Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum21.png

    Slainte!

Νέα μέλη - συστηθείτε εδώ.


Recommended Posts

Η γλώσσα είναι ένας ζωντανός οργανισμός που συνεχώς εξελίσσεται. περιττό να υπενθυμίσω ότι τα τελευταία χρόνια με την εξέλιξη και της τεχνολογίας και των ανακαλύψεων έχουν προστεθεί χιλιάδες νέες λέξεις στο λεξιλόγιο που πριν από 100 χρόνια π.χ. δεν υπήρχαν. Επίσης να τονίσω ότι κάποτε η ελληνική γλώσσα, η αρχαία ελληνική ξεκίνησε με γραφή μόνο κεφαλαίων και χωρίς κενά ανάμεσα στα γράμματα και τις λέξεις και φυσικά χωρίς καθόλου τόνους.

και στα αρχαία ελληνικά μερικές φορές δυσκολεύεσαι να ξεχωρίσεις αν μια λέξη πρόκειται για απαρέμφατο ή όχι καθώς κάποιες καταλήξεις ρημάτων μοιάζουν για ποιά έγκληση πρόκειται κλπ κλπ, εντούτοις όμως προκύπτει από την ίδια την πρόταση ή το κείμενο ή από άλλα γραμματικά φαινόμενα μέσα στο κείμενο.

προσωπικά είμαι οπαδός του μονοτονικού, το θεωρώ πιο απλό και έδωσε τη δυνατότητα σε κόσμο που είχε από περιορισμένη έως καθόλου πρόσβαση στη μάθηση, να μπορεί έως ένα σημείο ν α χρησιμοποιεί ορθότερα το λόγο και να είναι πιο κατανοητός σ' αυτόν.

ακόμα και σήμερα τα παιδιά που μαθαίνουν αρχαία ένα από τα μεγαλύτερα ζόρια που τραβάνε είναι να κατανοήσουν και να χρησιμοποιήσουν το πολυτονικό της αρχαίας ελληνικής. Η ελληνική γλώσσα είναι τόσο πλούσια που αποκλείεται αν τη γνωρίζεις αρκετά καλά να μην μπορείς να αποδώσεις επακριβώς το νόημα που θες να προσδώσεις στον γραπτό λόγο ή πολύ πιο εύκολα στον προφορικό.

μεγαλύτερο πρόβλημα την σημερινή εποχή φρονώ οτι είναι η απώλεια του πλούτου του προσωπικού μας λεξιλογίου παρά η απώλεια των τόνων που δεν θεωρώ ότι μπορούν να αντικαταστήσουν τις ίδιες τις λέξεις που έχουμε ξεχάσει να χρησιμοποιούμε ή που πλέον δεν γνωρίζουμε καν την ύπαρξή τους.

Καλώς ήλθες στο φόρουμ φίλε, λατρεύω τη Θεσσαλονίκη γιατί πέρασα τα καλύτερα μου χρόνια σαν φοιτητής εκεί και είναι λογικό να διατηρεί πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου

Link to comment
Share on other sites

Και το Connemara να τους μάθεις ;)

Ἐδῶ μιλάμε γιὰ ἄτομα ποὺ οὔτε κἄν πίνανε οὐίσκι καὶ πίστευαν ὄτι τὰ 5 εὐρὼ ποὺ κάνει ἕνα ποτήρι ἀπλὸ οὐίσκι, εἶναι πολλά! Ἐννοείται ὅτι λαυτεύουμε τὸ Connemara. Εἶναι ὅμως τεράστιο ἄλμα νὰ περάσουν ἀπὸ τὴν Amstel στὸ Connemara...! Κακὰ τὰ ψέματα, ὅσο δημοφιλὲς καὶ ἄν εἶναι τὶ οὐίσκι στὴν Ἑλλάδα (ὄσον ἀφορᾶ τὴν κατανάλωση), ὁ Ἕλληνας δὲν ξέρει νὰ τὸ ἐκτιμάει.

Εὐχαριστῶ ἄπαντες γιὰ τὸ καλωσόριμα. Κι ἐγὼ ἐλπίζω νὰ τὰ ποῦμε σύντομα ἀπὸ κοντά.

