Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum21.png

    Slainte!

Νέα μέλη - συστηθείτε εδώ.


Recommended Posts

Welcome George88 και από μένα λοιπόν και καλή επανοδο στις μπάρες και μην ξεχνάτε το single malt είναι για πάντα όχι μόνο για τα Χριστούγεννα και για κοκτέιλ ;):drinks:

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Uisge-Beatha said:

Welcome George88 και από μένα λοιπόν και καλή επανοδο στις μπάρες και μην ξεχνάτε το single malt είναι για πάντα όχι μόνο για τα Χριστούγεννα και για κοκτέιλ ;):drinks:

Νομίζω είπες την καλύτερη κουβέντα "για πάντα"

Καλως σας βρήκα Monsieur 

Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, George88 said:

Και το δικό σου avatar δεν πάει πίσω..και το δικό σου το έχω φόντο στο κινητό..χαχαχα..

προς το παρών δεν θα σε σερβίρω πουθενά λόγο κάποια ατυχίας..

Ελπίζω να επανέλθεις σύντομα George!

Link to comment
Share on other sites

Nα καλωςορίσουμε το 1ο νέο μας μέλος για το 2017, τον KonstantinosQ !!!

Eπίσης, το τελευταίο μέλος με εγγραφή τη χρονιά που μας πέρασε, τον γνωστό σε πολλούς AlexSourbatis !!!

Καλώς ήρθατε και καλή χρονιά!

Link to comment
Share on other sites

Τιμή μου που εγκαινίασα ως μέλος το 2017 και επι τη ευκαιρία να ευχηθώ σε όλους

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με ΥΓΕΙΑ !

 

Είμαι ο KonstantinosQ και είμαι καλά...35 ετών παλαίωσης social and private drinker

Islay Lover, No Icer, No Waterer (ας λένε), με μια πτωχή πλην τίμια "συλλογή" με ~30 μπουκαλάκια.

 

Αν και έχω περάσει κάποια χρόνια στο Edinburgh και ως αρχάριος έπινα τα ουισκάκια μου (Maltακια) και έκανα τη βόλτα μου στο Μουσείο του Whisky (και όχι Whiskey)

μόλις πρόσφατα άρχισα να παθιάζομαι, να διαβάζω και να ψάχνομαι και να εκτιμώ τη διαδικασία.

 

Καλώς σας βρήκα,

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 1/1/2017 at 6:09 PM, KonstantinosQ said:

Τιμή μου που εγκαινίασα ως μέλος το 2017 και επι τη ευκαιρία να ευχηθώ σε όλους

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με ΥΓΕΙΑ !

 

Είμαι ο KonstantinosQ και είμαι καλά...35 ετών παλαίωσης social and private drinker

Islay Lover, No Icer, No Waterer (ας λένε), με μια πτωχή πλην τίμια "συλλογή" με ~30 μπουκαλάκια.

 

Αν και έχω περάσει κάποια χρόνια στο Edinburgh και ως αρχάριος έπινα τα ουισκάκια μου (Maltακια) και έκανα τη βόλτα μου στο Μουσείο του Whisky (και όχι Whiskey)

μόλις πρόσφατα άρχισα να παθιάζομαι, να διαβάζω και να ψάχνομαι και να εκτιμώ τη διαδικασία.

 

Καλώς σας βρήκα,

Καλως ήλθες Κωνσταντίνε

πάρε το χρόνο σου και περιπλανήσου μέσα στο whiskyforum, μην διστάσεις να γράψεις κ να ρωτήσεις το οτιδήποτε !

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Ευχαριστώ για τα καλωσορίσματα.  Η περιπλάνηση και η μελέτη καλά κρατεί...αλλά δυστυχώς η ευτυχώς η προϋπηρεσία είναι αυτή που μετράει στην εκτίμηση του Whisky και έχουμε μπροστά μας πολλά ψωμιά. Το επίπεδο μου είναι να μπορώ να καταλάβω και να ξεχωρίζω μόνο πολύ βασικές και έντονες οσμές και γεύσεις.

