Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum21.png

    Slainte!

Macallan,10 y.o., cask strength, 56.7% (333ml)


sir mihas

Recommended Posts

Αποτέλεσμα εικόνας για macallan 10 56.7% 333ml

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/33442/macallan-10-year-old

Τοπος...παραλια Σαρακηνικο (Σιμος),Ελαφονησος

Χρονος...τελειωματα καλοκαιριου,πρωτες μεταμεσονυχτιες ωρες

Meteo...θερμοκρασια οριακα ανεκτη,στο εμπα της ζεστας ///Αιολος θρασυδειλος,μια να σου κλεινει το ματι σε υποσχεση δροσιας και μια να χανεται αφηνοντας σε ξερολουκουμο να παλευεις τη θερμοπληξια με υπογονατιαια μετ'επιστροφης σουλατσα στο κυμα

Λυρικορομαντικη εισαγωγη αμμοβουκολικης εμπνευσης στο θεμα....

Πορτοκαλοχρωμη φετα λεμονιου το φεγγαρι στη γωνια του ουρανιου θολου σκαρφαλωνει ποντο ποντο στο ανεφελο στερεωμα-σουρωτηρι το οποιο,με τις χιλιαδες τρυπουλες/μπαλωματα να διακονουν το φως που χαριζει απλοχερα ο ζωοποιος,ομοιαζει με καταμαυρο και σαρακοφαγωμενο καραγκιοζομπερντε που με μαεστρια φωτιζεται απο χερι σοφο και γνωστικο.

Στις γειτνιαζουσες ενοικιαζομενες ξαπλωστρες επικρατει μουσικοχορευτικο πανδαιμονιο.Ανθρωπινες σκιες επιδιδονται σε φρενηρη χορο,μυρωδιες απο 'γαρα απλωνονται και ξαναφευγουν,trance/acid γυροβολιες με σφηνες απο house (ο,τι βρισκει το μεθυσμενο χερι),μπυρομαχιες και βουτιες νυχτερινες να καταλαγιασουν οι ορμονες και τα παρανομα παθη.

Στις αντιπερα αμμοθινες, ο παμπονηρος ωτακουστης Στρατηγος-Ανεμος μεταφερει υποψιες ηχητικων ερωτοτροπιων."Καλα ακουω?"-"Οχι μωρε,λαθος κανεις"-"Και ομως,δεν μπορει,καποιοι @#$%^*νται εκει πισω"...Εσωτερικοι,μικροι διαλογοι του καθενος που ηλεκτριζουν την ηδη αισθησιακη ατμοσφαιρα και απειλουν,με πλειοψηφια δημοκρατικης συναινεσης, να αλλοτριωσουν τα παραλιακα δρωμενα σε ερασιτεχνικη τσοντα Μεσογειακων φαλλοβολισμων. (Ευτυχως,ο εραστης αποδειχθηκε κατοσταρης και απεφευχθη το ερωτικο μακελειο διοτι,αν επροκειτο για δρομεα αποστασεων θα μπαιναμε στο βιβλιο Γκινες για την μεγαλυτερη παραλιακη παρτουζα).

Και στη μεση του πουθενα ,οι ...Μανωληδες. Ελληνοσλαβικη περιπτυξη σε τραπεζακι καμπινγκ (αναλαφρο υλικο,αθανατο αλουμινιο,με χερουλακι για ευκολο πιασιμο) με μισοβυθισμενα ποδαρακια στην παχια αμμο,σε αποσταση "τεντωνω ποδι-βρεχω σαγιοναρα" απο τη θαλασσα,καρεκλες αλογισιες,ατσαλενιες να καρφωνονται σταθερα αποδιδοντας αισθημα ασφαλειας απο πτωσεις/αμμοσφηνες στο πρωκτοφινιστρινο,φανος νυκτος / ηλιοπηγαδο,μπουκαλι νερο για δροσισμα/μπουγελο/αραιωση στο ποτο και ναι (!!!)ποτηρια Glencairn και φιαλη whisky Macallan.