Φίλε thanasist ἀνοίγεις μεγάλο θέμα καὶ θεωρῶ καλύτερο νὰ σοῦ ἀπαντήσω ἀπὸ κοντὰ γιὰ νὰ μὴν ἀναλώνουμε τὸ forum μὲ ἄσχετα θέματα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

γεια με λενε αλεξανδρο.νεο μελος.εχω 6 φιαλες συλλεκτικες παλιες απο συλογη του παππου μου που εφυγε απο την ζωη.τις πουλαω ,εχω οικονομικο προβλημα.οποιοσ ενδιαφερεται για εκτιμηση και πωληση το τηλ μου ειναι 6930628171...εστω και για μια εκτιμηση και που να απευθυνθω...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Χαιρετώ όλα τα μέλη του forum. Είναι μεγάλη μου χαρά να συμμετέχω σε αυτό! η ενασχόλησή μου με τα malt ξεκίνησε εδώ και λίγο καιρό αλλά πιστέυω ότι μπήκα ''με τα μπούνια'' που λένε και έπεσα με τα μούτρα στο να μάθω όσα μπορώ περισσότερα πράγματα όσον αφορά την ιστορία και όχι μόνο του whisky (και όχι whiskey όπως μου είπε πρόσφατα ένας Σκωτσέζος συνάδελφος γιατί παραπέμπτει σε κάτι ιρλανδέζικο ...Joke!!). Για καλή μου τύχη στην εταιρεία που εργάζομαι έχω συναντήσει αρκετούς ξένους , και όλως τυχαίως το τελευταίο εξάμηνο 2 Σκωτσέζους οι οποίοι μου έδωσαν ακόμα πιο πολλά ερεθίσματα και γνώσεις!ο ένας απο αυτούς μάλιστα επέστρεψε πρόσφατα απο Σκωτία και το δώρο που μου έφερε ήταν ένα springbank ten...)

τα υπόλοιπα απο εδώ μεσα κύριοι!

καλώς σας βρήκα!

Link to comment
Share on other sites

Το ονομα μου ειναι Stanley και ειμαι λατρης του καλου whisky

Η αληθεια ειναι οτι με παρακινησαν φιλοι για να ασχοληθω με το αθλημα αυτο μια και εγω δεν ημουν στην αρχη φαν του ολου εγχειρηματος

Με την παροδο του χρονου ομως ανακαλυψα ποσο δικιο ειχανε αλλα και την μαγεια ενος καλου whisky..

Κλεινοντας θελω να δανειστω ενα αποφθεγμα...

“Love makes the world go round? Not at all. Whiskey makes it go round twice as fast.”

― Compton Mackenzie

Καλως σας βρηκα λοιπον...

Link to comment
Share on other sites

Καλωσήρθες στην παρέα Stanley. Ήσουν αυτό που μας έλειπε, αφού από χοντρούς άλλο τίποτα, λιγνούς δεν έχουμε αρκετούς :tongue:

Πες μας ποια whiskies σου αρέσουν περισσότερο από αυτά που έχεις δοκιμάσει.

Βλέπω ότι μένεις στο Λονδίνο, συνεπώς μπορείτε να βρεθείτε με τον Uisge Beatha. Σίγουρα οι επιλογές σου εκεί σε σχέση με το whisky είναι απείρως περισσότερες από τις δικές μας εδώ, οπότε προσπάθησε να το απολαύσεις.

Link to comment
Share on other sites

Καλωσήρθες στην παρέα μας chameleon.

Χαίρομαι για τον ενθουσιασμό σου, είναι καλό πρελούδιο για ένα υπέροχο ταξίδι στο θαυμαστό κόσμο του καλού whisky.

Πες μας από αυτά που έχεις δοκιμάσει τι σου άρεσε περισσότερο και τι λιγότερο.

Και θα χαρούμε πολύ να σε δούμε σε μια από τις συναντήσεις μας και το ίδιο ισχύει και για τους Σκωτσέζους γνωστούς σου.

Link to comment
Share on other sites

πέρα απο τα απλά και ευρείας κατανάλωσης malt (cardhu,glenfiddich) τα οποία προσωπικά δεν μου έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση (αλλά φυσικά τα προτιμώ απο οποιαδήποτε blended), μάλλον έκανα το λάθος να πάω κατευθείαν στα καπνιστά ή μάλλον απλά έτυχε και δοκίμασα πρώτα την ιδιαίτερη αυτή κατηγορία. To ardbeg uigeadail είναι ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει, ακολουθώντας το κλασικό lagavulin 16. Επίσης γευσεις που μου έμειναν ήτταν το caol ila (το οποίο στην αρχή λόγω χρώματος δεν με ενθουσίασε , ομολογώ...), laphroaig.