Οι τελευταίες γευστικές μου απολαύσεις αφορούν τα Dalmore 15 (Πρωτοχρονιάτικο δώρο στον εαυτό μου...πολύ αρωματικό και γλυκό) Lagavulin 1997 Distiller Edition (Χθες σε Ουισκομάγαζο - δεν ξέρω αν λέμε γενικά ή θεωρείται διαφήμιση - το ερωτεύθηκα) ενώ για σήμερα έχω ήδη έτοιμο ένα drumάκι από το νεοανοιγόμενο Oban 14 (για να πάει καλά το Μπασκετάκι - Forza Thrylos)

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, KonstantinosQ said:

Καλησπέρα,

Ευχαριστώ για τα καλωσορίσματα.  Η περιπλάνηση και η μελέτη καλά κρατεί...αλλά δυστυχώς η ευτυχώς η προϋπηρεσία είναι αυτή που μετράει στην εκτίμηση του Whisky και έχουμε μπροστά μας πολλά ψωμιά. Το επίπεδο μου είναι να μπορώ να καταλάβω και να ξεχωρίζω μόνο πολύ βασικές και έντονες οσμές και γεύσεις.

Οι τελευταίες γευστικές μου απολαύσεις αφορούν τα Dalmore 15 (Πρωτοχρονιάτικο δώρο στον εαυτό μου...πολύ αρωματικό και γλυκό) Lagavulin 1997 Distiller Edition (Χθες σε Ουισκομάγαζο - δεν ξέρω αν λέμε γενικά ή θεωρείται διαφήμιση - το ερωτεύθηκα) ενώ για σήμερα έχω ήδη έτοιμο ένα drumάκι από το νεοανοιγόμενο Oban 14 (για να πάει καλά το Μπασκετάκι - Forza Thrylos)

Καλός όρισες και από εδώ. Μην ανησυχείς κανένας δεν γεννήθηκε με τις γνώσεις και την παλέτα έτοιμη practice makes perfect. Άν θες να εκπαίδευσεις την μύτη σου πιο γρήγορα θα σου δώσω την ίδια συμβουλή που πήρα πριν χρόνια όταν ξεκίνουσα την εκπαίδευση μου στα κρασιά και στα ποτα: πήγαινε στα μαναβηκα και μυριζε  τα φρούτα και τα μυροδικα και γενικοτερα να βάζεις την οσφρηση σου μπροστά από κάθε άλλη αίσθηση και σιγά σιγά θα δεις τρομερή αλλαγή 

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, Uisge-Beatha said:

Καλός όρισες και από εδώ. Μην ανησυχείς κανένας δεν γεννήθηκε με τις γνώσεις και την παλέτα έτοιμη practice makes perfect. Άν θες να εκπαίδευσεις την μύτη σου πιο γρήγορα θα σου δώσω την ίδια συμβουλή που πήρα πριν χρόνια όταν ξεκίνουσα την εκπαίδευση μου στα κρασιά και στα ποτα: πήγαινε στα μαναβηκα και μυριζε  τα φρούτα και τα μυροδικα και γενικοτερα να βάζεις την οσφρηση σου μπροστά από κάθε άλλη αίσθηση και σιγά σιγά θα δεις τρομερή αλλαγή 

Ήδη ξεκίνησα δουλίτσα με τα μπαχάρια της κουζίνας...έχουμε δρόμο μπροστά μας αλλά το ταξίδι είναι υπέροχο!!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On ‎1‎/‎1‎/‎2017 at 6:09 PM, KonstantinosQ said:

Είμαι ο KonstantinosQ και είμαι καλά...35 ετών παλαίωσης social and private drinker

Islay Lover, No Icer, No Waterer (ας λένε), με μια πτωχή πλην τίμια "συλλογή" με ~30 μπουκαλάκια.

Εστιάζω στα πιο πάνω δύο μέρη από το καλωσόρισμά σου.

1. Είσαι ο KonstantinosQ και εξ΄ ορισμού δεν είσαι καλά για να είσαι εδώ μαζί μας. Έχεις παθολογικό θέμα με το whisky, το μόνο καλό είναι ότι δεν χρειάζεσαι γιατρό.