Reception...απερκατ απο δαμασκηνα,κροσε απο βερυκοκα,γροθια πανω στη γροθια κοκκινιζουν οι μυτες,ρινολαμπιζουμε μες τη νυχτια σαν τον Μποζο.Μετα τον πρωτο γυρο συνεχιζουν τα χαστουκια.Αφθονη,ποιοτικη δερματιλα τυπου Versace και ανω,μπισκοτα Μιραντα παπαρωμενα στο αγαπημενο μου Sarajishvili κονιακ,ζαχαροπασπαλισμενα ζελατινια γευσης φρουτων.Στα προπυλαια διαβητη η μυτογκα, χαροπαλευει να ανιχνευσει ιχνη καφε μοκα και bukake πιτσιλιες απο γκρειπφρουτ.Και στην κορυφωση της ρευσης,φωνη ζεστη μα και φοβισμενη ψιθυριζει Βαλκανικη σοφια ορθη στη δεξια μου κεραια..."Νομιζω οτι μυριζω μελασα,και λιγο απο τις σταφιδες (σημ.εκδ."ξανθιες" )που δοκιμαζα προχθες".

Μπετονιερα...α) Πρωτη προσπαθεια αποτυχημενη.Διχως νερο δεν πινεται,σαν να τρως χαλβαδοπιτες με μασελα.Δυναμιτης στο στομα ,υπερβολικα ξηρο και στυφο,ανατιναζει θηκες και σφραγισματα...Παμε ξανα.!

β) Γενναια δοση εμφιαλωμενου και εχουμε για να λεμε...Χειροφρενο στον ενθουσιασμο,πενταδαχτυλη στον καθρεφτη.Αλσυλλιο απο βερυκοκιες και δαμασκηνιες φυτρωνουν ολογυρα στα ουλα,φρουτωδες σπατουλαρισμα στον ουρανισκο με επικαλυψη απο μαρτζιπαν,τσιμπιες απο φραουλα.Ουδεν νεωτερον,ουδεν γευσιγνωστικοτερον,ζερο κομμα κατι εις το πηλικον.

Τσουληθρα...Παιρνω αμπαριζα και φευγω.Επιγευση που μενει το κατιτις της και συντομως αποχαιρετα.Καρουτα Dragster που πιανει τα 100 σε dt και αιφνης,βγαινει η καποτα απο τα οπισθια και ξεφουσκωνει τα Ηρακλογενη μουσκουλα του θηριου σε κομψη γραμμωση τυπου Zumba.

Εκθεση Σ.Δ.Ο.Ε...Καλειδοσκοπιο η μυτη,κλεινεις τα ματια και ονειρευεσαι σε αρωματικο κρεσεντο.Προκλητικο και πονηρο,σε πουσαρει να αλιευσεις ρινικες εμπειριες και να τις συνδεσεις με το αποσταγμα.Ανετα στεκεσαι μπροστα στο ποτηρι για κανα μισοωρο διχως να το δοκιμασεις,μοναχα να το μυριζεις.Θρηνος και οδυρμος η συνεχεια,επιδομα ανεργιας σε ισοβιτες.Απο το τσακιρ στο ναδιρ,λειτουργει με ορους τραπεζικους,σε ντοπαρει με υποσχεσεις και υστερα σου σκιζει και τα μπαλωματα.Κοτοπουλισιας μορφης,πετεινος λειρατος,περηφανος και αερατος στηριζομενος σε καλαμισια ποδια,μιας στραβοπατημασιας υποθεση.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καρουτα Dragster που πιανει τα 100 σε dt και αιφνης,βγαινει η καποτα απο τα οπισθια και ξεφουσκωνει τα Ηρακλογενη μουσκουλα του θηριου σε κομψη γραμμωση τυπου Zumba.

Απλά πράγματα, κατανοητά με λεπτομέρεια για κάθε νέο στο είδος......

ΕΧΩ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!1 :lol::lol2:

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...
On 10/9/2012 at 9:07 PM, Celtic said:

Λοιπόν, δεν πάει άλλο. Όποιος πιστεύει οτι ο Sir πρέπει να κυκλοφορήσει έναν "malt whisky guide" με τίτλο "Poetry in Malt", να σηκώσει το χέρι τώρα !!! :dance4::punk:

"Malt in Poetry" ισως καλυτερα. 

Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, Ρένα said:

"Malt in Poetry" ισως καλυτερα. 

....ανοίγεις τεράστια κουβέντα τώρα, αλλά είναι ώρα που τα εγκεφαλικά κύτταρα μπαίνουν σε φάση χαλάρωσης

ας πούμε οτι συμφωνώ στο "ίσως"... κι ας το αφήσουμε έτσι

Link to comment
Share on other sites

  • Celtic changed the title to Macallan,10 y.o., cask strength, 56.7% (333ml)

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...