επίσης μου άρεσε το old pulteney 12 (με salty επίγευση ¨οπως μου είχε πεί κάποιος...). Στα malt τα οποία δεν μου έκαναν κλικ βάζω πρωτό και καλύτερο το dalwhinnie 15. δεν μου άφησε κάτι ιδιαίτερο (μήπως θα πρέπει να το ξαναδικιμάσω διότι πρίν απο αυτό είχα πιεί ενα ποτηράκι lagavulin?). Πρόσφατα ο Σκωτσέζος συνάδελφος μου ανέφερε ότι το αποκαλούν 'the woman malt''...και θα συμφωνήσω! λίαν συντόμως θα πώ και τις κριτικές μου για τα arderg 10 , & springbank 10 τα οποία τα έχω ήδη πρός πόσιν! Εκτός Σκωτίας έχω δοκιμάσει το bushmills 10 για το οποίο χάρηκα ιδιαίτερα διότι ήταν η πρώτη φορά που δοκίμασα χωρίς να έχω ''διαβάσει'' πρίν τι γεύση και επίγευση σου αφήνει, ένιωσα το μέλι! εεε το χαμόγελο μου ήταν ιδιαίτερο όταν διάβασα ''sherry casks for notes of honey....''

αυτά πρός το παρών κύριοι!

Link to comment
Share on other sites

πλέον έχουμε μάθει όλοι να πέφτουμε κατευθείαν στα βαθειά,και ακόμα περισσότερο δεν ξέρουμε τί μας περιμένει...

ας πιούμε άλλο ένα ποτήρι λοιπόν :drinks:

καλώς σας βρήκα κύριοι!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω για την θερμη υποδοχη!

wisdom λατρευω κυριως τα καπνιστα οπως lagavulin,caol lla,talisker τετοιου ειδους...

ειχα την τυχη να δοκιμασω lagavulin το 30αρι νομιζω κυκλοφορουν 2300 μπουκαλια μονο...

θα γραψω καποιο review (αν δεν υπαρχει ηδη) πανω σε αυτο...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

καλημερα στην ομορφη παρεα...το site εχει κανει τελεια δοθλεια γυρω απο το ουισκυ...η σχεση μου με το ουισκυ ειναι αρκετα μεγαλη(διαρκεια χρονων) αλλα λογο επαρχιας δεν εχω δοκιμασει πολλες ετικετες...μερικα απο αυτα ειναι(jameson 12 18 21,

Tyrconnell,connemara,bushmills 16,lacavullin 16,talisker 10,και bourbon οπως jm,jk single barrel,blaton's,fr kai γενικα ολα τα κλασσικα single malt 12 aria...λοιπον καλως σας βρηκα να ειστε ολοι καλα να μαθαινουμε απο εσας :)

Link to comment
Share on other sites

Καλωσήρθες φίλε tegas. Αν δεν κάνω λάθος, και ένα παλιό μέλος της παρέας μας, ο ntkostas, είναι από τα μέρη σου. Αλλά και η Θεσσαλονίκη βέβαια κοντά είναι.

Από όσα έχεις δοκιμάσει ποιο ή ποια σου άρεσαν πιο πολύ;

Link to comment
Share on other sites

καλως σας βρηκα...απο αυτα που εχω δοκιμασει ξεχωρισα το connemara και φυσικα το lagavullin...αυτες της μερες εχω σκοπο να παρω

το Bowmore 12 Year Old / Old Presentation η το caol ila 12 years old :)

Link to comment
Share on other sites

χαχαχα και βεβαιως εχεις αυτην την απορια μιας και απο κεκτιμενη ταχυτητα το εβαλα το 21 στο jameson(που δεν υπαρχει ) αλλα απο 21 ετων μονο το Glenfiddich εχω δοκιμασει και αυτο μια φορα :( tnx celtic γιατι θα εψαχαν τα παιδια μηπως υπαρχει κανενα σπανιο 21 ετων jameson αδίκος...πεδες εσεις που γνωριζετε κοντα σε lagavulin καμια προταση να ψαχτω ?

Link to comment
Share on other sites

Φίλε tegas, το ερώτημά σου είναι πιθανότατα το πιο χιλιοαπαντημένο στο forum μας. Είμαι απολύτως βέβαιος πως θα πάρεις όλες τις απαντήσεις που ψάχνεις με μια ματιά στις παρακάτω συζητήσεις μας:

http://www.whiskyforum.gr/forums/index.php?/topic/1347-eadhieoou-ai-oi-eaau-eaeu-iossoeo/

http://www.whiskyforum.gr/forums/index.php?/topic/1337-aadhuiaaic-aainu/

http://www.whiskyforum.gr/forums/index.php?/topic/1113-ardbeg-eae-islay-malts-aaaieeuoaana/

http://www.whiskyforum.gr/forums/index.php?/topic/1017-ccoiyioae-dhniouoaaeo/

http://www.whiskyforum.gr/forums/index.php?/topic/975-iyio-ooi-seecia/

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα σε ολη την παρεα..καλα wisdom με εφτιαξες απιστευτα με τα λινκ απο το φορομ...οπως ειπες πηρα πολλες απαντησεις προτου κανω τις ερωτισεις :) θα ενημερωσω με την νεα αγορα μου...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...