2. Islay Lovers. Bravo KonstantinosQ. Το σημαντικότερο είναι να αυξάνεται η κοινότητα μας στο forum και να μένουμε μακριά από τα κανελογαρυφαλόζουμα που φτιάχνουν στο speyside.

Καλωσήρθες!

Link to comment
Share on other sites

On 1/8/2017 at 11:54 AM, mallios said:

2. Islay Lovers. Bravo KonstantinosQ. Το σημαντικότερο είναι να αυξάνεται η κοινότητα μας στο forum και να μένουμε μακριά από τα κανελογαρυφαλόζουμα που φτιάχνουν στο speyside.

Σαν καινούριος στο forum δεν ήθελα να δημιουργήσω αντιπαλότητες με τους Speysiders αλλά αφού το είπες εσύ δε μπορώ να διαφωνήσω.

Έχω μόνο να προσθέσω πως μέσα σε όλα αυτά που φτιάχνουν οι λουλουδοφρουτομελομπαχαρικάδες (σόρυ) κάποια πετυχαίνουν...πχ εμένα μου αρέσει το Dalwhinnie 15

Link to comment
Share on other sites

55 minutes ago, KonstantinosQ said:

Σαν καινούριος στο forum δεν ήθελα να δημιουργήσω αντιπαλότητες με τους Speysiders αλλά αφού το είπες εσύ δε μπορώ να διαφωνήσω.

Έχω μόνο να προσθέσω πως μέσα σε όλα αυτά που φτιάχνουν οι λουλουδοφρουτομελομπαχαρικάδες (σόρυ) κάποια πετυχαίνουν...πχ εμένα μου αρέσει το Dalwhinnie 15

Για πάρα πολλά χρόνια 2 malts υπήρχαν ΠΑΝΤΑ στην κάβα μου. Laga 16 και Dalwhinnie 15. Αν μπορώ να μαντέψω σωστά, θα πρέπει να έπινες / πίνεις επίσης Haig και Dimple.

Link to comment
Share on other sites

Just now, mallios said:

Για πάρα πολλά χρόνια 2 malts υπήρχαν ΠΑΝΤΑ στην κάβα μου. Laga 16 και Dalwhinnie 15. Αν μπορώ να μαντέψω σωστά, θα πρέπει να έπινες / πίνεις επίσης Haig και Dimple.

Laphroaig 10 η πρώτη αγάπη, Lagavulin 16 η μεγάλη αγάπη, Dimple παλιός έρωτας...

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, KonstantinosQ said:

Laphroaig 10 η πρώτη αγάπη, Lagavulin 16 η μεγάλη αγάπη, Dimple παλιός έρωτας...

Έλα... πες την αλήθεια. Έπινες και Haig - cola στα μαγαζιά έξω. Laphroaig, άλλη μεγάλη αγάπη.

Link to comment
Share on other sites

Just now, mallios said:

Έλα... πες την αλήθεια. Έπινες και Haig - cola στα μαγαζιά έξω. Laphroaig, άλλη μεγάλη αγάπη.

Τότε ήμουν παιδί, δε μετράει...τότε έπινα και βότκα - λεμόνι.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, KonstantinosQ said:

Σαν καινούριος στο forum δεν ήθελα να δημιουργήσω αντιπαλότητες με τους Speysiders αλλά αφού το είπες εσύ δε μπορώ να διαφωνήσω.

Έχω μόνο να προσθέσω πως μέσα σε όλα αυτά που φτιάχνουν οι λουλουδοφρουτομελομπαχαρικάδες (σόρυ) κάποια πετυχαίνουν...πχ εμένα μου αρέσει το Dalwhinnie 15

Για το τυπικό/εκπαιδευτικό: το Dalwhinnie είναι Highland και μάλιστα το πιο υψηλό  υψμετρικά αποστακτήριο.

