoriko-8o-gymnasio-athinon

Μιλάμε για το σχολείο που μαθήτευσαν προσωπικότητες όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Κορνήλιος Καστοριάδης, ο Μητροπάνος, ο Μποστ και άλλοι, μεταξύ αυτών και ο πατέρας μου. Σήμερα το μεγαλύτερο ποσοστό μαθητών είναι παιδιά μεταναστών που ζουν στα Κάτω Πατήσια. Εκτός της περίληψης, διαβάστε και το άρθρο του link να πάρετε μια ιδέα.

 

Η' Γυμνάσιο Αθηνών- Διδακτήρια " Νομικός", ένα ιστορικό σχολικό συγκρότημα των Πατησίων.

Το 1900 ο Μιχαήλ Νομικός, κληροδότησε στον Δήμο Αθηναίων το κτήμα του στα Πατήσια εμβαδού 7 στρεμμάτων, με σκοπό να ανεγερθεί κτιριακό σχολικό συγκρότημα που θα φέρει το όνομά του. Επίσης δώρισε ακίνητα , για να καλύπτονται από τα μισθώματά τους οι βασικές λειτουργικές ανάγκες του σχολικού συγκροτήματος. Την άνοιξη του 1916 , λειτούργησε ένα υπαίθριο σχολείο για 50 προφυματικά παιδιά, το οποίο όμως σταμάτησε να λειτουργεί 2 μήνες μετά λόγω των πολιτικών εξελίξεων.

Το κτίριο που στέγασε το Η' Γυμνάσιο, σχεδιάσθηκε από τον αρχιτέκτονα Γεώργιο Πάντζαρη και θεμελιώθηκε το 1926. Ολοκληρώθηκε το 1931, αλλά λίγο πριν την ολοκλήρωση των οικοδομικών εργασιών μεταφέρθηκε το Η' Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών. Στο προαύλιο του σχολείου το 1934 , ο αρχιτέκτονας Νικόλαος Μητσάκης σχεδίασε ένα παρεκκλήσι αφιερωμένο στους αρχαγγέλους Γαβριήλ και Μιχαήλ . Κατά την περίοδο του πολέμου , το κτίριο μετατρέπεται αρχικά σε αποθήκη υλικών του αγγλικού στρατού. Κατά την διάρκεια της κατοχής οι Γερμανοί στεγάζουν υπαίθρια μαγειρεία. Το σχολικό έτος 1944-45, μεταφέρεται στον χώρο αυτό το Η' Γυμνάσιο Θηλέων . Στα επόμενα χρόνια εδώ συστεγάζονται δύο δημοτικά και τα δύο γυμνάσια.

Εφοίτησαν άνθρωποι των Γραμμάτων, των Τεχνών,της Πολιτικής κλπ. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι η ευρύτερη περιοχή ήταν μεσοαστική μέχρι την δεκαετία του 70. Το Η' Γυμνάσιο διαθέτει γυμναστήριο, ψηλοτάβανες αίθουσες και ένα πολύ μεγάλο προαύλιο. 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...