Προσωπικά θα το προτιμουσα λίγο πιο νευρικό και μυώδες a la Nadura 16 και CS ακόμα καλύτερα :dribble:

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Uisge-Beatha said:

Για το τυπικό/εκπαιδευτικό: το Dalwhinnie είναι Highland και μάλιστα το πιο υψηλό  υψμετρικά αποστακτήριο.

Προσωπικά θα το προτιμουσα λίγο πιο νευρικό και μυώδες a la Nadura 16 και CS ακόμα καλύτερα :dribble:

Μάλλον έχεις δίκιο...εξάλλου το γράφει πάνω στο μπουκάλι ενώ είναι και ο εκπρόσωπος των Highland στα Six Classic Malts Of Scotland.

Ελαφρυντικό μου πως η wikipedia (ποτέ δε βασίζεσαι εκεί βέβαια) αναφέρει "Dalwhinnie Distillery, in the Highland village of Dalwhinnie in Scotland, produces Single malt Scotch whisky classified among the Speyside Single Malts."  https://en.wikipedia.org/wiki/Dalwhinnie_distillery

Επίσης στο thewhiskyexchange.com αλλά και αλλού κατηγοριοποιείται ως Speyside...

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, KonstantinosQ said:

Μάλλον έχεις δίκιο...εξάλλου το γράφει πάνω στο μπουκάλι ενώ είναι και ο εκπρόσωπος των Highland στα Six Classic Malts Of Scotland.

Ελαφρυντικό μου πως η wikipedia (ποτέ δε βασίζεσαι εκεί βέβαια) αναφέρει "Dalwhinnie Distillery, in the Highland village of Dalwhinnie in Scotland, produces Single malt Scotch whisky classified among the Speyside Single Malts."  https://en.wikipedia.org/wiki/Dalwhinnie_distillery

Επίσης στο thewhiskyexchange.com αλλά και αλλού κατηγοριοποιείται ως Speyside...

Το τι γράφει το μπουκάλι μην το παίρνεις πάντα της μετρητής ;) (κλασικό παράδειγμα το Macallan κλασικό Speyside αλλά στην ετικετα αναγράφεται "Highland" και αρκετά άλλα παραδείγματα) το Dalwhinnie κατά μία μικρή μειοψηφία είναι Speyside μια που είναι χτισμένο στην "ιδεατή" συνοριακή γραμμή που χωρίζει τις δύο περιοχές.(clik Dalwhinnie)

https://www.maltmadness.com/whisky/map/Scotland/

Οι πιο πολλοί σοβαροί συγγραφείς ουίσκι το κατατασουν στα Highlands (πχ Charles McLean) το malt madness καθώς και το ίδιο το αποστακτηριο.

Όσο για το θέμα της ετικετας έγκειται στο ότι παραδοσιακά (και γεωγραφικά) δεν υπήρχε περιοχή  Speyside αλλά μόνο Highlands που χωρίζονται στα 4 σημεία του ορίζοντα.

Αργότερα το Speyside εμφανίζεται σαν  υποπεριοχή (subregion) και λίγο μετά κυρίως λόγω του ότι τα 2/3 των λειτουργικών αποστακτηριων  (circa 2000) βρίσκονται στην περιοχή αλλά και λόγο του δημοφιλούς στυλ (ουστ ολοροσοι :tongue:)

 

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Uisge-Beatha said:

Το τι γράφει το μπουκάλι μην το παίρνεις πάντα της μετρητής ;) (κλασικό παράδειγμα το Macallan κλασικό Speyside αλλά στην ετικετα αναγράφεται "Highland" και αρκετά άλλα παραδείγματα) το Dalwhinnie κατά μία μικρή μειοψηφία είναι Speyside μια που είναι χτισμένο στην "ιδεατή" συνοριακή γραμμή που χωρίζει τις δύο περιοχές.(clik Dalwhinnie)

https://www.maltmadness.com/whisky/map/Scotland/

Οι πιο πολλοί σοβαροί συγγραφείς ουίσκι το κατατασουν στα Highlands (πχ Charles McLean) το malt madness καθώς και το ίδιο το αποστακτηριο.

Όσο για το θέμα της ετικετας έγκειται στο ότι παραδοσιακά (και γεωγραφικά) δεν υπήρχε περιοχή  Speyside αλλά μόνο Highlands που χωρίζονται στα 4 σημεία του ορίζοντα.

Αργότερα το Speyside εμφανίζεται σαν  υποπεριοχή (subregion) και λίγο μετά κυρίως λόγω του ότι τα 2/3 των λειτουργικών αποστακτηριων  (circa 2000) βρίσκονται στην περιοχή αλλά και λόγο του δημοφιλούς στυλ (ουστ ολοροσοι :tongue:)

 

Ερμαφρόδιτα πράγματα δηλαδή...Κάτι ήξερα που αγάπησα Islay :-)

Ευχαριστώ για την ενημέρωση και το ξεκαθάρισμα!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα, με λένε Ευστάθιο, συλλέγω και γεύομαι malt τα τελευταία 14 χρόνια. Είμαι πλέον 40 και χαίρομαι που βρήκα το forum αυτό για malt whiskies! Την περίοδο αυτή στο σπίτι θα βρεί κανείς ανοιχτά ένα 30άρι Glenfiddich (που κράτησα μαζί με άλλο ένα - my precious - απο το 2003), ένα Cardhu 12άρι Pure Malt (που βρήκα μαζί με άλλα 3 και τα "παλαιώνω" απο το 2006) και θέλω να ανοίξω τώρα ένα Glenmorangie 10άρι που κρατάω απο το 2004 και ανυπομονώ να δοκιμάσω!!! Θα χαρώ να σας γνωρίσω και να μάθω και πολλά περισσότερα για τα αγαπημένα μου malt! 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

17 hours ago, Silentman26 said:

Καλησπέρα, με λένε Ευστάθιο, συλλέγω και γεύομαι malt τα τελευταία 14 χρόνια. Είμαι πλέον 40 και χαίρομαι που βρήκα το forum αυτό για malt whiskies! Την περίοδο αυτή στο σπίτι θα βρεί κανείς ανοιχτά ένα 30άρι Glenfiddich (που κράτησα μαζί με άλλο ένα - my precious - απο το 2003), ένα Cardhu 12άρι Pure Malt (που βρήκα μαζί με άλλα 3 και τα "παλαιώνω" απο το 2006) και θέλω να ανοίξω τώρα ένα Glenmorangie 10άρι που κρατάω απο το 2004 και ανυπομονώ να δοκιμάσω!!! Θα χαρώ να σας γνωρίσω και να μάθω και πολλά περισσότερα για τα αγαπημένα μου malt! 

Καλώστονε και καλή συμμετοχή στο forum σου εύχομαι.

Πολύ θα ήθελα να μάθω το κόλπο "παλαιώματος" του Cardhu......

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπερα!

 

Ειμαι ο Στελιος και εδω και λιγο καιρο ξεκινησα την διαδρομη μου στα single malt.

Μεχρι τωρα ημουν (και ειμαι, δεν αλλαζει αυτο) πιο πολυ fan του Irish (Jameson 12,18 - Bushmills all variants).

Τον τελευταιο καιρο ηπια το Talisker storm, Isle of Yura Superstition και Glenfidich 15...

Ακομα βεβαια προσπαθω να στρωσω μυτη και παλετα ουρανισκου... οποτε μη ζητατε πολλα...

Θελω να δω τελικα αν ειμαι speysider ή islander οποτε εχω on the way ενα Ardbeg 10, ενα Cragganmore 12 και ενα Glenmorangie 10 (διαβαζοντας λιγο εδω μεσα πριν γινω μελλος ;) ).

Προτιμησα φτηνες σχετικα φιαλες για να δω ποιος "χαρακτηρας" μου παει περισσοτερο, μου εκανε δωρο και η κολωνα στο κεφαλι μου μια εξαδα Glencairn... οποτε εσω ετοιμος!

Καλως σας βρηκα!

Υ.Γ. Για το Ardbeg ειμαι σιγουρος οτι ειναι καλος νησιωτικος εκπροσωπος, στα του speyside τα πραγματα μου φαινονται λιγο θολα...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...